Prima pagină » Actualitate » Elena LASCONI crede că locul lui ÎPS Teodosie nu este în BISERICĂ: Nu are ce să caute în Biserică un astfel de ierarh. Este rupt de realitate

Elena LASCONI crede că locul lui ÎPS Teodosie nu este în BISERICĂ: Nu are ce să caute în Biserică un astfel de ierarh. Este rupt de realitate

Candidata USR la prezidențiale, Elena Lasconi, este o femeie care crede în Dumnezeu, deși nu merge foarte des la biserică, așa cum a mărturisit aceasta în cadrul unei emisiuni de la Digi24. Tot aici, a fost întrebată ce crede despre înalții prelați ai Bisericii Ortodoxe Române și, mai ales, despre arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie. Lasconi a fost mai mult decât categorică în privința acestuia din urmă, având în vedere desele derapaje din spațiul public cu privire la relația dintre femeie și bărbat, despre care candidata USR crede că încurajează violența domestică.

Elena Lasconi l-ar vrea pe ÎPS Teodosie afară din rândul „cinului monahal” din cauza declarațiilor controversate ale acestuia pe tema familiei și relațiilor dintre soți. Lasconi îl acuză pe prelat că ar încuraja violența domestică, prin  sfaturile promovate, și că ar fi trebuit să fie de mult timp exclus din biserică.

Este aripa rusă din Biserica Ortodoxă. Nu sunt de acord cu declaraţiile dumnealui. Eu cred că ar fi trebuit să fie de foarte mult timp exclus. Este rupt de realitate, este rupt de societate. A avut acele declaraţii absolut îngrozitoare cu ”femeia trebuie să rabde”… Nu are ce să caute în Biserică un astfel de ierarh, a declarat Lasconi celor doi realizatori ai emisiunii.

În urma discuțiilor pe care le-a avut cu victimele violenței domestice, candidata USR a mai adăugat că vorbele unui înalt ierarh al BOR, de genul celor declarate de ÎPS Teodosie, fac mult rău.

Efectul este îngrozitor, pentru că eu am vorbit cu foarte multe victime ale violenței domestice, am făcut și campanii în acest sens și efectul este îngrozitor, pentru că nu face altceva decât să încurajeze violența. Și când spun asta,  nu mă gândesc doar la violența fizică. Mă refer și la violența psihologică, pentru că există mai multe tipuri de violență domestică, și anume șapte.

CITEȘTE ȘI:
A absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste 15 ani în mai multe redacții de presă scrisă și TV, din România. vezi toate articolele

Citește și