Infractorii români au inventat o nouă metodă de spargere a bancomatelor. Primul caz s-a înregistrat chiar lângă București, în comuna Chiajna. Hoții purtau cagule și au fugit imediat după ce alarma a început să sune.
După ce infractorii români specializați în infracțiuni informatice au dezvoltat, recent, cel mai avansat model de dispozitiv pentru clonarea cărților de credit, hoții români au descoperit și o metodă nouă prin care seifurile bancomatelor pot fi sparte și golite în numai câteva minute.
Surse judiciare au dezvăluit, pentru Gândul, că, miercuri, judiciariștii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov au fost chemați la Chiajna, unde se înregistrase o tentativă de spargere la un bancomat care aparține unei bănci portugheze.
Sursele citate au precizat că, după cercetarea la fața locului și analizarea imaginilor surprinse la fața locului, s-a stabilit că este vorba despre un mod de operare cu totul nou, care a mai fost întâlnit, recent, și la un alt bancomat, însă în alt județ.
Bancomatul atacat se află în holul unei clădiri în care nu se afla nimeni la momentul respectiv. Hoții, care purtau cagule, au venit cu o oră mai devreme și au scos bancomatul din priză pentru a vedea dacă, în felul acesta, se declanșează alarma. Pentru că timp de o oră nu s-a întâmplat nimic, aceștia au revenit. În imagini se văd trei bărbați mascați. Unul a rămas în mașină, iar doi au intrat în holul clădirii, înarmați cu o bormașină.
Rapid, au fost date două găuri, una în colțul din dreapta sus și una jos, pentru distrugerea încuietorii, semn că autorii studiaseră anatomia unui seif de genul celui pe care doreau să-l deschidă.
Totuși, spun anchetatorii, ușa casei de bani nu a cedat așa de ușor, iar în timp ce bărbații mascați se grăbeau să facă alte găuri, alarma a început, dintr-o dată, să sune.
În consecință, cei doi au abandonat bancomatul și au alergat la mașină, înainte ca la fața locului să ajungă reprezentanții firmei de pază sau Poliția.
După primele cercetări, polițiștii au stabilit că autorii sunt, cel mai probabil, cetățeni români care au inventat un nou mod de operare. Aceștia sunt bănuiți că au încercat o lovitură similară și în alt județ, însă atunci au abordat bancomatul prin partea din față.
Cum niciuna dintre lovituri nu s-a bucurat de succes, noua metodă nu pare eficientă, mai ales că, pentru a fi dusă la capăt, necesită un timp de aproximativ 15 minute, mult prea mult atunci când vine vorba despre un ATM.
Cei trei nu au fost încă prinși, însă surse judiciare au precizat că este doar o chestiune de timp până când aceștia vor fi prinși și aduși în fața judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.