Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Parlamentul European a aprobat astăzi, o audiere extraordinară a CEO Pfizer, Moderna si AstraZeneca”
Eurodeputatul Cristian Bușoi informează cu privire la aprobarea unei audieri extraordinare a CEO companiilor farmaceutice, respectiv Pfizer, Moderna și AstraZeneca, de către Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European. Scopul întâlnirii se va focusa pe cantitățile de vaccin ce urmează a fi livrate în UE, în contextul discuțiilor controversate privind angajamentele stabilite.
Eurodeputatul Cristian Bușoi: „Parlamentul European a aprobat astăzi, o audiere extraordinară a CEO Pfizer, Moderna si AstraZeneca”
„Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat o audiere extraordinară a CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19.La propunerea comună a președintelui Comisiei pentru Sănătate, Pascal Canfin, și a mea, ca președinte al Comisiei pentru Industrie și Cercetare, Conferința Președinților de Comisii din Parlamentul European a aprobat astăzi, în mod excepțional, o audiere extraordinară a CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19. Audierea CEO Pfizer, Moderna și AstraZeneca va avea loc cel mai probabil la începutul lunii martie și se va desfășura într-o ședință comună a celor două comisii ENVI – ITRE”, scrie europarlamentarul pe Facebook.
Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European subliniază încă o dată necesitatea ca companiile farmaceutice care au încheiat contracte cu UE să își respecte angajamentele. Totodată, europarlamentarul informează că AEM urmează să acorde autorizații condiționate altor trei companii farmaceutice, respectiv AstraZeneca, CureVac și Sanofi – GSK.
„Scopul întâlnirii cu CEO companiilor farmaceutice care produc vaccinul împotriva COVID-19 este îmbunătățirea producției și a accesului cetățenilor europeni la vaccinuri, în contextul ultimelor discuții controversate privind cantitățile de vaccin care urmează a fi livrate în UE.
Este esențial ca toate companiile cu care UE a încheiat contracte pentru producerea și livrarea vaccinurilor anti-COVID-19 să își respecte angajamentele. Pe lângă avizele pentru vaccinurile Pfizer – BioNTech și Moderna, Agenția Europeană a Medicamentelor urmează să acorde autorizații condiționate și pentru alte trei vaccinuri produse de AstraZeneca, CureVac și Sanofi – GSK. Cetățenii europeni trebuie să aibă garanția accesului la toate aceste vaccinuri, care au ca scop imunizarea și oprirea pandemiei, care a schimbat lumea”.
Anul trecut comisiile reunite ENVI – ITRE au audiat CEO companiilor farmaceutice CureVac și Sanofi privind eficienta și siguranța vaccinurilor, concluzia la momentul respectiv fiind că vor produce 1 miliard de doze de vaccin în anul 2021.