Miliardarul și proprietarul X (fostul Twitter) Elon Musk a prezis că AI (Inteligența Artificială) va fi, probabil, mai inteligentă decât un om, până anul viitor. El a răspuns, astfel, la discuția dintr-un podcast între Joe Rogan și „futuristul” Ray Kurzweil, care au vorbit despre perioada în care AI va ajunge la nivelul inteligenței umane.
Joseph James Rogan (Joe Rogan) este un podcaster american, comedianși fost prezentator de televiziune. El și-a început cariera în stand-up comedy, în august 1988, în Boston. Raymond Kurzweil (Ray Kurzweil) este un vizionar, inovator și inventator american evreu, pionier în domeniul recunoașterii caracterelor optice, al sintezei text-vorbire, al tehnologiei de recunoaștere a vocii și al keyboardurilor muzicale electronice, cf. Wikipedia.
La un moment dat, Kurzweil i-a spus lui Rogan că inteligența artificială la nivel uman va deveni realitate până în 2029.
„Nu suntem chiar acolo, dar vom fi acolo și, până în 2029, se va potrivi cu orice persoană. De fapt, sunt considerat conservator. Oamenii cred că asta se va întâmpla anul viitor sau anul următor”, a spus el.
Musk a reacționat imediat la clipul discuției dintre cei doi, contrazicându-l pe Ray Kurzweil.
„AI va fi probabil mai inteligent decât orice om, anul viitor. Până în 2029, AI va fi probabil mai inteligentă decât toți oamenii la un loc”, a spus proprietarul X, pe rețeaua de socializare.
Inteligența generală artificială (AGI) este un tip de inteligență artificială (AI) care poate funcționa la fel de bine sau mai bine decât oamenii, într-o gamă largă de sarcini cognitive, spre deosebire de AI, varianta restrânsă, care este concepută pentru sarcini specifice.
AGI a devenit un cuvânt la modă printre liderii tehnologiei din întreaga lume, în aceste zile, ca urmare a ascensiunii sistemelor de inteligență artificială precum ChatGPT și Gemini.
Cu toate acestea, încă nu există o definiție agreată a termenului și este în general acceptat că este o etapă în care modelul AI dobândește suficiente abilități pentru a îndeplini orice sarcină pe care oamenii o pot face cu o competență egală sau chiar mai bună.
Chiar și printre liderii tehnologici, există un mare dezacord cu privire la momentul în care sau dacă AGI va deveni o realitate și dacă va afecta ori va aduce beneficii pentru rasa umană, scrie livemint.com.
FOTO – Profimedia