Prima pagină » Actualitate » Escroc ce se pretindea investitor pe piața de CRIPTOMONEDE, reținut pentru înșelăciune și fals informatic. Prejudiciu se ridică la 276.000 de euro

Escroc ce se pretindea investitor pe piața de CRIPTOMONEDE, reținut pentru înșelăciune și fals informatic. Prejudiciu se ridică la 276.000 de euro

Escroc ce se pretindea investitor pe piața de CRIPTOMONEDE, reținut pentru înșelăciune și fals informatic. Prejudiciu se ridică la 276.000 de euro
FOTO - IPJ Dolj

La data de 4 octombrie 2023, polițiștii Secției 18 Poliție din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București l-au reținut pe un bărbat de 30 de ani, sub acuzația de înșelăciune și fals informatic. Ancheta vizează un prejudiciu de aproximativ 276.000 de euro, cauzat în perioada 09 octombrie 2021 – 11 martie 2022.

În fapt, în perioada 09 octombrie 2021 – 11 martie 2022, bărbatul ar fi indus și menținut în eroare persoana vătămată, prin aceea că, profitând de situația emoțională vulnerabilă a acesteia, ar fi pretins că este investitor pe piața de criptomonede și ar fi determinat-o să îi remită acestuia mai multe sume, cu titlu de împrumut, sub diferite pretexte nereale și pentru a investi pe piața de criptomonede, deși avea reprezentarea că banii nu vor fi restituiți persoanei vătămate și vor fi folosiți în scopuri personale.

Totodată, la data de 16 februarie 2022, bărbatul ar fi modificat fără drept date informatice din documentul reprezentând confirmarea electronică a transferului de 50.000 de lei, din contul personal al acestuia deschis la o unitate bancară, în contul persoanei vătămate, document pe care l-ar fi transmis în aceeași zi victimei, în scopul creării aparenței efectuării unei plăți în cuantumul expus anterior către contul bancar aparținând acesteia.

La data de 4 octombrie 2023, bănuitul a fost depistat și condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, față de acesta a fost dispusă măsura controlului judicar pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Secția 18 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie, transmite Poliția Capitalei într-un comunicat.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și