Constructorii autostrăzii Pitești – Sibiu vor să angajeze peste 2.000 de muncitori pentru acest șantier și au căutat personal chiar și în satele de pe traseul lucrărilor, fiind criză mare de angajați.
Constructorul a cerut ajutorul primarilor de pe traseul autostrăzii, dar la Cepari, în județul Argeș, abia s-au adunat câtiva candidați.
Doar că mulți bărbați în putere, capabili să muncească, au plecat la oraș sau în străinătate, însă Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) avertizează că această situație nu-i scuză pe executanți pentru întârzierea lucrărilor, informează Pro TV.
„În momentul în care au venit la licitație, ca și constructori profesioniști, au spus că au și forță de muncă și utilaje. Nu poți să semnezi un contract de aproape un milion de euro și să spui că tu nu ai forță de muncă. Nu ne interesează!”, a declarat Alin șerbănescu, purtătorul de cuvânt al CNAIR.
Lucrările la loturile 2 și 3 ale autostrăzii Sibiu-Pitești ar fi trebuit să înceapă deja, însă au fost amânate cu câteva luni, pentru că executantul caută oameni pentru șantier.
„Minim 2.000-3.000 de muncitori, operatori și ingineri vor activa în cadrul acestui contract”, a precizat Adrian Boboc, manager de proiect.
În ceea ce privește salariile oferite, acestea nu sunt publice, dar recrutorul a sugerat că ar fi destul de mari.
„La șantier ați auzit ce salarii sunt, 4.500, 5.000 și necalificatul ia în jur de 4.500. Deci lucrează 8, 10 ore pe zi, dar nu mai vrea nimeni să muncească!”, a declarat un localnic.
La Perișani, în județul Vâlcea, mai trăiesc 2.300 de oameni, iar primii care au dorit să se angajeze au fost pensionarii.
„M-ar tenta și paznic și pe motovibrator. Eu mă mulțumesc cu mai puțin, am și o mică pensioară”, a declarat un localnic, în vârstă de 70 de ani.
În schimb, tinerii pun mai multe condiții și cer salarii ca în străinătate. Iată doar două păreri ale acestora:
Autostrada Pitești-Sibiu ar trebui să fie gata în 4 ani.
FOTO – Caracter ilustrativ: Pro TV