Prima pagină » Actualitate » Președintele PSD Bacău, Dragoș Benea: „Un buget al înapoierii pentru Moldova – o probă de terorism fiscal din partea guvernului Cîțu”

Președintele PSD Bacău, Dragoș Benea: „Un buget al înapoierii pentru Moldova – o probă de terorism fiscal din partea guvernului Cîțu”

Președintele PSD Bacău, europarlamentarul Dragoș Benea, critică în termeni duri bugetul, despre care spune că ”va ajuta” Moldova să fie și mai înapoiată. Benea acuză că banii au fost împărțiți pe criterii politice și clientelism. Nu-i iartă pe parlamentarii băcăuani de la USR pe care îi compară cu „șoimii patriei”.

Benea acuză Guvernul de terorism fiscal

Specialiștii în austeritate din guvernarea PNL-USR/PLUS au croit un buget al înapoierii pentru Moldova și județele sale, un buget al stagnării construit pe un principiu primitiv al alocarilor: politizare si clientelism, ambele deservite prin anexa 7/03 – o probă de terorism fiscal din partea guvernului Cîțu”, spune Benea.

Bucuria parlamentarii USR pentru fondurile care vor ajunge în municipiul Bacău taxată cu ”șoimii patriei”

”Am remarcat entuziasmul pueril, de tip «șoimii patriei», al unor membri USR care jubilează că municipiul Bacău a primit bani, din bugetul național, pentru 3 străzi mărginașe din oraș. Aceste străzi puteau fi oricând prioritizate la finanțare din bugetul local al municipiului Bacău, nu prin bugetul statului. Din bugetul central ne așteptam să vedem finanțate proiecte majore pentru oraș, cum ar fi noul stadion sau trenul urban, că tot suntem în 2021 – anul căilor ferate în UE. Nicidecum 3 străzi și o reparație la turbina de la Thermoenergy. La Brașov, același guvern PNL/USR a dat 30 milione lei pentru aeroport, iată un obiectiv de investiții. La Bacău, s-a dovedit prioritară str. Salciei, care totuși putea fi realizată cu fonduri din bugetul local. Atât s-a putut!”, a comentat Dragoș Benea.

Președintele PSD Bacău le declară război parlamentarilor de la guvernare: ”Vom urmări îndeaproape mișcările actualei guvernări monitorizând activitatea în teritoriu a reprezentanților PNL/USR și vom taxa tot ce e de taxat”.

Bugetul pe 2021, aprobat de Parlament! Florin Cîțu, euforic: „Minciuni, minciuni şi iar minciuni”

Bugetul pe anul 2021 a fost aprobat marți, 2 martie, de plenul reunit al Parlamentului. Legea bugetului de stat a înregistrat 234 de voturi „pentru” şi 170 de voturi „împotrivă”.

Nu au fost niciun fel de surprize, în sensul că proiectul de buget a trecut în forma prezentată de Guvern.

Florin Cîțu: „Socialiștii nu mai pot să fure!”

Profitând de majoritatea parlamentară pe care o au, liberalii dimpreună cu partenerii lor de la USR PLUS și UDMR au votat Legea bugetului fără să adopte niciunul dintre amendamentele Opoziției.

Premierul Florin Cîţu a afirmat că bugetul pe 2021 demontează minciunile „socialiştilor de la PSD”.

Nu pot să nu remarc cum şi-au motivat votul socialiştii de la PSD. Au spus tot, în afară de adevăratul motiv – că au fost tăiaţi de la buget şi nu pot să mai fure! Ăsta a fost singurul argument. În rest – vor ţipa tot anul. În rest – minciuni, minciuni şi iar minciuni”, a spus premierul Cîțu, euforic peste măsură pentru un asemenea moment.

Sebastian Burduja: ”Trei exemple care demonstrează că bugetul României este în sfârșit despre ce ar trebui să fie: despre dezvoltare” (OPINIE)

Refrenul „bugetului de austeritate” răsună din ce în ce mai șters, spre disperarea celor care l-au scornit. Circul ieftin pe care opoziția a încercat să îl pună în scenă a rămas doar o încercare tristă de distragere a atenției de la adevăr și de la cifrele cu adevărat importante: 62 de miliarde de lei pentru investiții, 5,5% din PIB.

Record al ultimelor trei decenii. Este pur și simplu cea mai mare sumă alocată dezvoltării României în toată perioada postdecembristă.

Dincolo de orice partizanat politic, ca economist, vă spun cu mâna pe inimă: doar așa creștem economia țării pe termen lung – prin investiții și dezvoltare, care vor crește nivelul de trai, resursele bugetare și vor genera bunăstare reală, nu doar pe hârtie.

A se compara cu epoca de tristă amintire 2017-2019, când bugetul a fost subjugat în bună măsură unor populisme ieftine, cu salarii sau pensii crescute din pix de diverși diletanți.

Efectele? Deficit comercial (consum mai mare, dar din import), inflație dublă față de 2020 și cea estimată pentru 2021 (deci sărăcirea românilor cu venituri fixe), decredibilizarea României în fața Comisiei Europene și a partenerilor externi.

Citește și