Administratorul special al Companiei Municipale Eco Igienizare și-a dat demisia, fiind nemulțumit de banii pe care Primăria condusă de Nicușor Dan i-a alocat pentru Deratizare și Dezinsecție (DDD) în anul 2021, au pus surse din administrație, pentru Gândul.
Demisia administratorului special Octavian Barbu, numit de Adunarea Generală a Acționarilor companiei Eco Igienizare, la propunerea USR-PNL, vine după alocarea a 16,7 milioane de lei pentru dezinsecție și deratizare în anul 2021.
Administratorul special consideră că această sumă este prea mică pentru a desfășura acțiunile DDD în acest an, mai ales că Eco Iginizare este plină de datorii.
În prezent, acțiunile de deratizare și dezinsecție sunt în pericol.
Sursele Gândul spun că administratorul special al companiei municipale a avut zilele trecute o întâlnire cu directorii de utilități din cadrul Primăriei Capitalei, în care a comunicat faptul că „Eco Igienizare” are nevoie de bani și pentru plata datoriilor foarte mari, nu doar de sumele pentru DDD.
„El consideră că PUA (Planul Unitar de Acțiune – n.r.) aprobat ieri nu oferă finanțare confortabilă pentru dezinsecția din București”, spun sursele citate.
„Nu au fost purtate discuții contradictorii referitoare la sumele alocate activităților DDD pentru anul 2021, fiind evident faptul că Planul Unitar de Acțiune ce urma a fi aprobat în luna a 5-a nu ar fi putut genera un buget echivalent cu cel al unui an întreg.
Astfel, decizia de a renunța la poziția de administrator special a fost o decizie unilaterală, personală și independentă de o eventuală nemulțumire cu privire la alocarea bugetară sau Planul Unitar de Acțiune 2021 propuse de domnul Nicușor Dan”, precizează Octavian Barbu într-o adresă trimisă redacției Gândul.
Acesta mai spune că a înaintat către acționari adresa de renunțare la funcție în dimineața zilei de 20.05.2021, înștiințând totodată reprezentanții administratorului judiciar și Tribunalul București.
CGMB a votat miercuri proiectul de hotărâre care prevede finanțarea serviciilor de dezinsecție și deratizare în Capitală, pentru anul 2021.
Potrivit amendamentului la proiect, propus de Nicușor Dan și votat cu 51 de voturi „pentru”, Muncipalitatea va plăti 16,7 milioane de lei în 2021 pentru aceste servicii, care ar trebui să înceapă în iunie și să fie realizate de către Compania Municipală Eco Igienizare, aflată în prezent în insolvență.
Aprobarea acestui proiect s-a făcut foarte târziu, după o tergiversare de mai multe luni. Potrivit specialiștilor consultați de Gândul, prima dezinsecție, respectiv larvicidarea, ar fi trebuit făcută în luna martie.
În prezent, Capitala se confruntă cu invazia căpușelor, iar la spitalele din oraș s-au înregistrat sute de cazuri de mușcături ale acestor insecte, mai ales la copii.