Eurodeputatul Georgiana TEODORESCU(AUR) îi amintește Elenei LASCONI de ce-au plecat românii din țară: Românii din diaspora nu au plecat din egoism

Eurodeputatul Georgiana TEODORESCU(AUR) îi amintește Elenei LASCONI de ce-au plecat românii din țară: Românii din diaspora nu au plecat din egoism
Publicat: 18/09/2024, 15:53
Actualizat: 18/09/2024, 15:58

Elena Lasconi a încins spiritele printre contracandidații politici, după ce-a afirmat într-un interviu că „nu vreau să mă laud, nu îmi place să vorbesc despre mine și să mă laud și să zic mamă, cine sunt eu. Dar chiar sunt de bună credință, sunt muncitoare, mă înconjur de oameni buni, sunt loială, nu sunt o trădătoare și iubesc țara asta pentru că cel mai simplu lucru este să-ți iei un bilet și să pleci în altă parte”. Reacțiile nu au întârziat să apară. Europarlamentarul AUR, Georgiana Teodorescu, consideră că a-i acuza „pe cei care au fost forțați de circumstanțe să părăsească România de trădare este o insultă la adresa milioanelor de români care au sacrificat enorm pentru familiile lor și pentru a asigura un viitor decent celor dragi.”

Candidata USR la președinția României, Elena Lasconi, a reușit iar să inflameze spiritele cu o declarație, de data aceasta, legată de românii plecați peste granițe. Europarlamentarul AUR, Georgiana Teodorescu, îi dă o replică acesteia, amintindu-i motivele pentru care românii și-au părăsit țara, alegând să trăiască peste hotare.


Românii din diaspora nu au plecat din egoism, ci pentru că guvernările succesive PSD și PNL, inclusiv cele pe care USR-ul le critică, i-au lăsat fără alternative, fără locuri de muncă decente, fără un viitor în propria țară. În loc să-și părăsească locuințele și să lase în urmă familii, mulți dintre ei ar fi preferat să rămână dacă ar fi avut o șansă reală la un trai decent. Faptul că doamna Lasconi nu poate înțelege acest aspect sau, și mai grav, alege să-i condamne, arată cât de ruptă este de realitatea românilor pe care pretinde că îi reprezintă.

USR, un partid care s-a prezentat inițial ca apărător al românilor de pretutindeni, care a câștigat foarte multe procente la alegerile parlamentare din 2016 și 2020 tocmai din diaspora, pare acum să continue aceeași linie de deziluzie politică pe care au mers și partidele vechi, precum PSD și PNL. De fapt, declarațiile Elenei Lasconi se aliniază perfect cu atitudinea acelorași forțe politice care au împins, de-a lungul anilor, milioane de români să-și părăsească țara, în căutarea unui trai mai bun.

Este cinic din partea doamnei Lasconi, candidat la prezidențiale, că a ajuns să îi condamne tocmai pe cei care au ținut economia României în viață. Românii din diaspora contribuie anual cu miliarde de euro la PIB-ul țării, prin banii trimiși familiilor și investițiile realizate acasă. Ei nu sunt trădători, ci eroi tăcuți care continuă să susțină România de la distanță.
Ce a făcut USR pentru diaspora? Ce soluții a oferit acest partid pentru a-i aduce pe românii plecați înapoi acasă?

Până acum, USR nu a reușit să vină cu soluții concrete pentru a crea locuri de muncă bine plătite, nu a reformat sistemul de educație sau sănătate, acestea fiind principalele aspecte care i-ar putea determina pe români să se întoarcă. În schimb, au dat tunuri de miliarde de euro din vaccinuri. Acestea sunt lucruri la care Lasconi și USR ar trebui să răspundă, în loc să arunce acuzații jignitoare.

La rândul său, Elena Lasconi revine cu o clarificare a spuselor sale, afirmând că declarația sa a fost scoasă din context, având în vedere că și fiica sa a ales să trăiască tot în afara granițelor României.

Diaspora e cel mai mare investitor al României și acolo e și parte din familia mea.  Am citit cu atenție interpretările pe care unii politicieni vechi au încercat să le dea unor declarații care au fost foarte clare. Am accentuat faptul că nu-mi trădez țara, cu trimitere la vechii politicieni care au pus interesele de partid și de grup deasupra intereselor românilor. Acesta este motivul pentru care avem un sistem politic marcat de corupție și proastă guvernare, acesta este motivul pentru care avem cea mai mare inflație și cel mai mare deficit din Uniunea Europeană, acesta este motivul pentru care milioane de români au ales să plece din țară în căutarea unui trai mai bun pentru ei și pentru copiii lor. Am spus în nenumărate rânduri că acest sistem politic corupt și viciat nu mă sperie și că voi încerca, cu toate forțele mele, să schimb actuala paradigmă de funcționare a statului, astfel încât să avem un stat care să asculte de cetățeni, și nu invers.

Mă întristează astfel de poziționări ale unor politicieni care în ultimele luni au făcut coadă la sediul nostru pentru a ne ruga să-i acceptăm într-o alianță politică prin intermediul căreia să obțină încă o dată sinecuri care să le confirme statutul de politician. Acum este mai clar decât oricând că decizia majorității absolute a colegilor mei de a nu mai primi în casă astfel de persoane, care folosesc aceleași tactici pesediste, a fost una corectă. Politica trebuie făcută cu bună-credință și cu respect față de adevăr, a subliniat Lasconi, printre altele, în declarația sa.

CITEȘTE ȘI:

Ion Cristoiu: „Mușuroiul Elenei Lasconi trebuia să fie o METAFORĂ pentru România”

Bogdan Naumovici nu crede că românii ar vota o FEMEIE în funcția de președinte: „Elena Ceaușescu este prea recentă, totuși”

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Kamala Harris a primit unul dintre cele mai bune sondaje ale sale din acest an....
Larisa Uţă a redeschis scandalul, iar acum… Alin Oprea o desfiinţează: „O femeie mutilată de...
FOTO. Bernadette Szocs, de nerecunoscut! Cum a ajuns să arate
Care este planul lui Trump pentru Ucraina. Expert de la Washington: „sacrifică Ucraina și ne...
Părinții gemenilor dispăruți din Târgu Jiu, în șoc. Ce au găsit în telefonul fraților, înainte...
Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un...
Nelson Mondialu ZGUDUIE showbizul! A rupt tăcerea despre Liana, după nunta lui Livian: „E fata...
Andreea Bănică, imagini interzise în costum de baie, la 46 de ani: „Arăți ca o...
Ce este un pager. Mii de dispozitive au explodat simultan în Liban: cel puţin 9...
Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere
Secretara-şefă a Universităţii de Medicină Carol Davila din Bucureşti a dispărut și a fost dată...
Doliu la TVR! A murit o emblemă a știrilor din România
Nemții au planuri mari cu Duster 3. Aripi evazate și jante uriașe – GALERIE FOTO
Bărbatul care a provocat un incendiu la Parlament a fost prins
SPIONII de la Hollywood! Marii ACTORI care au fost informatori
A explodat bomba despre Băsescu. Acum s-a aflat totul: EL ESTE autorul
Revenire spectaculoasă la Pro TV! Vedeta a petrecut 27 de ani la pupitrul știrilor
Povestea lui Piki, câinele erou care și-a salvat stăpânul din inundațiile de la Galați. L-a...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
Larisa Uță, despre cum a început povestea de iubire între ea și Alin Oprea. “De...
Ce pensie primește Adriana Trandafir după o viață dedicată teatrului și filmului: ”Ce să facem?...
BANCUL ZILEI. Bulă:-I-am spus lui fiu-miu să nu se căsătorească cu o orăseancă..
Oamenii de știință au creat organisme în „a treia stare”, dincolo de viață și moarte