Afacerea cu carduri clonate pentru care liderul interlop Florin Duduianu a fost arestat în SUA alături de alți 47 de români, ar fi fost preluată de clanul Duduianu de la celebrul fugar Romeo Ursu, zis Boenică. Surse judiciare susțin că banii ar fi fost furați după ce un hacker din Constanța ar fi reușit să intre, în mod ilegal, în baza de date a asistenților sociali din California.
Cunoscut în lumea interlopă sub numele de Anaser, Florin Duduianu a fugit din țară după ce fost reclamat de mai mulți interpreți de muzică de petrecere, care au spus procurorilor că bărbatul i-ar fi extorcat de sume care se ridică la nivelul sutelor de mii de euro.
Inițial, Anaser ar fi ajuns în Mexic, de unde ar fi trecut fraudulos în SUA împreună cu soția lui. Ajunși pe pământ american, cei doi soți ar fi fost arestați anul trecut după ce ar fi înșelat mai multe persoane cărora le-au vândut bijuterii din aur fals.
Dacă tinichelele vândute de Anaser făceau să pară că bărbatul s-a apucat de găinării, polițiștii din California au descoperit că, de fapt, românul era liderul unei grupări formate din zeci de imigranți ilegali proveniți din țara noastră, care fura din ajutoarele sociale ale americanilor săraci.
Sursele citate au dezvăluit, pentru Gândul, că, de fapt, românii au ajuns să fure ajutoarele sociale ale americanilor după ce un hacker de origine tătară din Constanța, fugit și el în America, ar fi reușit să intre în baza de date a asistenților sociali.
Acolo, dobrogeanul ar fi găsit datele cardurilor pe care se virau fondurile pentru hrana săracilor, pe care, ulterior, le-a folosit ca să cloneze aceste instrumente de plată. Conform anchetatorilor, individul cumpăra lapte praf și băuturi energizante, pe care i le-ar fi vândut apoi lui Romeo Ursu, zis Boenică, la momentul respectiv exilat în Iordania, care le vindea mai departe.
Sursele Gândul au precizat că autoritățile SUA ar fi notificat partea iordaniană, care a decis expulzarea imediată a lui Boenică, deși, până atunci, ignorase complet orice demers venit din partea României.
Afacerea a fost continuată de oamenii lui Anaser până când polițiștii și procurorii americani au reușit să-i oprească, după ce ar fi apucat deja să provoace o pagubă în valoare de 100 de milioane de dolari.
CITIȚI ȘI: