Prima pagină » Actualitate » EXCLUSIV | După ”criza gunoaielor”, în sectorul administrat de Clotilde Armand a apărut și ”criza mistreților”, chiar lângă Ambasada SUA!

EXCLUSIV | După ”criza gunoaielor”, în sectorul administrat de Clotilde Armand a apărut și ”criza mistreților”, chiar lângă Ambasada SUA!

Apariție neașteptată, luni seara, chiar în apropierea Ambasadei SUA la București, în Sectorul 1 al Capitalei. După ce sectorul administrat de Clotilde Armand a trecut printr-o criză cruntă a gunoaielor, iar locuitorii sunt nemulțumiți la mai multe capitole esențiale ale vieții de zi cu zi  – trafic care scoate peri albi șoferilor, parcări insuficiente, calitatea precară a aerului etc. -, un mistreț s-a plimbat minute în șir printr-o zonă unde orice trecător ar trebui să se simtă în siguranță.

După cum se poate observa în imaginile prezentate de Gândul, mistrețul a fost filmat de un șofer care circula prin zona respectivă, în apropierea sensului giratoriu.

Mistrețul se afla chiar pe trotuar, adulmecând asfaltul și, probabil, căutând ceva de mâncare într-un loc în care, teoretic, nu ar avea ce să caute. Potrivit informațiilor obținute de Gândul, mistrețul care bântuie în crucea nopții vecinătățile Ambasadei SUA și-a mai făcut apariția în zonă, devenind un ”musafir” constant, iar riveranii l-au poreclit ”Costel”.

După ce și-a dat seama că șansele de a descoperi mâncare sunt nule, mistrețul ”Costel” s-a îndepărtat agale, sub privirile uimite ale șoferului care a filmat ”evenimentul nocturn”.

Apariție-surpriză a lui ”Costel” în apropierea Ambasadei SUA

Vicepreședintele AGVPS: ”Recomand oamenilor să nu îi hrănească”

La solicitarea Gândul, Adrian Chesnoiu – vicepreședintele Asociației Generale a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi din România (AGVPS), ONG de utilitate publică care se autofinanțează din cotizațiile vânătorilor, neprimind bani de la stat – a declarat, în exclusivitate, că există o populație de mistreți în Pădurea Băneasa.

Acesta a recomandat oamenilor să nu încerce să hrănească animalele sălbatice, explicând că mistreții circulă foarte mult, chiar și 40 de kilometri pe zi, în căutarea hranei și a apei, acesta fiind unul dintre motivele care duc la o astfel de interacțiune nedorită.

”AGVPS se ocupă de gestionarea faunei cinegetice. Este o populație de mistreți în Pădurea Băneasa. Au fost situații, în anii anteriori, în preajma Grădinii Zoologice de la Băneasa, unde s-a construit un nou cartier. La momentul construirii cartierului, oamenii aveau probleme mari cu mistreții.

Sunt turme de mistreți, mistrețul este un animal care parcurge și 40 de kilometri într-o noapte, în căutarea hranei. Sunt animale care circulă foarte mult și au trei elemente la care se raportează. În primul rând hrana, apoi apa și liniștea. Se opresc acolo unde găsesc liniște.  Probabil ar fi fost mult mai mulți dacă nu ar fi fost pesta porcină africană. S-a redus foarte mult populația de mistreți în țara noastră.

Referitor la acești mistreți care au apărut în Capitală, recomand oamenilor să nu îi hrănească. Acolo este pădurea Romsilva, cu siguranță va interveni Romsilva. Fie va proceda la capturarea turmei de mistreți și relocarea lor, fie la gonirea pe cale naturală din respectiva pădure”, a precizat vicepreședintele AGVPS, în exclusivitate pentru Gândul.

”Așa-zișii iubitori de animale cât au cheltuit, dacă tot iubesc animalele?”

Întrebat cum trebuie să reacționeze cineva care întâlnește un mistreț, Adrian Chesnoiu a transmis că, înainte de toate, trebuie să fie foarte calm. În același timp, trebuie să facă și zgomot.

Vicepreședintele AGVPS a explicat și situațiile în care pericoul pentru om este foarte mare, dar a dezvăluit și cât de mari au fost cheltuielile asociației – într-un interval de 10 ani – pentru hrana și paza animalelor sălbatice. Iar cifra este, cu adevărat, uluitoare.

”Trebuie să fie foarte calm și să facă zgomot. Toate animalele sălbatice, incluzând aici mistrețul, cerbul, ursul, orice alt animal sălbatic, se sperie de om. Cântați, bateți într-o tablă, bateți din palme, ridicați brațele în sus dacă vă întâlniți cu un urs, în niciun caz nu le agresați, cu aruncați cu pietre în ele.

Doar două situații sunt când există probleme cu animalele sălbatice. Dacă sunt rănite sau dacă sunt mame cu pui. Atunci trebuie totul abordat cu multă delicatețe. Când vede puii aceia mici de mistreț sau de urs, drăgălași, un om ar vrea, imediat, să joace cu ei. Ca orice mamă, femela își apără puii.

În ceea ce privește defrișările și relocarea, discuția este mult mai amplă. Populația de urs, spre exemplu, nu poate fi gestionată decât prin recoltare. Trebuie să ducem cunoașterea și către copii, prin educație, și către adulți – prin informări publice. Cinegetica este o știință, știința gestionării faunei sălbatice. Vânătoarea este unul dintre mijloacele prin care se pune în aplicare știința cinegeticii. Sunt foarte multe lucruri care țin de știința cinegeticii – recoltarea prin împușcare, relocarea, închiderea în țarcuri, hrana suplimentară.

Nu trebuie să ne facem griji, animalele sălbatice, v-o spun cu certitudine, fug de om. În iernile geroase, merg cu prietenii mei, cu copii, cu apropiații, și punem hrană pentru animalele sălbatice care nu și-o mai pot asigura în mod natural”, a declarat Adrian Chesnoiu, în exclusivitate pentru Gândul.

”Am făcut o analiză. Între 2010 și 2020, vânătorii din AGVPS au cheltuit peste 300 de milioane de euro pentru a asigura hrană și pază vânatului sălbatic. Un lucru pe care lumea nu îl spune, dar lucrul acesta trebuie conștientizat, așa-zișii iubitori de animale cât au cheltuit, dacă tot iubesc animalele?”

Adrian Chesnoiu, vicepreședintele AGVPS

Alți mistreți s-au plimbat și pe Aleea Privighetorilor: ”O caută pe Clotilde!”

Există și un precedent în această ”criză a mistreților” din Sectorul 1 al Capitalei. În data de 11 iulie a acestui an, alți mistreți și-au făcut apariția în sectorul administrat de Clotilde Armand, de data aceasta pe Aleea Privighetorilor.

”Să mai zică cineva că în București nu avem un mediu potrivit. Mistreți observați în Sectorul 1”, s-a transmis în mediul online, mesajul fiind completat cu o fotografie sugestivă.

Sursa: Grup Trafic București – Ilfov

Evident, o astfel de imagine i-a provocat pe internauți să lase mesaje în care au comentat situația inedită.

”Să-i lăsăm și pe ei să trăiască în Bucureștiul plin de noxe!”, ”O caută pe Clotilde!”, ”Le-au taiat padurile să facă vile, iar acum urmează să omoare animalele, că sunt prea multe (urși, mistreți, vulpi etc.)”, ”Șoseaua trece prin pădure, unde au fost întotdeauna mistreți. De ce nu spuneți așa?”, ”Au venit să o salute și să bea cu sora lor Clotilde, mîncarea o găsesc în mormanele de gunoaie”,  ”Dacă au tăiat pădurea, animalele o să trăiască în oraș”, ”O caută pe Clotilda să o…. căci justiția îi dă pace…”, au fost câteva dintre mesajele postate în dreptul fotografiei.


Citește și:

Noi acuzații la adresa lui Clotilde Armand, ”primarul virtual”: ”Se ține de PLIMBĂRI într-o altă dimensiune a realității decât cea a cetățenilor”

EXCLUSIV | Cum îl teroriza dealerul Maru, prietenul lui Vlad Pascu, pe propriul său tată. ”Un pericol real și iminent!” Ce arme au ridicat polițiștii

EXCLUSIV | Educație sexuală la grădiniță? Psihologul criminalist Tudorel Butoi și terapeutul sexual Zoltan Nagy avertizează: ”Altă imbecilitate!”

EXCLUSIV | Decizia instanței în procesul în care Nicușor Dan e acuzat de INCOMPATIBILITATE de ANI. Avocat: ”Conduce Primăria Generală abuziv!”

Alexandru Petrescu: ”Cai verzi pe pereți! Clotilde Armand susține pietonalizarea permanentă a Căii Victoriei, inițiativă sortită eșecului”

Lucrează de 12 ani în presa centrală și este autorul unor investigații jurnalistice centrate pe domeniul Justiției, dar și pe conexiunile dintre mediul politic și cel de afaceri. S-a alăturat ... vezi toate articolele

Citește și