Ștefan Achim, unul dintre cei mai periculoși criminali români, este suspectat de anchetatori că a ordonat, din închisoare, răpirea familiei procurorului care l-a trimis în judecată. Acest nou dosar deschis pe numele fostului legionar condamnat la închisoare pe viață pentru crimă, se află pe masa faimosului procuror Marius Iacob.
Fost luptător în Legiunea Străină, Ștefan Achim a revenit în țară undeva la începutul anilor 2000, când s-a alăturat liderului interlop gălățean Marian Ivan. După moartea lui Ivan, ucis cu o sabie de către un apropiat, Achim s-a stabilit în București, unde a dus o viață în general discretă, cu excepția unor meciuri de kick boxing televizate pe care le-a disputat în promoția Local Kombat.
Era primăvara lui 2020, când bărbatul a pus-o pe iubita lui să-i caute pe cineva care ar fi putut să-i vândă un software pentru accesarea telefoanelor mobile la distanță.
Așa a dat femeia peste Iulian Cezar Oancea, un pirat cibernetic în vârstă de 21 de ani, care i-a promis că îi poate livra comanda pentru suma de 500 de euro. În realitate, tânărul a înșelat-o, fără să realizeze că, de această dată, și-a ales greșit victima.
În momentul în care a realizat că a fost păcălit, Achim și-a luat pistolul Makarov pe care îl cumpărase de la niște traficanți de arme bulgari și a plecat direct în Bacău, unde știa foarte bine ce are de făcut.
Acolo, fostul militar l-a ciuruit pe tânăr cu patru gloanțe, chiar în scara blocului în care locuia, după care i-a luat banii din buzunar, un laptop, cheile de la mașină dar și două telefoane mobile, pe care, însă, le-a aruncat la gunoi.
Apoi, conștient că va identificat, a fugit în Franța, țară pe care o cunoștea din perioada în care servise în Legiunea Străină.
Localizat și prins de autoritățile franceze, Achim a fost încătușat la data de 21 mai 2020 în localitatea Creil.
În ascunzătoarea acestuia au fost găsiți 30.000 de euro, trei telefoane mobile, dar și pistolul Makarov pe care l-a folosit la comiterea omorului.
Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că românul a fost considerat atât de periculos, încât a fost trecut în custodia Armatei Franceze.
Sursele citate au dezvăluit că, deși francezii l-au pus în lanțuri și au folosit un brâu special pentru imobilizare, compania aeriană ar fi refuzat să-l primească în avion, motiv pentru care a fost adus cu mașina până în România.
În această vară, la data de 7 iunie, Marius Ştefan Achim a fost găsit vinovat de omor calificat, tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept și condamnat la închisoare pe viață de magistrații Tribunalului Bacău.
Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul, că, anul acesta, pe numele bărbatului a fost deschis un nou dosar, după ce anchetatorii ar fi stabilit că, în perioada în care era în arest preventiv pentru omor, ar fi comandat, din penitenciar, răpirea familiei procurorului de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău, care instrumenta dosarul său.
Sursele citate au declarat că ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) și se află pe masa celebrului procuror Marius Iacob, magistratul care a coordonat, printre multe altele, dosarele Elodia și Colectiv, iar în prezent coordonează ancheta în cazul exploziei de la Crevedia.
CITIȚI ȘI:
Ce salariu are un luptător în Legiunea Străină. Câți bani primește când se află în misiune