Elena Lasconi, candidata USR la președinția României, a mărturisit faptul că românii sunt susținătorii ei cei mai importați în bătălia prezidențială, în care îl are contracandidat pe independentul Călin Georgescu. Președinta USR a promis că cei care îi sunt alături în acest drum spre Cotroceni nu vor regreta, pentru că își propune să devină cel mai bun președinte pe care l-a avut România.
Elena Lasconi a precizat că pe 8 decembrie, atunci când are loc cel de-al doilea tur de scrutin al prezidențialelor, românii au de ales între democrație, instituții europene, NATO sau, de cealaltă parte, Rusia.
„Mă bucur că toate partidele democratice mă susțin. Și astăzi am văzut, de exemplu, și vreau să-i mulțumesc pe această cale domnului Cioabă (n.r. – Regele romilor), pentru că a făcut un filmuleț, un video pe Tiktok, în care le explică rromilor și le reamintește cât de mult rău a făcut Antonescu, cel pe care îl admiră domnul Georgescu și cât de mulți rromi au fost uciși și urcați în trenuri.
Și vreau să-i mulțumesc pentru susținere și să vă spun tuturor că nu veți regreta dacă voi ajunge președinte pentru că mi-am propus să devin cel mai bun președinte al României”, a mărturisit prezidențiabila Elena Lasconi la Digi 24.
Reamintim că președintele Klaus Iohannis a declasificat documente prezentate de la CSAT, și anume, rapoartele SRI despre o operațiune pregătită din timp, în favoarea lui Călin Georgescu.
Ascensiunea lui Călin Georgescu în sondaje ar fi fost determinată de o campanie coordonată de creștere a popularității, amplificată cu două săptămâni înainte de data scrutinului, în special pe TikTok, care a reușit să-i asigure victoria în primul tur, potrivit documentelor declasificate de Klaus Iohannis.
PÎCCJ informează că a primit de la CSAT doar Hotărârea adoptată fără documentele care au fost desecretizate miercuri, dar analizează în acest moment elementele de natură să determine declanșarea unei investigații penale, infracțiunile față de care se vor face cercetări și structura de parchet competentă.
De asemenea, cu privire la declarațiile publice potrivit cărora Autoritatea Electorală Permanentă a transmis o sesizare PÎCCJ prin care a semnalat aspecte referitoare la modul de desfășurare a procesului electoral, procurorii PICCJ transmit că AEP nu a depus o astfel de sesizare, ci doar a redirecționat către instituția noastră, în data de 29 noiembrie 2024, o petiție a unei persoane fizice.
„Am fost cel mai afectat de modul în care domnul Călin Georgescu și-a mărit artificial expunerea, eludând cadrul legal”. Este reacția lui Marcel Ciolacu, imediat după declasificarea documentelor CSAT.
Premierul precizează că aceste documente arată că „în campania electorală a domnului Călin Georgescu au fost folosite finanțări externe nedeclarate de către acesta și că există tipare de lucru ce arată implicarea unor actori statali.” Premierul subliniază că nu a putut să se exprime public pe acest subiect, întrucât a „respectat legea” și cere ca toți cei vinovați „să plătească.”