EXCLUSIV | De ce îl cercetează DIICOT pe Tristan Tate pentru instigare la violență. Ce a reclamat victima care a depus plângere la Poliția Voluntari

EXCLUSIV | De ce îl cercetează DIICOT pe Tristan Tate pentru instigare la violență. Ce a reclamat victima care a depus plângere la Poliția Voluntari

Cercetarea în dosarul în care frații Andrew și Tristan Tate sunt acuzați de trafic de persoane și viol a fost extinsă și pentru infracțiunea de spălare de bani, în urmă cu o lună și jumătate. Tristan Tate va mai fi cercetat și pentru o nouă acuzație, de care procurorii DIICOT l-au anunțat deja. Anchetatorii au extins urmărirea penală în cazul lui pentru instigare la violență, Tristan Tate a fost luni la DIICOT, unde a luat la cunoștință de noua acuzație și a dat o declarație. 

Surse judiciare contactate de Gândul au dezvăluit că această infracțiune este legată de modul în care ar fi acționat Tristan Tate în momentul în care Georgiana Naghel, femeia de mare încredere cu care lucrau frații Tate, s-a enervat pe una dintre victimele din dosar. Mai precis, în timpul unei altercații verbale între cele două femei, Georgiana Naghel ar fi obligat-o pe victimă (considerată de procurori a fi racolată și exploatată de frații Tate) să ridice mâna dreaptă în sus.

Victima a susținut în declarația de la dosar că Georgiana Naghel știa că ea suportase recent o operație de mărire a bustului și că astfel de mișcări i-ar fi putut produce suferință și ar fi putut avea probleme care să dăuneze implantului mamar. După acest conflict, Georgiana Naghel l-ar fi sunat pe Tristan Tate și i-ar fi povestit incidentul, iar acesta a început să râdă în hohote.

Aceleași surse judiciare afirmă că, în susținerea acestei noi infracțiuni, de instigare la violență, anchetatorii se bazează pe declarația victimei și pe discuția telefonică dintre Georgiana Naghel și Tristan Tate, care a fost extrasă din convorbirile telefonice de pe telefoanele inculpaților după percheziția informatică.

Gândul a scris încă din ianuarie că procurorii DIICOT au la dosar și declarația unei tinere care susține că ar fi fost agresată de Georgiana Naghel și de fosta polițistă Luana Radu, atunci când a decis să plece din studioul de videochat din Pipera.

Surse judiciare precizau, pentru Gândul, că, la sfârșitul lui octombrie 2021, C.D.P. le-a anunțat pe Georgiana Naghel și Luana Radu, persoanele de încredere ale fraților Andrew și Tristan Tate, că intenționează să plece. Cele două femei i-ar fi spus că acest lucru nu este posibil, iar în clădirea în care funcționa studioul de videochat ar fi izbucnit atunci un scandal.

În plângerea făcută de C.D.P., aceasta a arătat nu doar că Georgiana Naghel știa că îi provoacă durere când o pune să ridice brațul deasupra capului și că ar fi existat riscuri, dar ar fi strâns-o de gât și ar fi împins-o sub un birou, arătau sursele citate.

Victima s-a dus atunci la Poliția Voluntari, pentru a face plângere, iar în urma ei au venit Georgiana Naghel și Luana Radu, care i-ar fi adus o parte din lucruri înghesuite într-o pungă din plastic și ar fi jignit-o chiar de față cu anchetatorii.

Femeia a depus o reclamație, dar, spun surse judiciare, a doua zi, polițistul care i-a înregistrat plângerea a chemat-o la sediu și ar fi încercat s-o determine să renunțe la acuzații. Mai mult, așa cum o anunțase Luana Radu, care îi spusese că nu va rezolva nimic la Poliție, dosarul a fost abandonat de anchetatori și a zăcut într-un sertar până la începutul acestui an, când femeia le-a povestit procurorilor DIICOT despre incident.

Abia după ce lipsa de reacție a polițiștilor ilfoveni a ajuns și în presă, conducerea IPJ Ilfov a dispus un control la Poliția Oraș Voluntari, pentru a se stabili dacă interesele fraților Tate erau protejate de oamenii legii.

Trei luni în arest preventiv, pentru acuzațiile din dosarul de la DIICOT

Andrew și Tristan Tate, fosta polițistă Luana Alexandra Radu și Georghiana Naghel au fost arestați în 30 decembrie 2022, la o zi după perchizițiile DIICOT care au vizat atât vila lor din Pipera, cât și studioul de videochat pe care-l administrau.

După trei luni de prelungiri în instanță, mandatul de arestare preventivă a fost înlocuit, în 31 martie, cu arest la domiciliu.

Potrivit DIICOT, mai multe tinere ar fi fost ademenite de frații Tate prin metoda „loverboy”. Ajunse în București, tinerele erau duse în imobile din Ilfov, iar acolo ar fi fost bătute, intimidate și obligate să producă scene cu conținut erotic, care le-ar fi adus fraților Tate beneficii materiale.

Ancheta în dosarul privind pe frații Tate este coordonată de procurorul șef al Serviciului de Combatere a Traficului de Persoane din cadrul DIICOT, Rareș Petru Stan.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Polițiști din Voluntari, suspectați că i-au ajutat pe frații Tate să scape de unele acuzații. Fosta polițistă Luana Radu ar fi fost omul de legătură

EXCLUSIV | Ce au declarat la DIICOT în dosarul fraților Tate victimele din SUA și Republica Moldova

EXCLUSIV | Cum s-au apărat în fața superiorilor polițiștii acuzați că i-au sprijinit pe frații Tate să-și abuzeze sclavele sexuale. Ar fi aruncat vina pe victime

Adina Anghelescu
Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Apetitul Braziliei pentru carnea de rechin pune în pericol speciile