Elevul eminent de la Colegiul „Ion Creangă” care și-a înjunghiat profesoara de japoneză, ABUZAT sexual în arest. „Am crezut că asta merit să pățesc!”

Publicat: 04/07/2024, 07:00
Actualizat: 04/07/2024, 14:05

Elevul de la Colegiul „Ion Creangă” din București care și-a înjunghiat în gât profesoara de limba japoneză ar fi fost torturat și abuzat sexual în arest. Tânărul s-a confesat în fața instanței care urmează să-l condamne pentru tentativă de omor.   

Magistrații Tribunalului București vor pronunța sentința în dosarul în care elevul de la Colegiul Național „Ion Creangă” este acuzat că și-a înjunghiat profesoara de japoneză, fapta fiind comisă când acesta avea 17 ani . Surse judiciare au declarat, în exclusivitate pentru Gândul, că judecătorii ar urma să-l trimită într-un centru de reeducare, în condițiile în care părinții acestuia ar fi insistat că băiatul, care între timp a împlinit vârsta majoratului, are nevoie de ajutor medical.

Sursele citate au precizat că elevul se afla sub presiunea notelor, în condițiile în care părinții săi insistau ca acesta să aibă rezultate foarte bune la învățătură. Pe acest fond, profesoara în vârstă de 26, care preda limba japoneză, era extrem de exigentă și obișnuia să dea note mici.

Anul trecut, la data de 5 aprilie, băiatul avea ora de japoneză. Atât el, cât și colegii lui erau stresați, mai ales că urmau să dea o testare. Atunci i-ar fi venit ideea s-o înjunghie, mai ales că era înarmat cu un briceag. În plus, mai mult în glumă, acesta a scos telefonul și a căutat pe internet încadrarea juridică a faptei de omor.

Reținut după comiterea faptei, liceanul a fost arestat preventiv. După o lună petrecută în Arestul Poliției Capitalei, adolescentul a fost plasat de instanță în arest la domiciliu. Ancheta a mers repede, tânărul agresor, care între timp a împlinit vârsta majoratului, a fost trimis în judecată, iar magistrații au rămas în pronunțare.

Agresat de membrii grupării Medusa

Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul,  că băiatul a fost prezent în sala de judecată la ultimul termen și ar fi povestit că, în timp ce era în arest, ar fi fost torturat și abuzat sexual de alți adolescenți care erau închiși împreună cu el. Acesta a menționat faptul că ar fi fost ars cu țigara, pe picioare, în mai multe locuri, dar că ar fi fost și victima unei tentative de viol. Referitor la aceste incidente, băiatul ar fi menționat că nu a vrut să facă reclamație deoarece ar fi crezut că sunt „normale” și că „merită”.

Conform surselor Gândul, printre persoanele care l-ar fi agresat pe adolescent ar fi fost și unii suspecți arestați în celebrul dosar „Medusa”, în care procurorii DIICOT au destructurat o grupare de traficanți de droguri formată din adolescenți, unii dintre ei proveniți din familii înstărite.

Printre persoanele vizate de procurori a fost și fiul unui secretar de stat din Ministerul de Externe, dar și fiul unei consiliere din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

La data de 28 iunie 2023, DIICOT a trimis în judecată opt inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc și deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu (un inculpat în stare de arest preventiv, doi în arest la domiciliu, patru aflați sub măsura controlului judiciar și un inculpat în stare de libertate).

Mama elevului a cerut consiliere psihologică pentru fiul ei

În perioada în care a fost în arest, mama elevului a anunțat conducerea arestului cu privire la faptul că băiatul are nevoie de ajutor de specialitate. Ulterior, polițiștii au anunțat DGASPC – Sector 6 și Biroul Psihologie, cu privire la faptul că mama minorului a cerut în scris asistență psihologică atât pentru băiat cât și pentru sora lui, aflată în libertate.

Conform Poliției Capitalei, adolescentul a beneficiat de asistență psihologică, iar la data de 11 mai 2023, a fost vizitat de către Serviciului Probațiune.


CITEȘTE ȘI:

Polițistul local care l-a încătușat pe fostul „cuscru” al lui Gigi Becali, cercetat de DNA pentru ȘPĂGI de 50 de lei. Bărbatul a demisionat

Măcelăriți în Congo de gruparea paramilitară M23, MERCENARII români au decis să rupă tăcerea. „Soldații congolezi sunt drogați, bețivi și fricoși!”

Românul închis 20 de ani în Chile și adus în țară să execute încă 5 ani este grav bolnav. ”George este șchiop, are dureri mari, trebuie operat”

Gheorghe Dincă și-a TATUAT corpul cu versete din BIBLIE. Criminalul este convins că în arest s-a produs o minune

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO. Se vinde o fostă vilă a lui Ceaușescu. Cât cere statul pe clădire, după...
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri...
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Detaliul care a dus la prinderea criminalului din Brăila. Ce a început să facă după...
S-a transformat total în câteva luni: acuzată că a luat OZEMPIC pentru a slăbi! Vedeta...
Petruţa a plătit 12.000 de euro pe meditaţii şi a fost admisă pe poziţia 71....
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
Când și unde va avea loc înmormântarea lui Andrei Versace. Sicriul cu trupul neînsuflețit al...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Războiul din Ucraina, ziua 881. Kievul primeşte în august 1,4 miliarde de euro din profiturile...
Obiceiul CIUDAT al lui Darwin! L-a ajutat să trăiască mai mult?
Adio, maestre! Marele actor s-a dus în ceruri. Era iubit și adorat de toți
Marele anunț pentru pensionari. Când vor primi bani în plus
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce i s-a întâmplat Getuței Sterp în timp ce mergea la oi? Tânăra și soțul...
Fratele lui Andrei Versace rupe tăcerea după moartea lui: ”Nu a fost ucis, nu avea...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Cum a plecat un medic român la război: Tată-meu mi-a dat sabia şi revolverul lui,...