Escrocheria cu abonamente promoționale pentru transportul în comun se extinde și la Constanța, Cluj, Brașov sau Iași. La ce trebuie să fiți ATENȚI

Publicat: 21 08. 2024, 18:53
Actualizat: 21 08. 2024, 18:54

This browser does not support the video element.

În spațiul online circulă anunțuri prin care sunt oferite spre vânzare abonamente de tramvai și autobuz la prețuri mici, în Iași, Brașov, Constanța sau Brașov. Este vorba despre o nouă escrocherie cu oferte fictive, iar Compania de Transport Public din Iași a reclamat, deja, că pagina oficială le-a fost clonată. Oferta fictivă includea câte un abonament de 12 lei, valabil pentru 6 luni.

Pagina Companiei de Transport Public din Iași a fost clonată și mulți utilizatori s-a trezit cu o mega-ofertă: abonamente de tramvai și autobuz la prețul de 12 lei, valabile pe o perioadă de 6 luni. Mai nou, aceeași escrocherie s-a extins și în alte orașe.  Practic, o reală „capcană” pentru călători – cei care accesează aceste abonamente fictive se pot trezi cu datele personale furate.

De aceea, orice informație care apare în spațiul public trebuie să fie verificată, pentru ca utilizatorii să nu fie expuși în fața anumitor riscuri.

Cazul Constanța

Reprezentații companiei din Constanța explică, nu se vând bilete sau abonamente on-line decât în mijloacele de transport.
„Noi nu vindem bilete, titluri de călătorie. Pe facebook există, într-adevăr, o pagină oficială a acestei companii a CT BUS, dar acolo avem o secțiune tarife.

Cei mai mulți constănțeni sunt obișnuiți să cumpere bilete și abonamente direct de la ghișeu sau din mijloacele de transport direct de la City Bus. Direct da, acolo în autobuz accesați link-uri când vedeți pe internet.

  • Cei accesați trebuie să verifice dacă este pagina oficială, anumite aplicații au acea bulină albastră care validează autenticitatea, să nu facă achiziții de produse la prețuri mult mult diminuate față de prețurile oficiale.
  • Trebuie să vă asigurați că are începutul de site HTTPS. S înseamnă security siguranță. Dacă nu are acest S înseamnă că este un fals și vă rog frumos să nu introduceți datele pentru că veți putea fi păcăliți. Atragem atenția și cu privire le și cu privire la link-urile primite de la persoanele cunoscute. Au existat situații în care conturile acestora au fost compromise anterior.
  • Verificați link-urile sau atașamentele pe care urmează să le accesați cu o soluție de securitate.

Tentative similare de fraudă s-au încercat și numele companiilor de transport public de călător din Brașov și Cluj. Oamenii sunt sfătuiți să se informeze doar de pe site-urile și aplicațiile oficiale, ne sfătuiesc reprezenrații companiilor.

Citiți și: Noua ESCROCHERIE care circulă pe internet! Abonamente de tramvai și autobuz vândute cu doar 12 lei, în Iași