Cazul româncei care a revenit în țară, în stare gravă, după ce a ales să-și facă, în Turcia, o operație de reducere a stomacului este investigat de anchetatorii români. Victima a depus deja mai multe acte la Poliția Capitalei, iar judiciariștii români urmează ca, după finalizarea tuturor verificărilor necesare, să contacteze poliția turcă pentru continuarea și finalizarea anchetei.
Femeia din București salvată, în ultimul moment, de medicii Spitalului ”Sfântul Ioan”, după ce a revenit din Turcia mai mult moartă decât vie, ca urmare a unei operații de reducere a stomacului, a depus plângere la Poliția Capitalei pentru malpraxis, vătămare corporală gravă și tentativă de omor.
Ruxandra Tănase s-a operat în data de 3 aprilie, la Clinica Apera din Turcia, după ce a achitat 2.500 de euro. Aceasta susține că, după operație, s-a simțit foarte rău. Chirurgul turc a prelungit perioada de internare cu o zi, iar pacientei i-a fost făcută o endoscopie. Ulterior, cu toate că starea de sănătate a femeii nu era bună, a fost externată și trimisă înapoi în România, după ce, în prealabil, i-ar fi fost făcută o injecție cu morfină.
Ajunsă pe Aeroportul ”Henri Coandă” București, pacienta a fost preluată de o ambulanță și transportată la Spitalul ”Sfântul Ioan”, unde a fost operată de urgență. Medicii români i-ar fi scos din stomac aproximativ trei kilograme de puroi.
„Doctorii români mi-au salvat viața după ce m-au ținut internată 13 zile. Costurile de spitalizare au fost evaluate la 27.000 de lei, iar medicamentele m-au costat, separat, în jur de 10.000 de lei”, a spus Ruxandra Tănase.
Pentru că, pe lângă trauma fizică, femeia a suferit și o depresie puternică, a ezitat, timp de mai bine de două luni, să anunțe autoritățile române, în condițiile în care nu a mai dorit să-și reamintească prin ce a trecut.
Miercuri, aceasta a depus, însă, o petiție la Poliția Capitalei, în care a descris firul evenimentelor și a depus mai multe documente medicale. Surse din cadrul familiei au spus, pentru Gândul, că la dosar urmează să fie depusă și o expertiză medico-legală.
„A fost făcută plângere pentru malpraxis, vătămare corporală gravă și tentativă de omor. Dacă cineva a greșit, să plătească pentru asta, în așa fel încât să nu mai existe și alte victime nevinovate”, a spus, pentru Gândul, soțul femeii.
Potrivit procedurii, după ce petiția va ajunge la o structură specializată în investigarea infracțiunilor de natură judiciară, anchetatorii români vor verifica autenticitatea documentelor medicale, după care vor contacta autoritățile din Turcia, prin Centrul de Cooperare Polițienească, prin intermediul ofițerului român de legătură de la Ankara sau prin Ambasada Turciei la București.
CITEȘTE ȘI: