Potrivit unor cercetători americani, conservele de ton ar conține un element într-o cantitate de 100 de ori mai mare decât cea admisă. În urma testărilor, experții au ajuns la concluzia că sănătatea poate fi pusă în pericol.
Conservele de ton ar putea să fie periculoase, susțin unii dintre cercetătorii americani. Potrivit datelor, în aceste recipiente s-ar afla o cantitate de zinc de 100 de ori mai mare decât cea admisă pentru corpul uman. În acest sens, poate exista situația în care consumatorul să capete diverse probleme la nivelul intestinului. Cercetătorii nu ar recomanda consumul acestor conserve, în mod regulat.
Cercetătorii din cadrul Universității Binghamton, New York, au ajuns la concluzia potrivit căreia consumul conservelor cu ton poate deveni nociv. Testele au fost efectuate în cazul mai multor tipuri de conserve care conțin acest pește. O cantitate mai mare de zinc ar putea să deregleze funcția de absorbție a nutrienților în organism, susțin specialiștii. Totodată, consumul frecvent al acestor conserve ar putea favoriza apariția stărilor de leșin, a febrei și vărsăturilor, arată ziare.com.
De altfel, înainte de achiziționarea acestor produse, consumatorii trebuie să fie atenți la etichetă. Trebuie să se asigure că produsul este în termen, iar recipientul se află într-o stare perfectă (fără lovituri, înțepături etc). De altfel, ar fi ideal să cunoască tipul de specie de pește care urmează să fie consumat. De obicei, în conserve se regăsesc trei specii de ton.
Sursă foto: Envato