Elevul de 13 ani care a comis MASACRUL din Belgrad le pune medicilor, zilnic, aceeași întrebare: „Nici măcar nu e conștient de ceea ce a făcut”
Elevul de 13 ani, care a comis masacrul din Belgrad, continuă să le adreseze medicilor o singură întrebare. Aceștia spun că elevul nici măcar nu conștientizează gravitatea faptelor sale și este preocupat de un singur lucru.
Băiatul în vârstă de 13 ani, suspectat că a comis masacrul de la școala din Vračar, nu a fost niciodată interesat de victime, singurul lucru care contează pentru el fiind dacă a devenit popular în urma gestului său, conform breakinglatest.news.
„Se vorbește despre mine, sunt eu regele rețelelor?” Întreabă cel puțin o dată pe zi ce se întâmplă afară, dacă se vorbește despre el, ce se spune, mai ales pe rețelele de socializare. (…) Nici măcar nu este conștient de ceea ce a făcut, ar fi singura întrebare pe care băiatul o adresează angajaților Clinicii de Neurologie și Psihiatrie pentru Copii și Tineri unde este internat.
Potrivit unei surse din clinică, băiatul nu s-a interesat niciodată de elevi, nu a arătat deloc compasiune.
Băiatul pregătea planul de o lună întreagă, după cum a declarat el însuși și după cum a reieșit din datele de pe telefonul său. Copilul a căutat pe internet Codul Penal al Serbiei pentru a vedea dacă copiii pot fi trași la răspundere penală.
Întrucât va împlini 14 ani în iulie, el a accelerat întregul plan. De asemenea, în noaptea dinaintea crimei în masă, el a vizionat un film despre un masacru la o școală din America.
Crimele au fost comise cu sânge rece
În cazul Belgrad nu se poate afirma că actul atroce al lui Kostas Kecmanović a fost înfăptuit sub influența sau din cauza drogurilor, susțin psihologii de la Agenția Națională Antidrog (ANA). Crimele au fost comise cu sânge rece, urmând un plan clar, iar asta înseamnă organizare. Victimele au fost marcate, primul ucis a fost paznicul, apoi cei clar vizați. Nimic la întâmplare, nimic impulsiv.
Un toxicoman dependent este incapabil de un plan atât elaborat, de o execuție atât de “curată”, susțin psihologii.
Conform Poliției din Belgrad, puștiul de 13 ani avea totul planificat de o lună, lista cu nume și planul școlii, și tot el este și cel care a sunat la Poliție să anunțe crimele.
“Un drogat este imprevizibil, poate fi și impulsiv, violent, dar incapabil să conceapă și să execute un plan coerent. Asta nu înseamnă că un drogat nu este periculos, că nu poate ucide sub influența stupefiantelor. Dimpotrivă, o poate face oricând, chiar fără motiv, ceea ce-l face mult mai periculos. Motivația pentru aceste crime trebuie căutată în altă parte”, ne declară comisarul-șef de poliție Ramona Dabija.
La rândul lor, autoritățile sârbe au confirmat opinia ANA. Testele toxicologice au ieşit negative, a anunţat agenţia de ştiri Tanjug, citând un avocat al familiei. Testele au fost efectuate la Academia militară medicală din Belgrad.