Prima pagină » Actualitate » EXCLUSIV | Fabuloasa colecție de ceasuri ridicată din vila fraților Andrew și Tristan Tate. Un singur ceas costă cât o garsonieră

EXCLUSIV | Fabuloasa colecție de ceasuri ridicată din vila fraților Andrew și Tristan Tate. Un singur ceas costă cât o garsonieră

EXCLUSIV | Fabuloasa colecție de ceasuri ridicată din vila fraților Andrew și Tristan Tate. Un singur ceas costă cât o garsonieră

Colecția de ceasuri a fraților Andrew și Tristan Tate, ridicată de procurorii DIICOT din vila acestora din Pipera, valorează, potrivit unor surse judiciare, peste 300.000 de euro. Este vorba despre ceasuri decorate cu pietre prețioase și aur, care costă, în medie, între 30.000 și 40.000 de euro.

Agenția Națională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) anunța, la sfârșitul săptămânii trecute, că a preluat în administrare 29 mașini şi ceasuri de lux, precum şi mai multe sume de bani, în lei, euro, lire sterline şi dolari, ridicate de procurorii DIICOT de la frații Tate. Conform ANABI, valoarea totală a acestor bunuri a fost estimată la aproximativ 3,6 milioane de euro.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că procurorii au indisponibilizat 14 ceasuri de lux, produse de Patek Philippe, Cartier, Hublot, Rolex, Breitling, Audemars Piquet, Ulysse Nardin și Akribos.

În acest sens, ANABI a publicat, pe site-ul instituției, o fotografie în care apar mai multe dintre ceasurile britanicilor. Printre acestea sunt un Patek Philippe Nautilus Chronograph Date Full Gold, în valoare de aproximativ 30.000 de euro, și un Ulysse Nardin Diver Chronometer, de aproximativ 40.000 de euro.

Mașini de milioane de euro ale fraților Tate, puse sub sechestru

Andrew și Tristan Tate au rămas și fără 15 autoturisme de lux găsite de procurori în curtea vilei din Pipera a acestora.

Între mașinile pe care procurorii de la DIICOT au pus sechestru se numără un Aston Martin Vanquish S Ultimate, de 250.000 de euro, un Rolls-Royce Wraith Black Badge, care costă 360.000 de euro, un BMW X6 M, de 30.000 de euro și o Lada 1500, care valorează aproximativ 10.000 de euro. Sub sechestru se află și un Porsche Carrera 4S 911 992, care are o valoare de piață de 120.000 de euro, și un McLaren.

Colecția de mașini de lux a frații Andrew și Tristan Tate, pe care nu au ezitat de-a lungul timpului să o etaleze în mediul online, valorează milioane de euro.

Unele dintre mașinile de la locuința din Pipera a fraților Tate au fost ridicate de anchetatori, în 14 ianuarie. Bolizii puși sub sechestru vor fi depozitați pe parcursul anchetei și a procesului la ANABI.

Anchetatorii, pe urmele fraților Tate din aprilie 2022

Polițiștii și procurorii au făcut primele percheziții în acest dosar în 11 aprilie 2022, atunci când, de la locuința din Pipera a fraților Tate, au fost ridicate mai multe calculatoare, laptopuri și aparatură.

În aceeași zi au fost vizate și alte locații din județul Ilfov, iar perchezițiile au avut loc după ce Ambasada SUA la București notificase Poliția cu privire la faptul că, într-o vilă deținută de cei doi britanici este ținută cu forța o tânără cu cetățenie americană. Aceasta ar fi fost atrasă pe teritoriul României prin celebra metodă „loverboy”, folosită de mulți traficanți de persoane, ulterior fiind obligată să facă videochat.

În 29 decembrie 2022, procurorii DIICOT au făcut din nou percheziții la vila din Pipera a fraților Tate și la studioul de videochat pe care îl dețin, iar din imobilele percheziționate atunci au fost ridicate mai multe probe, inclusiv calculatoarele folosite în activitatea de videochat, laptopuri cu baze de date și sume de bani.

Andrew și Tristan Tate, alături de Georgiana Naghel și fosta polițistă Luana Alexandra Radu, sunt în Arestul Poliției Capitalei din 29 decembrie 2022, când procurorii i-au reținut, în urma perchezițiilor, apoi Tribunalul București a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Aceștia au contestat decizia la Curtea de Apel București, care a decis ca toți patru să rămână în arest preventiv.

Aceștia sunt acuzați că, în 2021, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

„Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.


CITEȘTE ȘI:

IMAGINI EXCLUSIVE | “Bombardierul” Vlad Obu, cercetat de DIICOT în dosarul fraților Tate: „Am fost audiat ca martor, deocamdată”

EXCLUSIV VIDEO | Fost ofițer de informații al DGPI, vizat de perchezițiile procurorilor, în dosarul fraților Tate. Bărbatul îi păzea pe cei doi britanici cu o armată de mercenari

EXCLUSIV VIDEO | Avocatul lui Andrew și Tristan Tate rupe tăcerea și vorbește despre fisuri în probele din dosarul de trafic de persoane: “Am solicitat Parchetului confruntarea victimelor cu inculpații”. Dezvăluirea bombă a lui Eugen Vidineac: ”Nu sunt căsătoriți, dar au copii în România” 

EXCLUSIV | Noi informații din dosarul fraților Tate. Ademenite prin ”promisiuni sentimentale”, victimele erau prinse în schemă, iar câștigurile din videochat erau împărțite cu cei doi frați: ”I s-a părut ciudat, dar era deja în România și nu mai avea ce face”

Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor ... vezi toate articolele
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele

Citește și