Prima pagină » Actualitate » Elementul din conservele de TON care se regăsește într-o cantitate de 100 de ori mai mare decât cea admisă. Ce au descoperit cercetătorii americani

Elementul din conservele de TON care se regăsește într-o cantitate de 100 de ori mai mare decât cea admisă. Ce au descoperit cercetătorii americani

Elementul din conservele de TON care se regăsește într-o cantitate de 100 de ori mai mare decât cea admisă. Ce au descoperit cercetătorii americani

Potrivit unor cercetători americani, conservele de ton ar conține un element într-o cantitate de 100 de ori mai mare decât cea admisă. În urma testărilor, experții au ajuns la concluzia că sănătatea poate fi pusă în pericol.

Conservele de ton ar putea să fie periculoase, susțin unii dintre cercetătorii americani. Potrivit datelor, în aceste recipiente s-ar afla o cantitate de zinc de 100 de ori mai mare decât cea admisă pentru corpul uman. În acest sens, poate exista situația în care consumatorul să capete diverse probleme la nivelul intestinului. Cercetătorii nu ar recomanda consumul acestor conserve, în mod regulat.

Vezi și Legumele congelate, mai bogate în vitamina C decât cele proaspete. Explicația nutriționistei Mihaelei Bilic

Conservele cu ton sunt consumate de mulți români / sursă foto: Envato

Vezi și Singura dietă recomandată de medicul Mihaela Bilic. Ce trebuie să mănânci seara, de fapt, dacă vrei să slăbești

Vezi și INGREDIENTUL PERICULOS din șunca de porc sau de pui care poate deveni nociv pentru sănătate. Se regăsește și în alte alimente din supermarket

Ce ar putea să conțină conservele de ton?

Cercetătorii din cadrul Universității Binghamton, New York, au ajuns la concluzia potrivit căreia consumul conservelor cu ton poate deveni nociv. Testele au fost efectuate în cazul mai multor tipuri de conserve care conțin acest pește. O cantitate mai mare de zinc ar putea să deregleze funcția de absorbție a nutrienților în organism, susțin specialiștii. Totodată, consumul frecvent al acestor conserve ar putea favoriza apariția stărilor de leșin, a febrei și vărsăturilor, arată ziare.com.

De altfel, înainte de achiziționarea acestor produse, consumatorii trebuie să fie atenți la etichetă. Trebuie să se asigure că produsul este în termen, iar recipientul se află într-o stare perfectă (fără lovituri, înțepături etc). De altfel, ar fi ideal să cunoască tipul de specie de pește care urmează să fie consumat. De obicei, în conserve se regăsesc trei specii de ton.

Sursă foto: Envato

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și