EXCLUSIV | Declarație șocantă a unui asasin basarabean, prins în România: „E ușor să omori un om, dar trebuie să-l împuști în cap!”

EXCLUSIV | Declarație șocantă a unui asasin basarabean, prins în România: „E ușor să omori un om, dar trebuie să-l împuști în cap!”
Publicat: 04/12/2022, 08:00

Polițiștii români au reușit să prindă un asasin de origine basarabeană, implicat inclusiv în traficul internațional de armament, care era dat în urmărire internațională de autoritățile franceze. Moldoveanul este acuzat că a împușcat în cap un bărbat, după care l-a îngropat la o adâncime de aproximativ doi metri, pentru a nu fi găsit de câinii polițiști. 

Polițiștii ilfoveni au anunțat autoritățile de frontieră de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, la începutul săptămânii, că, printre pasagerii unui avion care vine din Italia se află un infractor deosebit de periculos, căutat de autoritățile franceze, pentru omor.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în aeronavă se afla Vladislav Fluieraru, cetățean basarabean și român. În vârstă de 40 de ani, individul era căutat de polițiștii francezi pentru omor calificat și infracțiuni la regimul armelor și munițiilor.

Șef al unei grupări specializate în traficul de arme și de țigări, Fluieraru reușea să colinde prin Europa, grație pașaportului românesc. La un moment dat, în timp ce se afla pe teritorul Franței, acesta ar fi avut un conflict cu unul dintre oamenii săi, care ar fi avut legătură cu o sumă de bani. În consecință, Vladislav Fluieraru și-ar fi dus „locotenentul” într-o pădure, unde l-ar fi împușcat în cap cu un pistol de calibru 9 milimetri.

Apoi, ucigașul a dezbrăcat cadavrul și l-a îngropat la o adâncime de aproximativ doi metri, pentru a nu putea fi descoperit cu ajutorul câinilor polițiști.

Sursele citate au precizat că Fluieraru a subestimat, însă, calitățile câinilor antrenați de poliția franceză, care au descoperit locul în care acesta a îngropat victima.

Pentru a nu fi prins, asasinul s-a plimbat apoi prin Franța, Rusia, Moldova și Italia, fără ca autoritățile să-i detecteze prezența. El a fost, însă, localizat imediat de polițiștii români, după ce s-a îmbarcat într-un avion care pleca din Italia, cu destinația Otopeni.

Încătușat încă de la scara aeronavei, Vladislav Fluieraru a fost prezentat instanței Curții de Apel București, pentru confirmarea mandatului european de arestare și urmează să fie extrădat în Franța.

Victima „a căutat-o până a găsit-o”

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, pentru Gândul, că basarabeanul este un fost boxer, recunoscut în mediile infracționale din țara natală drept o persoană deosebit de violentă.

Implicat în numeroase lupte de stradă, moldoveanul ar fi văzut și el moartea cu ochii, în mai multe rânduri, în sensul în care ar  fi fost înjunghiat în plămâni și rinchi.

Pentru că avea probleme cu legea, bărbatul și-a schimbat, la un moment dat, numele, iar din acest motiv bazele de date ale polițiilor europene nu l-ar fi detectat.

Cu ani în urmă, Fluieraru a petrecut timp în țara noastră, unde a venit să-și obțină cetățenia, după care a putut să circule, fără viză, în țările Uniunii Europene.

Așa a ajuns în Franța, unde, spun anchetatorii, își conducea oamenii cu o mână de fier. Aici ar fi avut mai multe dispute cu un membru al grupării sale, despre care susține că „a căutat-o până când a găsit-o”.

Întrebat în legătură cu omorul, acesta le-ar fi explicat anchetatorilor din România că, dacă ar fi fost să comită un asasinat la comandă, prețul cerut de el nu ar fi fost unul foarte mare, pe motiv că „nu este greu să omori un om”.

Vladislav Fluieraru a și simțit nevoia să explice că nu înțelege de ce alți criminali țintesc în zona pieptului, iar victimele scapă cu viață, în condițiile în care o singură împușcătură în cap este suficientă.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar