Englezilor nu le vine să creadă că există un oraș din România, „necunoscut în Europa”, care este cel mai IEFTIN pentru o vacanță
Mulți străini sunt foarte fascinați de țara noastră și chiar își aleg orașe de la noi ca destinație de vacanță. Și chiar dacă unele dintre ele nu sunt tocmai celebre în Europa, se pare că britanicii au făcut o adevărată pasiune pentru un anumit oraș. Cei care l-au vizitat spun despre el că este foarte plăcut, dar în special foarte accesibil.
Care este cel mai accesibil oraș din România
Timișoara, recent desemnată drept cea mai accesibilă destinație pentru un city break la nivel mondial de către compania Bounce, se evidențiază prin costurile reduse în comparație cu alte 75 de destinații populare analizate.
Această distincție se bazează pe evaluarea factorilor precum tarifele de cazare, costurile de transport, prețurile pentru mesele în oraș și alimentele din supermarket, plasând Timișoara în fruntea listei ca cea mai convenabilă opțiune dintre toate destinațiile luate în considerare.
Englezii îl consideră un adevărat paradis, o zonă plăcută, unde ai parte de o mulțime de atracții turistice. Ei spun că orice om ar trebui să ajungă aici, dacă este în căutarea unui loc de vis, dar mai ales ieftin.
„Prețul mediu al unei camere de hotel costă 82 de lire sterline pe noapte. Dar Sun Online Travel a găsit camere de hotel extrem de accesibile, care costă considerabil mai puțin”, notează britanicii.
De exemplu, în Timișoara există cazare la doar 17 lire sterline/noapte pentru o persoană, ceea ce în Marea Britanie nu prea există. Există și cazare la 37 de lire sterline, la un hotel de lux.
Costurile pentru mâncare și băutură sunt, de asemenea, prietenoase. O halbă de bere costă doar 1,56 lire sterline, iar o masă la un restaurant de gamă medie se situează în jurul sumei de 5 lire sterline de persoană.
Britanicii îi îndeamnă pe cei care își planifică o excursie la Timișoara să meargă vara, fiind considerat cel mai potrivit moment pentru a vizita orașul, având temperaturi maxime de 31 de grade Celsius în luna august.
În ceea ce privește zborurile directe de la Londra la Timișoara, o companie aeriană low-cost oferă tarife de începând de la 16 lire sterline, pentru o călătorie dus.
Timișoara, Capitală Culturală Europeană
Timișoara este, începând din 17 februarie 2023, Capitală Culturală Europeană, amintește Playtech. Catedrala Metropolitană din Timișoara, cunoscută și sub numele de Catedrala Ortodoxă Sfinții Trei Ierarhi, reprezintă una dintre bijuteriile arhitecturale ale orașului, cu influențe baroce și bizantine, fiind construită între anii 1930 și 1940.
O adevărată bijuterie arhitecturală, Biserica este înconjurată de clădiri istorice și cafenele cochete. Situată în Piața Victoriei, catedrala are o suprafață de peste 1.500 de metri pătrați și are nu mai puțin de 11 turle, dintre care turnul principal se înalță la aproape 84 de metri înălțime. Dimensiunile sale sunt și ele impresionante: lungime de 63 de metri și o lățime de 32 de metri.
Pentru cei care doresc să descopere istoria și arhitectura bogată a acestui loc de cult, Catedrala Sfinții Trei Ierarhi reprezintă o destinație fascinantă și de o importanță deosebită în inima orașului.
Piața Unirii, centrul istoric al orașului, este punctul de plecare perfect pentru a descoperi farmecul acestui oraș din vestul țării.
Bastionul Theresia reprezintă o altă bijuterie istorică a orașului, oferind o privire în trecutul militar al Timișoarei. Acest monument impresionant, situat în Parcul Rozelor, datează din secolul al XVIII-lea și oferă o panoramă magnifică asupra orașului.
Amatorii de artă vor fi încântați și de Muzeul de Artă Timișoara, care găzduiește o colecție variată de de opere, de la artă clasică până la contemporană. De asemenea, Muzeul Banatului oferă o incursiune fascinantă în istoria și cultura regiunii.
Podul Decebal reprezintă o altă emblemă a orașului, oferind o priveliște minunată asupra râului Bega. De aici, se poate explora Insula Memorială, un loc liniștit dedicat memoriei revoluției din 1989.
Cartierul Fabric este locul ideal pentru iubitorii de atmosferă boemă, care are străduțe pavate, clădiri vechi și numeroase cafenele și galerii de artă.
Parcul Memorial al Revoluției oferă o privire emoționantă asupra evenimentelor din decembrie 1989, când Timișoara a jucat un rol cheie în căderea regimului comunist.
Sursa FOTO: Facebook