Prima pagină » Actualitate » Elvețienii dezvoltă medicament împotriva Alzheimer. Specialiștii se așteaptă numărul persoalenor afectate de boală să ajungă la 150 de milioane până în 2050

Elvețienii dezvoltă medicament împotriva Alzheimer. Specialiștii se așteaptă numărul persoalenor afectate de boală să ajungă la 150 de milioane până în 2050

Elvețienii dezvoltă medicament împotriva Alzheimer. Specialiștii se așteaptă numărul persoalenor afectate de boală să ajungă la 150 de milioane până în 2050

Compania elveţiană AC Immune, care dezvoltă în prezent un medicament împotriva Alzheimer, se aşteaptă ca numărul familiilor afectate de această boală neurogenerativă să crească de aproape trei ori până în 2050 şi să ajungă la 150 de milioane, a declarat CEO-ul său într-un interviu acordat pentru o publicaţie germană.

Recent, firma elveţiană şi-a asigurat o investiţie de mai multe milioane de euro de la principalii finanţatori ai companiei germane BioNTech, care a dezvoltat un vaccin anti-COVID-19, în timp ce testează şi un posibil vaccin împotriva maladiei Parkinson, informează Reuters.

Andrea Pfeifer, CEO-ul AC Immune, a declarat într-un interviu acordat revistei germane Wirtschaftswoche şi publicat duminică în ediţia sa online că maladia Alzheimer, care este o boală incurabilă, ale cărei origini nu sunt cunoscute, reprezintă „o pandemie lentă care se îndreaptă către omenire”. În prezent, Alzheimer afectează 55 de milioane de familii la nivel mondial.

Athos, compania deţinută de Andreas şi Thomas Struengmann – investitori majoritari în BioNTech -, şi fondurile de investiţii MIG şi First Capital Partner deţin împreună 12% din AC Immune, în urma unui acord finalizat în urmă cu câteva săptămâni, a precizat Andrea Pfeiffer. Planul de investiţii a fost anunţat în luna iulie.

Athos şi MIG au participat la finanţarea BioNTech, care a dezvoltat în 2020 alături de partenerul său american Pfizer cel mai utilizat vaccin anti-COVID-19 din ţările occidentale.

AC Immune dezvoltă în prezent mai mulţi compuşi farmaceutici împotriva maladiilor Alzheimer şi Parkinson, inclusiv vaccinuri.

Compania elveţiană nu a lansat deocamdată niciun medicament pe piaţă.

Citește și