Elena Udrea refuză să își vadă fetița, dar vorbește zilnic cu ea la telefon. Fostul parlamentar, care se află în detenție Penitenciarul de femei Ploiești – Târgșoru Nou, în județul Prahova, i-a spus micuței că se află la muncă în Italia și din acest motiv nu o poate vedea.
Elena Udrea încearcă să o protejeze pe fetița sa, spunându-i că se află la muncă în Italia și evită din răsputeri să nu fie adusă cea mică acolo, la penitenciar. Asta pentru că acolo unde ar trebui să o vadă pe copilă ar fi împiedicate de un geam din plastic, iar cele două nu ar putea să aibă contact fizic, ceea ce ar fi o experiență traumatizantă pentru cea mică. Drept urmare, Elena Udrea face tot ce poate pentru ca micuța să fie ținută cât mai departe de această situație prin care trece mama sa.
Cert este că vorbește zilnic la telefon cu fetița ei.
I-a spus, de altfel, că se află la muncă în Italia. Cel mai probabil a folosit Italia și nu altă țară pentru că, probabil, a mai discutat despre Italia în casă, având în vedere că acolo se află și prietena Elenei Udrea, Alina Bica.
Elena Udrea a transmis, zilele trecute un mesaj disperat, din închisoare, după decizia de eliberare a lui Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al Băncii Naționale a României (BNR). Ea s-a plâns, printr-o postare că nu și-a vazut fetița, de mai bine de 3 luni, în timp ce alții sunt eliberați din penitenciar.
„Ce fel de Justiție este cea în care unii sunt eliberați legal din închisoare ca urmare a respectării de către judecători a deciziei CCR (cea privind prescripția), în timp ce eu am fost băgată ilegal în închisoare, ca urmare a încălcării de către anumiți judecători a deciziei CCR (cea privind ilegalitatea compunerii completului de judecata)? O încălcare brutală și abuzivă care face ca eu să stau arestată ilegal deja de 300 de zile și din cauza căreia nu îmi pot vedea copilul de mai bine de 3 luni”, a scrie Elena Udrea săptămâna trecută pe rețeaua de socializare.
Elena Udrea este închisă la Penitenciarul de femei Ploiești – Târgșoru Nou, în județul Prahova.
Ea a fost extrădată joi, 16 iunie, de autorităţile bulgare şi adusă în România pe la Vama Giurgiu şi predată poliţiştilor de la Penitenciarul Giurgiu, de unde a ajuns la Penitenciarul Târgşor, în județul Prahova.
Elena Udrea a fost condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul Gala Bute, conform sentinței Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, decizia fiind definitivă.
Când a fost prinsă la graniță în Bulgaria, fostul ministru al Turismului intenționa să ajungă în Grecia și să depună acolo o cerere de azil, în care ar fi invocat condițiile inumane de detenție din România.
Fostul ministru al Turismului a fost condamnată, în iunie 2019, la 6 ani de închisoare în dosarul Gala Bute. La momentul pronunțării deciziei definitive, Udrea se afla în Costa Rica.
Ea părăsise România la începutul lui 2018 și a cerut azil în Costa Rica. În octombrie 2018, a fost reținută de Interpol în Costa Rica și apoi încarcerată. A fost eliberată în decembrie 2018, după ce Curtea Constituţională a decis că sunt ilegale completurile de 5 judecători de la instanţă supremă.
Elena Udrea a revenit în România în 8 iulie 2019, anunțând revenirea în țară pe Facebook.
Pedepsele definitive în dosarul Gala Bute pronunțate de instanța supremă în iunie 2018 și menținute prin decizia din 7 aprilie:
Elena Udrea – şase ani de închisoare pentru luare de mită şi abuz în serviciu
Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea – trei ani de închisoare cu executare
Ştefan Lungu, fost consilier al Elenei Udrea – un an şi şase luni cu suspendare
Gheorghe Nastasia, fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului – patru ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere
Ana Maria Topoliceanu, fost director al Companiei Naţionale de Investiţii – trei ani de închisoare cu suspendare
Dragoş Marius Botoroagă, administratorul unei firme – doi ani şi şase luni cu suspendare
Fostul ministru al Economiei Ion Ariton a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite. De asemenea, completul de cinci judecători a menţinut şi decizia instanţei de fond pe latură civilă.
Astfel, Elena Udrea trebuie să plătească aproape 3 milioane de euro, respectiv 8.116.800 lei cu titlu de despăgubiri civile, către Autoritatea Naţională pentru Turism şi să achite 600.000 euro către martorul Corin Boian şi 300.000 euro către martorul Adrian Gărdean. În plus, instanţa a dispus confiscarea în folosul statului de la Udrea a sumelor de 695.367 lei şi 296.076 lei.
Instanţa a mai dispus ca Rudel Obreja să plătească în solidar cu partea responsabilă civilmente, SC Euro Box Promotion SRL (fostă SC Europlus Computers SRL), către Ministerul Finanţelor, prin ANAF, suma de 737.507 lei cu titlu de despăgubiri civile. Totodată, acestuia i se confiscă suma de 3.000.000 lei.