Senatorul Eugen Pîrvulescu a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, anunță procurorii anticorupție într-un comunicat. Acesta a ieșit de la sediul DNA, unde a fost audiat mai bine de 10 ore, și a refuzat să facă declarații în fața jurnaliștilor.
În dosar sunt cercetați Eugen Pîrvulescu și Marian Burcescu pentru cumpărare de influență, iar Gheorghe Florea și Radu Mărgineanu pentru trafic de influență. Marian Țole are calitatea de martor.
Procurorii DNA susțin că, la inițiativa lui Eugen Pîrvulescu, ar fi fost dată o mită în valoare de 60.000 de euro, pentru a urgenta obținerea certificatului de securitate ORNISS de către Marin Țole, care ar fi urmat să fie numit la conducerea Companiei Naționale de Investiții (CNI), în anul 2022.
La acel moment, Eugen Pîrvulescu era președintele organizației PNL Teleorman din care face parte și Marin Țole, actual secretar de stat în Ministerul Dezvoltării.
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției au anunțat că au dispus „punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, începând cu data de 11 octombrie 2024, față de inculpații:
În cursul anului 2022, inculpatul M.R.M, la instigarea inculpatului Pîrvulescu Eugen și beneficiind de ajutorul inculpaților F.G. și Burcescu Marian-Cătălin, ar fi pretins de la o persoană (martor în cauză) suma de 60.000 de euro din care martorul ar fi remis inculpatului M.R.M. suma de 150.000 lei (echivalentul a 30.000 euro), acesta din urmă lăsând să se creadă că are influență asupra unei alte persoane care deținea o funcție importantă în cadrul instituției desemnate de securitate, afirmând că o va determina să urgenteze efectuarea verificărilor de securitate necesare în cadrul procedurii de eliberare a avizului de securitate O.R.N.I.S.S. în beneficiul martorului respectiv.
Pe timpul cât se află sub control judiciar, cei patru inculpați trebuie să respecte o serie de obligații, între care să se prezinte ori de câte ori sunt chemați la organul de urmărire penală, să nu părăsească teritoriul României și să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar.
Inculpaților li s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, se arată în comunicatul DNA.
Citește și: