Prima pagină » Actualitate » EXCLUSIV VIDEO | Fost ofițer de informații al DGPI, vizat de perchezițiile procurorilor, în dosarul fraților Tate. Bărbatul îi păzea pe cei doi britanici cu o armată de mercenari

EXCLUSIV VIDEO | Fost ofițer de informații al DGPI, vizat de perchezițiile procurorilor, în dosarul fraților Tate. Bărbatul îi păzea pe cei doi britanici cu o armată de mercenari

Un fost ofițer de la Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne a fost vizat, joi, de una dintre cele șapte percheziții pe care procurorii DIICOT le-au făcut în dosarul în care frații Andrew și Tristan Tate sunt acuzați de trafic de persoane și viol. Bărbatul se ocupa de paza celor doi britanici și angajase, pentru protecția acestora, o adevărată armată de mercenari.

Procurorii DIICOT au descins, joi, la șapte adrese din București, Ilfov și Prahova, în cadrul anchetei deschise pe numele fraților Andrew și Tristan Tate, acuzați, alături de fosta polițistă Luana Alexandra Radu și de Georgiana Naghel, că ar fi traficat mai multe tinere, pe care le-ar fi obligat să lucreze într-un studio de videochat amenajat de cei doi britanici într-o vilă din Pipera.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, printre persoanele vizate de percheziții s-a aflat și Vlad Obu, un fost luptător de arte marțiale, care are, la rândul lui, un studio de videochat în Voluntari.

În același timp, procurorii DIICOT și polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au descins și la adresa lui Bogdan Stancu, un fost cadru DGPI, care se ocupa de organizarea pazei fraților Andrew și Tristan Tate.

Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că Bogdan Stancu ar fi recrutat o adevărată armată de mercenari, formată exclusiv din bărbați cu înaltă pregătire militară, care au activat în structurile de forță ale Ministerului de Interne și Serviciului de Protecție și Pază (SPP).

De altfel, Bogdan Stancu nu a ascuns niciodată faptul că a lucrat la DGPI, informația fiind inclusiv pe pagina lui de Facebook.

Frații Tate se temeau să nu fie jefuiți de bande înarmate

Andrew și Tristan Tate țineau foarte mult la calitatea serviciilor de pază, în condițiile în care, spun surse din anturajul acestora, se temeau să nu fie atacați de grupări violente românești sau străine, care să-i jefuiască în propria casă, mai ales că aveau un obicei din a-și afișa averea pe site-urile de socializare.

Conform surselor GÂNDUL, este posibil ca anchetatorii DIICOT să extindă urmărirea penală în dosarul care îi vizează pe cei doi milionari britanici.

Procurorii antimafia au făcut perchezițiile pentru a ridica noi probe în dosarul în care se face cercetări pentru constituirea unui grup infracțional, viol și trafic de persoane.

Iubita lui Tristan Tate, vizată de percheziții

În cadrul perchezițiilor de joi a fost vizată și iubita lui Tristan Tate, cu care britanicul ar avea un copil, au precizat sursele GÂNDUL.

În fața judecătorilor, Tristan Tate a spus că are, împreună cu iubita lui, un copil mic, pentru a convinge instanța să fie eliberat.

Nu a reușit să impresioneze completul de judecată cu acest lucru, ba mai mult, acum și iubita lui a fost percheziționată în cazul afacerilor pe care britanicii le au în România.

Procurorii DIICOT, pe urmele fraților Tate din aprilie 2022

DIICOT a făcut primele percheziții în acest dosar pe data de 11 aprilie 2022, atunci când, de la locuința din Pipera a fraților Tate, au fost ridicate mai multe calculatoare, laptopuri și aparatură.

În aceeași zi au fost vizate și alte locații din județul Ilfov, iar perchezițiile au avut loc după ce Ambasada SUA la București notificase Poliția cu privire la faptul că, într-o vilă deținută de cei doi britanici este ținută cu forța o tânără cu cetățenie americană. Aceasta ar fi fost atrasă pe teritoriul României prin celebra metodă „loverboy”, folosită de mulți traficanți de persoane, ulterior fiind obligată să facă videochat.

În 29 decembrie 2022, procurorii DIICOT au făcut pentru a doua oară percheziții la vila din Pipera a fraților Tate și la studioul de videochat pe care îl dețin, iar din imobilele percheziționate atunci au fost ridicate mai multe probe, inclusiv calculatoarele folosite în activitatea de videochat, laptopuri cu baze de date și sume de bani.

Frații Tate sunt acuzați de procurorii DIICOT că, în anul 2021, ”au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

”Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.

Andrew și Tristan Tate, precum și cele două românce sunt în Arestul Poliției Capitalei din 29 decembrie 2022, când procurorii i-au reținut, în urma perchezițiilor, apoi instanța a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile. Aceștia au contestat decizia la Curtea de Apel București, care a decis ca toți patru să rămână în arest preventiv.

Eugen Vidineac, avocatul fraților Tate, a declarat, într-un interviu în exclusivitate pentru Gândul (mai multe detalii AICI) că procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism nu au probe care să susțină acuzațiile formulate și că la baza întregului dosar nu ar sta decât declarația uneia dintre victime, o femeie din Republica Moldova.

Fraților Tate li s-a schimbat calitatea din martori în suspecți și din suspecți în inculpați, în seara zilei de 29 decembrie 2022, dată până la care aceștia au avut calitatea de martori, astfel încât nu ar fi avut posibilitatea să studieze dosarul de urmărire penală. Britanicii au fost reținuți cu prilejul aducerii la cunoștință a calității de inculpați și a emiterii ordonanței de reținere de către procurorul DIICOT, preciza avocatul Eugen Vidineac.

Amplul interviu realizat în exclusivitate de Gândul cu avocatul Eugen Vidineac îl puteti urmări integral pe YouTube.

Citește și