Gustul său dulce, proprietățile nutritive și ușurința de a fi consumată în orice loc face din banană alimentul perfect. Mai mult, se găsește în orice piață sau magazin.
De asemenea, este un fruct tropical apreciat pentru conținutul său bogat în potasiu, o banană medie putând avea aproximativ 350 mg la 100 de grame.
Totodată, este o sursă bogată de alte minerale precum fosfor, acid folic, vitamina C și vitamina B6, dar mai ales magneziu, motiv pentru care este preferată de sportivi. Astfel, ea ajută la recuperarea musculară și previne crampele musculare.
Conform unui studiu realizat de Universitatea din Cambridge, banana nu îngrașă. Mai precis, mănânci o banană și te simți „plin”, astfel că nu mai e loc pentru alte alimente.
Bananele au foarte multe calități nutritive, dar au și o problemă: se oxidează foarte repede! Și, de multe ori, pentru a prelungi conservarea lor, le punem la frigider, și acestea capătă o culoare neagră.
Temperatura ideală la care trebuie să stea este în jur de 15 grade Celsius. La temperaturi scăzute, precum cele din frigider, este eliberată o enzimă care reacționează, generând substanțe de culoare închisă, precizează ziarulromanesc.de, care mai scrie că totul reprezintă chimie și reacții.
Unul ar fi să acoperi ambele capete ale bananei cu folie transparentă. Așa vei întârzia maturarea fructului. Dacă sunt în formă de „ananas”, evită să le separi.
De asemenea, poți încerca să le pui într-o pungă de plastic, împreună cu o jumătate de lămâie. Închide bine și păstrează totul în frigider.
Singurul lucru pe care îl vei observa, după câteva zile, este că va avea ceva condens în interior, din cauza apei din fructe. Dar, măcar, coaja de banană va fi la fel ca în prima zi!
O altă variantă este să acoperi banana cu foi de ziar, înainte de a o pune la frigider.
Dar dacă ai deja fructul decojit și nu vrei să se oxideze repede, poți pune în practică un alt truc: pune partea rămasă într-un recipient și învelește cu hârtie de bucătărie puțin umedă. Poți folosi și un șervețel, care nu este prea subțire.
Totuși, ar fi mai bine să le conservi în frigider atunci când nu sunt foarte verzi.