Cum trăiește Gheorghe DINCĂ în pușcăria de maximă siguranță. „Monstrul din Caracal” poartă haine de firmă și ceas automatic  

Reporterii Gândul l-au vizitat pe Gheorghe Dincă la Penitenciarul Craiova, unde criminalul în serie își execută pedeapsa de 30 de ani. Deși a fost complet abandonat de rude și de prieteni, deținutul este îmbrăcat cu haine de firmă și poartă un ceas automatic, toate obținute de la alți pușcăriași periculoși. 

Gheorghe Dincă execută la acest moment o sentință de 30 de ani de închisoare, în Penitenciarul Craiova, pentru violarea și uciderea Luizei Melencu, în vârstă de 18 ani, și a Alexandrei Măceșanu, care avea doar 15 ani. După ce fetele au murit, bărbatul le-a incinerat trupurile într-un cazan.

Cazul „Caracal” a provocat o puternică emoție publică, mai ales după ce mass-media a publicat înregistrarea cu primul apel al Alexandrei Măceșanu la 112, după ce fusese sechestrată și supusă unor chinuri inimaginabile de către violatorul ucigaș. O țară întreagă a auzit atunci strigătul de ajutor al fetei, în ultimele sale momente de viață.

Cinci ani de la orori

Alexandra reușise să-și desfacă nodul de la sfoara ce o ținea imobilizată lângă pat și să sune la numărul de urgență, în timp ce implora să fie salvată, rugăminți la care i s-a răspuns cu indiferență glacială.

Au urmat apoi alte două apeluri ale adolescentei către ofițerii de la IPJ Olt și i s-a promis că un echipaj va ajunge în două, trei minute… Abia după 19 ore autoritățile au descins în curtea criminalului, dar Alexandra era deja cenușă în butoiul din tablă groasă al celui cunoscut de atunci drept „monstrul din Caracal”.

La 5 ani de la moartea violentă a Alexandrei l-am vizitat pe Gheorghe Dincă la Penitenciarul Craiova. Nu a fost vorba despre un interviu, ci am mers ca simpli vizitatori. Pentru că deținutul avea dreptul legal, am obținut chiar o vizită la masă, unde discuția, care a durat aproximativ o oră, a avut loc față în față, și nu printr-un geam despărțitor.

Abandonat de toți cei pe care îi cunoștea, deținutul Gheorghe Dincă ne rugase dinainte să-i aducem niște mere verzi, ceva slănină dar și ardei iuți, preferabil chinezești, despre care spune că sunt mai iuți decât ai noștri…

Dincă are o forță aproape nefirească

După controlul corporal și verificarea pachetului, am ajuns în camera în care sunt organizate vizitele la masă. Este vorba despre o încăpere nu foarte mare, dar bine luminată, în care mesele și scaunele sunt fixate în podea. Acolo, în funcție de numărul de mese, primesc vizite mai mulți deținuți deodată. Ușa de la intrare este încuiată, iar personalul penitenciarului așteaptă afară, pentru a respecta intimitatea deținuților.

Bine îmbrăcat, cu mustața și ciocul grizonat proaspăt tunse, Dincă încerca să fie o gazdă bună. Atunci am  făcut cunoștință. Ne-am dat mâinile și am simțit forța aproape neobișnuită pe care condamnatul o are în brațele cu care anchetatorii susțin că le-a sugrumat pe cele două copile.

Am observat că purta ceas și l-am întrebat ce marcă este. A răspuns că nu e un brand de top, dar este automatic.

„E un ceas automatic. Acum a stat”, ne-a spus Dincă sec, scuturându-și încheietura.

Totodată, deținutul a explicat că, la fel cum a făcut rost și de haine, l-a luat după ce a făcut schimb cu un alt deținut, fără să mai spună și ce i-a dat în schimbul ceasului.

Dincă, umilit de colegii de cameră: „M-au chinuit ca pe Iisus”

Condamnatul are o constituție solidă, iar referitor la condițiile din penitenciar ne-a spus: „Ne dă mâncare bună, comparativ cu efortul pe care-l facem”.
Dincă își ispășește pedeapsa într-o celulă în care stau, în total, 22 de oameni în vârstă, cu paturi suprapuse, într-un spațiu de 56 de metri pătrați.

Cel supranumit „monstrul din Caracal” ne-a povesti că, la început, i-a fost greu. Colegii de cameră l-au pus să stea la patul trei, cel mai de sus, care în legea nescrisă a mediului penitenciar este destinat deținuților care nu se bucură de respect. Totuși, pentru Gheorghe Dincă obligația de a se cățăra până la patul de sub tavan a fost mai mult decât o umilință. El spune că a fost mai degrabă o tortură, în condițiile în care suferă de reumatism.

„Suntem 22 de persoane în 56 de metri. M-au chinuit ca pe Iisus, prin ce am trecut, nu doresc nici dușmanilor, trebuia să urc și am o afecțiune la ambii genunchi din ’75, din armată”, a declarat Gheorghe Dincă.

Totuși, deținutul a ținut să spună că acum stă la patul 1 și că nu a fost necesar să se impună prin violență în fața celorlalți, în așa fel încât să îi oblige să îl respecte.

„Am fost boxer la categoria grea. Am luat mulți pumni în cap. Am renunțat pentru că nu-mi plăcea violența. Nu-mi arde mie de smardoială și nici alții nu o caută cu mine”, a explicat criminalul și violatorul în serie.

Gheorghe Dincă: „Dumnezeu mă vrea viu!”

Un alt aspect care iese în evidență la Gheorghe Dincă este reprezentat de tatuajele de pe antebrațe, pe care și le-a făcut în închisoare.

„Am multe tatuaje. Cele mai multe sunt pasaje din Biblie. Mi le-a făcut un băiat, care a fost închis la Craiova. Acum a plecat în altă parte… Nu am avut noi tuș aici, la pușcărie. Cu funigine de cauciuc ars mi le-a bătut”, ne-a explicat Dincă pe un ton cumva șoptit, de teamă, parcă, să nu-l dea de gol pe colegul respectiv.

„Monstrul din Caracal” și-a tatuat pe piele texte prin care dorește să arate tuturor că este foarte credincios. Deși, în primă fază, a evitat să vorbească despre semnificația acestor inscripții, s-a oprit totuși asupra unui text imprimat cu litere de mână, pe antebrațul stâng, ce transmite un mesaj în care criminalul crede nezdruncinat:

„Dumnezeu mă vrea viu. Pentru că eu asta cred, că Dumnezeu mă vrea viu”, a spus Dincă cu exaltare în ochi.

Apoi, cu o convingere de neclintit, a afirmat că are înainte o viață neobișnuit de lungă și se gândește să-și schimbe buletinul în 2050, data eliberării, când va avea 96 de ani.

Textele de pe brațe nu sunt singurele pe care ucigașul celor două adolescente și le-a tatuat în penitenciar. Acesta ne-a spus că pe spate și-a inscripționat o mulțime de versete din Biblie.

Abandonat de cei patru copii

La momentul arestării sale, Gheorghe Dincă era căsătorit de 41 de ani cu mama celor patru copii ai săi, o fiică și trei băieți.

Amintim că, în iulie 2019, după ce Gheorghe Dincă a fost plasat în arest preventiv, soția și trei dintre copiii acestuia au fost audiați vreme de nouă ore, la sediul DIICOT. La acel moment, anchetatorii voiau să afle dacă membrii familiei ar putea oferi indicii care să ducă la soluționarea cazului.

Soția și copiii criminalului au avut un adevărat șoc, când au auzit acuzațiile aduse capului familiei. După ce Dincă și-a mărturisit crimele, familia s-a detașat complet de el.

Nevasta și trei dintre copii au plecat în Italia și l-au abandonat total. Dincă a mărturisit că niciunul dintre aceștia nu-i mai răspunde acum la telefon:

„Copiii nu-mi mai răspund la telefon”, spune deținutul.

Bărbatul face aluzie la audierile îndelungate prin care au trecut membrii familiei sale și preferă să se consoleze cu ideea că acesta ar putea fi, de fapt, motivul pentru care soția și cei patru copii nu l-au mai contactat.

„S-au săturat de ce le-au făcut. I-au târât și i-au căutat și-au pierdut și serviciile. Cum să vii tu săptămânal, câteva zile în România și stresat și torturat?”, s-a plâns Gheorghe Dincă.

Citește și:

EXCLUSIV / FAȚĂ ÎN FAȚĂ cu Gheorghe Dincă. Criminalul din Caracal, fără regrete, după ce povestește cum a chinuit-o pe Alexandra: „Dovediți că sunt monstru”

EXCLUSIV / Gheorghe DINCĂ învățase să tranșeze cai și viței de la tatăl lui. „Monstrul” din Caracal spune că părintele său a fost, de fapt, un artist

EXCLUSIV / Ce PENSIE primește, la pușcărie, Gheorghe DINCĂ. Monstrul din Caracal are de achitat despăgubiri de peste 600.000 de euro

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un american, surprins de viața din România: „Frate, am învățat că SUA sunt doar o...
Prințul Harry vrea să se întoarcă acasă! S-a gândit deja la un plan, ca să-și...
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de...
Lecția pe care România și NATO trebuie să o învețe din experiența Ucrainei. Expert: „Asta...
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Analiză: Trump plantează deja „semințele haosului și dezbinăriii”, în cazul în care ar pierde alegerile...
Meteorologii Accuweather anunță primele ninsori în România. Orașul în care va cădea prima zăpadă
Una dintre cele mai bune gimnaste, însărcinată pentru prima dată! Și-a etalat burtica pe internet
Nor de praf din deșertul Karakum deasupra României până joi noapte. Avertismentul meteorologilor
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă...
Pisica Vasi ar fi fost găsită! Oana Zăvoranu intervine, și ea, în cazul mascotei aeroportului...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce se întâmplă dacă nu plătești amenda de parcare? În cât timp se prescrie sancțiunea
Ucraina: Eşecul arestării lui Putin în Mongolia, o „lovitură grea” dată Dreptului
Fructul pe care să NU-L mănânci dacă iei medicamente!
Elena Udrea suferă cumplit. Anunțul devastator făcut de Adrian Alexandrov: Știe!
Insula Iubirii. A primit sau nu Iustina mașina mult visată de la soțul Cornel
Motivul pentru care Adrian Minune a fost dat jos de pe scenă în timpul unui...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Monica Pop a făcut destăinuiri despre cum o joacă era să se sfârșească tragic în...
Accident grav în Capitală! Patru fete au fost lovite de mașină. Cum s-a produs, de...
BANCUL ZILEI. Gheorghe: - Socru-meu și-o făcut operație de schimbare de sex!
Papa Francisc a făcut prima oprire din cel mai lung turneu al pontificatului său