Prima pagină » Actualitate » Elon Musk a admis posibilul EȘEC al Twitter, după cumpărarea platformei. Ce a declarat, în premieră, milardarul

Elon Musk a admis posibilul EȘEC al Twitter, după cumpărarea platformei. Ce a declarat, în premieră, milardarul

Elon Musk a admis posibilul EȘEC al Twitter, după cumpărarea platformei. Ce a declarat, în premieră, milardarul

Elon Musk a recunoscut, în premieră, că rețeaua de socializare Twitter, pe care a cumpărat-o și redenumit-o în „X”, ar putea eșua, „așa cum au prezis atât de mulți”. Cu toate acestea, miliardarul sud-african a precizat că va da tot ce are mai bun astfel încât măcar o platformă socială să fie „grozavă”.

Mesajul în care Elon Musk admite posibilul eșec al rețelei de socializare, preluată, în mod oficial, la sfârșitul lunii octombrie a anului trecut, a fost postat duminică, pe contul său de Twitter.

„Adevărul trist este că în momentul de față nu există «rețele de socializare» grozave. S-ar putea ca noi să eșuăm, așa cum au prezis atât de mulți, dar vom da tot ce avem mai bun pentru a ne asigura că măcar una este grozavă”.

Cunoscut pentru declarațiile și deciziile sale nonconformiste, Elon Musk a fost acuzat adesea că ar induce în eroare clienții cu privire la produsele și serviciile oferite de companiile sale. Până în acest moment, nu este cunoscut motivul pentru care miliardarul a scris postarea în cauză.

După cumpărarea Twitter, Musk a concediat conducerea companiei, iar printre cei disponibilizați imediat după încheierea tranzacției s-au numărat Parag Agrawal, CEO-ul Twitter, CFO-ul (Chief Financial Officer) Ned Segal și șeful departamentului juridic și de politici al companiei, Vijaya Gadde.

Decizia drastică a fost luată în contextul în care miliardarul îi considera pe aceștia responsabili de refuzul Twitter de a-i pune la dispoziție datele privind numărul de conturi false, așa-zișii „boți” de pe platformă. Conflictul a avut loc în timpul negocierilor pentru finalizarea tranzacției și a condus la amânarea încheierii acesteia timp de mai multe luni, soldată cu acțiuni în instanță de ambele părți.

Cu toate acestea, eforturile lui Musk de a elimina „boții” de pe Twitter nu par să funcționeze, în contexul în care site-ul de specialitate Mashable a arătat, în urmă cu câteva zile, că în jur de 42% din urmăritorii miliardarului de pe platformă nu au nici măcar un urmăritor propriu, lucru care sugerează că multe dintre aceste conturi ar putea fi false.

Vinerea trecută, Elon Musk a anunțat că „X”, noul nume al companiei, începând din luna iulie, ar putea restricționa funcția care permite utilizatorilor să blocheze alți useri din a-i contacta, urmări sau vedea postările, potrivit Business Insider.

„«Block» va fi ștearsă ca trăsătură, cu excepția mesajelor directe”, a scris el pe rețeaua de socializare. Anterior, miliardarul a precizat că „X” ar putea înlătura complet funcția de blocare, aspect care a atras un nou val de critici.

De asemenea, numeroși jurnaliști tech au atras atenția asupra faptului că eliminarea sau restricționarea acestei funcții ar putea atrage eliminarea aplicației din magazinele Apple și Alphabet, compania mamă a Google.

Potrivit regulilor de utilizare ale Apple, o aplicație care include conținut generat de utilizatori trebuie să permită abilitatea de a bloca utilizatorii abuzivi. Pe de altă parte, Play Store al Google prevede că aplicațiile trebuie să aibă un sistem care să permită atât blocarea unor utilizatori, cât și a anumitor tipuri de conținut.

Sursa foto: Mediafax Foto


CITEȘTE ȘI:

Dispare celebra pasăre albastră, apare X. Elon Musk prezintă noul logo al Twitter. Logo-ul original a costat 15 dolari

X (Twitter) va avea funcție de apelare audio și video

„Meciul secolului”, ANULAT! Musk îl numește „laș” pe Zuckerberg, șeful Meta anunță ce vrea să facă

Bianca Iliescu și-a început cariera jurnalistică în 2019, la Prima TV, unde a lucrat ca redactor de știri externe pentru jurnalul "Focus". Ulterior, s-a alăturat echipei Gândul, în mai 2022, ... vezi toate articolele

Citește și