Elena Lasconi a răbufnit după declarațiile făcute de ÎPS Teodosie: „Este o prezență toxică în societate și reprezintă coloana rusă din România”

Elena Lasconi a răbufnit după declarațiile făcute de ÎPS Teodosie: „Este o prezență toxică în societate și reprezintă coloana rusă din România”
Publicat: 25/06/2024, 10:21
Actualizat: 25/06/2024, 10:26

Elena Lasconi, primarul municipiului Câmpulung Muscel, a lansat un atac vehement la adresa ÎPS Teodosie, în urma declarațiilor controversate ale acestuia privind femeile abuzate. Recent, ÎPS Teodosie a sugerat unei femei abuzate de soț să „își ducă crucea”, provocând indignare în rândul opiniei publice.

Într-o postare pe Facebook, Lasconi a afirmat categoric: „Nu este datoria femeii să suporte abuzul într-un cuplu, ci a bărbatului să nu-l comită. Iar asta e valabilă şi în relaţii de cuplu. Şi în relaţii de prietenie. Şi în business. Şi în politică. Şi peste tot”.

Aceasta a subliniat că abuzul nu trebuie tolerat sub nicio formă și a îndemnat persoanele abuzate să se îndepărteze de „prezenţa toxică” din viața lor.

Primarul din Câmpulung Muscel a criticat aspru și rolul social al ÎPS Teodosie, numindu-l „coloana rusă din România” și acuzându-l că este „un personaj care s-a rupt nu doar de societate, dar şi de Dumnezeu”. Lasconi a considerat declarațiile acestuia ca fiind nu doar inadecvate, ci și dăunătoare pentru societatea românească.

Sfaturile lui ÎPS Teodosie pentru o femeie abuzată psihologic de soț: „Trebuie să-ți duci crucea!”

ÎPS Teodosie a fost întrebat ce ar trebui să facă femeile aflate în relații abuzive, iar sfatul acestuia a fost ca femeile să nu plece din relațiile respective, ci să se roage pentru salvarea acestora.

Trebuie să îți duci crucea. Poate exista şi vindecare, dar dumneata, care ai primit taina cununiei, trebuie să-ţi duci crucea, să te rogi să suplinească Dumnezeu această lipsă de empatie, pentru că ai un legământ. Soluţia este să nu vă despărţiţi, vindecarea o dă Dumnezeu”, a susținut Teodosie.

Reacția Arhiepiscopiei Tomisului: Teodosie a oferit „o soluţie strict duhovnicească” unei neveste abuzate.

Arhiepiscopia Tomisului a afirmat în legătură cu declaraţia Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, care sfătuise o femeie abuzată psihologic de soţ să îşi ducă crucea şi să nu se despartă, că aprecierea unui abuz o face legea statului şi că ÎPS Teodosie a oferit o soluţie strict duhovnicească.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Mircea Cristian Pricop, a declarat, luni, că ÎPS Teodosie se exprimă faţă de propriii credincioşi în deplin acord cu doctrina, morala şi cultul confesiunii din care face parte.

„Înaltpreasfinţitul Părinte Teodosie are, la loc de cinste printre atribuţiile misiunii sale de arhiereu al Bisericii, calitatea de învăţător al comunităţii pe care o păstoreşte. În acest sens, potrivit legii canonice dar şi drepturilor garantate de constituţia ţării, se exprimă faţă de propriii credincioşi în deplin acord cu doctrina, morala şi cultul confesiunii din care face parte, beneficiind deplin de libertatea de manifestare religioasă (care include dreptul de a preda credincioşilor săi) precum şi de autonomia faţă de stat şi faţă de celelalte sisteme religioase ori filosofice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

El a precizat că Arhiepiscopul Tomisului a oferit un „sfat duhovnicesc în deplină armonie cu propria învăţătură religioasă”.

Vă recomandăm să citiți și:

IPS Teodosie le sfătuiește pe femeile ABUZATE psihologic de soți „să își ducă crucea”. Ce alte recomandări a mai făcut Arhiepiscopul Tomisului

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Unul dintre polițiștii care i-au prins pe suspecții crimei din Vaslui este Marian Godină. Cum...
De necrezut! Cât costă un șnițel de pui cu piure de cartofi, la 'împinge tava'...
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana...
O grădină din Teleorman, plină cu palmieri, face furori pe internet. "Mulți nu cred că...
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Cum arăta Shannen Doherty înainte de a muri: ultimele imagini cu actrița! Avea doar 53...
Jumătate de ţară, sub cod galben de furtuni de la ora 12:00. Judeţele care rămân...
Ea e medicul stomatolog găsită mort în cabinetul din Brăila. Soțul a făcut descoperirea macabră
Cod galben de furtuni puternice și GRINDINĂ în jumătate de țară, joi! Caniculă extrema în...
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Este legal să treci pe roșu pentru a face loc ambulanței sau pompierilor? Ce spune...
Caniculă şi furtuni violente. România, sub cod roşu, portocaliu şi galben simultan
ASTA înseamnă DACĂ ai coșmaruri noapte de noapte! Este ULUITOR
Nu vrea obligație pentru proprietarii de case. Iohannis refuză legea. A decis azi, 17 iulie
Un nou pericol vine din China, după pandemia care a ucis milioane de oameni. Despre...
Insula Iubirii, sezonul 8, 16 iulie 2024. S-a declanșat haosul după ce ispitele au oferit...
„Ne-am potolit cu furatul” Reciclarea PET-urilor a devenit o afacere profitabilă! Cât câștigă românii pe...
Ce spune Elena Merișoreanu despre căsnicia ei? Cum a reacționat artista când a aflat că...
Ea este dentista ucisă în propriul cabinet din Brăila. Ce au găsit oamenii legii la...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Am mers, recent, într-un magazin unde scria că e deschis 24...
Timpul ar putea fi doar o iluzie creată de fizica cuantică