EXCLUSIV. Lovitură dură pentru Clotilde Armand. Ce a decis, marți, Tribunalul București
Magistrații de la Tribunalul București au decis, în cursul zilei de marți, suspendarea unei decizii luată de Consiliul Local al Sectorului 1 care a stabilit reorganizarea unor structuri aflate în subordinea CL, ce a venit din partea acualului edil, Clotilde Armand.
Potrivit informațiilor GÂNDUL.RO, suspendarea a fost solicitată de Sindicatul angajaţilor administraţiei publice locale la nivelul administraţiei unităţilor de învăţământ preuniversitar şi unităţilor sanitare publice Sector 1 Bucureşti. Decizia poate fi, însă, contestată în termen de cinci zile, nefiind definitivă.
“Solutia pe scurt: Ia act de renunțarea reclamanților Mitroi Loredana Alice, Cristache Ana Maria, Tudor Ioana, Ilinca Dana Monica, Niculae Steluța și Constantinescu Iuliana la judecata cauzei. Admite acțiunea. Admite cererea de intervenție principală. Dispune suspendarea executării Hotărârii 291/04.12.2020 adoptată de pârâta până la pronunţarea instanţei de fond asupra acțiunii în anulare a hotărârii indicate. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare, recursul urmând a se depune la Tribunalul București – Secția a II-a Contencios administrativ și fiscal. Pronunţată potrivit art. 402 teza a IIa C. pr. civ. azi, 30.03.2021”, se arată în hotărârea Tribunalului Bucureşti.
Firul evenimentelor. Lovitură cruntă pentru Clotilde Armand
În decembrie 2020, Consiliul Local Sector 1 a aprobat un proiect potrivit căruia Administraţia Pieţelor, Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice şi Centrul Cultural vor fi desfiinţate. Potrivit hotărârii, atribuțiile insitituțiilor erau preluate de persoane subordonate direct lui Clotilde Armand.
Conform art. 14 din Legea 554/2004 a contenciosului administrativ, în cazuri bine justificate şi pentru prevenirea unei pagube iminente, persoana vătămată poate să solicite instanţei să dispună suspendarea executării actului administrativ unilateral până la pronunţarea instanţei de fond pe cererea de anulare.
La momentul respectiv, Clotilde Armand a susţinut că Administraţia Pieţelor, Administraţia Unităţilor de Învăţământ Preuniversitar şi a Unităţilor Sanitare Publice şi Centrul Cultural ar avea “deficienţe mari în gestionarea banului public”.
“Ne confruntăm cu o criză bugetară fără precedent pe care ne-a lăsat-o moștenire fosta administrație. Vorbim despre un deficit de 1,2 miliarde lei care poate duce, cât de curând, la intrarea instituției în incapacitate de plată și la imposibilitatea susținerii salariilor angajaților, a plății utilităților sau a cheltuielilor cu asistența socială. Prin adoptarea măsurii de reorganizare a direcțiilor din subordinea Consiliului Local, am făcut un prim pas în depășirea crizei financiare”, a declarat, în decembrie 2020, Clotilde Armand.
La momentul respectiv, primarul Sectorului 1 a mai susținut că Administrația Piețelor, Administrația Unităților de Învățământ Preuniversitar și a Unităților Sanitare Publice și Centrul Cultural au “deficiențe mari în gestionarea banului public”.