Ce condiții a avut Paul de România în închisoarea din Malta. Era cunoscută drept „temnița morții”

Publicat: 07 09. 2024, 07:00

This browser does not support the video element.

Prințul Paul de România ar fi fost închis mai bine de două luni în cea mai sinistră închisoare malteză. Penitenciarul datează încă din Evul Mediu, iar între zidurile acestuia ar fi avut loc zeci de execuții brutale.  

Urmărit internațional după ce a fost condamnat definitiv în România la 3 ani și 4 luni de închisoare în dosarul „Ferma Băneasa”, Paul de România a fost prins în Malta la sfârșitul lui aprilie. Până să fie eliberat pe cauțiune și pus sub control judiciar, fugarul a fost încarcerat ceva mai bine de două luni.

Surse apropiate de sistemul judiciar maltez au dezvăluit, pentru Gândul, că Paul Philippe de România ar fi fost închis în cel mai sinistru penitenciar de pe insulă. Sursele citate au precizat că este vorba despre o temniță medievală, care a fost renovată și adaptată, în mare parte, la cerințele Uniunii Europene.

Totuși, încă de la intrare, deținuții sunt întâmpinați de o mulțime de nume inscripționate pe perete și însoțite de câte o cruce. Cei care nu știu deja sunt anunțați de personalul închisorii că persoanele respective au fost pirați, executați prin decapitare.

În penitenciar există condiții specifice pentru orice fel de regim de executare, de la grad sporit de risc până la deschis.

Paul Philippe a stat la închisoare cu mafioții sicilieni

Deținutul român ar fi fost închis în zona destinată arestaților preventiv și ar fi stat sigur în celulă. Paul de România ar fi avut camera deschisă și ar fi putut să iasă în voie pe hol, unde ar fi întâlnit și mai mulți mafioți sicilieni, care ceruseră să nu-și execute pedepsele în Italia. În schimb, Paul Philippe era scos la aer numai o oră pe zi.

Totodată, gardienii făceau prezența foarte des, chiar și de patru sau cinci ori pe zi, deoarece, marea fiind foarte aproape, se consideră că riscul de evadare este ridicat.

Aceleași surse au menționat că deținutul român a avut dreptul la pachet și putea să sune acasă fără nicio limită. Acesta avea asigurate trei mese pe zi și nu ar fi avut probleme cu alți deținuți.

CITEȘTE ȘI:

Cine este SPONSORUL SECRET al prințului Paul. Miza afacerii ar fi o moștenire importantă

Prințul Paul, reținut chiar înainte să fie făcut CAVALER de Malta. Apropiații cred că cineva i-a întins o capcană