Este campion la 13 ani și rezolvă CUBUL Rubik în 5 secunde. POVESTEA puștiului cu performanțe în comunitatea cuberilor din România și din lume

Publicat: 19 06. 2024, 13:06

Ianis Chele, un elev de clasa a VII-a la Școala „Pia Brătianu” din București, „a învățat” de la o vârstă fragedă să fie campion. La 13 ani, Ianis nu este doar un campion național la rezolvarea cubului Rubik, dar a devenit și o figură emblematică în comunitatea cuberilor din România și din întreaga lume.

Recent, Ianis a fost selectat să facă parte din campania “100 de tineri pentru dezvoltarea României”, o inițiativă națională desfășurată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Această campanie își propune să recunoască și să sprijine potențialul extraordinar al tinerilor români care, prin pasiunea și talentul lor, contribuie la dezvoltarea și promovarea țării pe scena internațională.

Talentul lui Ianis pentru cubing a fost descoperit în timpul pandemiei din 2019, când, antrenându-se acasă cu un cub primit cadou de la bunica sa, a început să-și dezvolte pasiunea pentru acest sport. În scurt timp, el a început să participe la competiții naționale și internaționale, acumulând o experiență impresionantă și zeci de medalii care au adus onoare României.

Ianis Chele, cel mai rapid cuber din România la această categorie

Performanțele sale remarcabile includ rezolvarea cubului Rubik 3×3 în mai puțin de 5 secunde, stabilindu-se astfel ca cel mai rapid cuber din România la această categorie. Cu peste 65 de competiții la activ și un total impresionant de 171 de locuri I, 81 de locuri II și 56 de locuri III în diverse probe, Ianis este un model pentru tinerii sportivi din întreaga țară.

În iulie acest an, Ianis va reprezenta din nou România la Campionatul European din Pamplona, Spania. Cu determinare și o pregătire riguroasă, el speră să revină cu locul I și să continue să stabilească noi standarde în sportul pe care îl iubește atât de mult.

Poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România

Camil a fost înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Înscrierea  în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, este o recunoaștere a eforturilor și talentului lor. Această inițiativă are scopul de a susține și promova tinerii cu potențial în diverse domenii, contribuind astfel la dezvoltarea viitoare a țării.

Campania „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României” urmărește descoperirea a 100 de copii și tineri talentați și performanți pe care să îi premieze pe 1 decembrie 2024, în cadrul unei gale a excelenței. Astfel, oricine poate face o propunere pe www.fundatiadanvoiculescu.ro.

Campania își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea,e dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Fie că vorbim despre excelență academică, performanțe artistice, implicare socială sau inovație în diverse domenii, acești tineri sunt adevărați ambasadori ai potențialului extraordinar al României.

În catalogul excelenței românești vor fi incluși olimpici internaționali, câștigători ai unor concursuri internaționale și naționale (medalii de aur, argint și bronz). Campania va prezenta modele de inspirație, ilustrând cu mândrie diversitatea talentelor din întreaga țară.

Selecția celor 100 de tineri se va realiza din educație, sport, cultură și inovație. Mai multe informații puteți afla pe fundatiadanvoiculescu.ro   

 

CITEȘTE ȘI:

POVESTEA Xeniei, fetița minune care la cinci ani face performanță pe acorduri de vioară. „Orice copil pe lumea asta are un har al lui”

Invenție REVOLUȚIONARĂ. Povestea tinerilor care transformă Pet-uri în plastic pentru imprimante 3D. „Totul pornește de la o sticlă”

POVESTEA micului pictor care a impresionat New York-ul, cu lucrarea care ilustrează Mănăstirea Radu-Vodă. „Dumnezeu lucrează prin oameni”