Prima pagină » Actualitate » EXCLUSIV | Mărturia lui Andrew Tate despre femeia din Republica Moldova care îl acuză de viol. Ce făcea când a cunoscut-o la Londra și de ce i-a cerut sute de mii de euro. ”Voia să devină celebră pe TikTok”

EXCLUSIV | Mărturia lui Andrew Tate despre femeia din Republica Moldova care îl acuză de viol. Ce făcea când a cunoscut-o la Londra și de ce i-a cerut sute de mii de euro. ”Voia să devină celebră pe TikTok”

EXCLUSIV | Mărturia lui Andrew Tate despre femeia din Republica Moldova care îl acuză de viol. Ce făcea când a cunoscut-o la Londra și de ce i-a cerut sute de mii de euro. ”Voia să devină celebră pe TikTok”

Arestați în România pentru trafic de persoane și viol, frații Andrew și Tristan Tate încearcă de o lună să convingă judecătorii că sunt nevinovați, că acuzațiile procurorilor DIICOT nu sunt acoperite de probe și că anchetatorii nu iau în considerare dovezi care le-ar arăta nevinovăția. Pentru a convinge judecătorii că nu a violat-o pe femeia din Republica Moldova care a depus plângere în cazul său, Andrew Tate le-a povestit cum a cunoscut-o într-un club de striptease din Londra și cum l-a rugat să o ajute să plece de acolo, dar și ce a ajuns să facă după ce a venit în România. Andrew Tate susține că femeia i-a cerut mulți bani, să îi ia o casă surorii sale din Chișinău, dar visa și la un bar pe plajă și un show de televiziune, ”ca să devină faimoasă pe TikTok”.

Milionarii britanici Andrew și Tristan Tate sunt arestați în România din 30 decembrie 2022, într-un dosar deschis de nouă luni, în care procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) i-au pus sub acuzare pentru constituire de grup infracțional și trafic de persoane, prin exploatarea mai multor femei într-un studio de videochat.

Andrew Tate este acuzat în plus și de viol, de către femeia din Republica Moldova, care a depus plângere la scurt timp după primele percheziții la vila din Pipera a fraților Tate și la studioul lor de videochat, făcute în aprilie 2022.

Deși existau plângerea pentru viol și altele pentru sechestrare de persoane, procurorii DIICOT nu i-au reținut pe frații Andrew și Tristan Tate decât pe 29 decembrie 2022, când au făcut pentru a doua oară percheziții la vila lor și la studioul de videochat. Tot atunci au fost reținute și acuzate alături de ei Georgiana Naghel și fosta polițistă Luana Alexandra Radu, care, susțin procurorii, îi ajutau pe cei doi milionari britanici să exploateze tinere la studioul de videochat.

Andrew Tate: ”DIICOT a mințit prin omisiune”

Frații Tate nu au reușit să convingă instanța să îi lase liberi nici pe 30 decembrie 2022, la Tribunalul București, și nici pe 10 ianuarie, la Curtea de Apel, ambele instanțe apreciind că faptele de care sunt acuzați sunt de o gravitate deosebită, iar lăsarea lor în libertare ar tulbura ordinea publică, cu atât mai mult cu cât sunt persoane cunoscute la nivel internațional și au avut parte de o expunere deosebită atât în presă, cât și pe platformele de socializare.

Audiați la Curtea de Apel București, pe 10 ianuarie, frații Andrew și Tristan Tate și-au susținut nevinovăția în fața celor două judecătoare, prin două declarații surprinzătoare.

Gândul a aflat ce au spus Andrew și Tristan în fața instanței care a judecat contestația lor la arestarea preventivă.

Revoltat de situația în care se află, Andrew Tate a afirmat că respectă timpul judecătorilor și că i-ar lua ore întregi să poată distruge mitul celor 75 de greșeli care” sunt ca o piesă de Shakespeare”. El a subliniat că va face lucrul acesta în scris.

Andrew Tate a adăugat că DIICOT s-ar fi axat “pe un canal foarte îngust pe care a mers în construcția acestui caz și a mințit prin omisiune, neluând în considerare dovezile care sunt în favoarea sa”.

”Când am refuzat să îi dau banii ceruți, în 48 de ore a formulat plângere la DIICOT, apoi a plecat din țară”

Mai mult, Andrew Tate le-a povestit judecătorilor și cum a cunoscut-o pe una dintre victimele din dosar, mai precis pe femeia din Republica Moldova care îl acuză de viol. Britanicul a spus că a cunoscut-o pe A. la Londra, unde aceasta lucra într-un club de striptease și avea probleme cu drogurile, ea l-a rugat să o ia în România și el a fost de acord.

Andrew Tate a subliniat în fața instanței că femeia a venit singură în România și ea i-a cerut să locuiască împreună cu el. Odată ajunsă, însă, știind că este narcomană, i-a spus să rămână pe lângă asistenta lui, Georgiana Naghel.

Andrew Tate le-a mai spus judecătorilor că femeia îi trimitea mesaje zilnic, timp de 12 ore, dar deși acestea există, procurorii, care au avut acces la ele, le-au ignorat pe cele mai multe, luând în considerare ”doar mici fragmente”.

Un alt aspect interesant pe care Andrew Tate l-a explicat despre femeia din Republica Moldova care îl acuză de viol într-o plângere aflată la dosarul de la DIICOT este faptul că aceasta i-a cerut bani, “ca să deschidă un bar pe plajă, să joace într-un show de televiziune și să devină faimoasă pe TikTok “. Mai mult, femeia i-ar fi cerut, spune Andrew Tate, 200.000 de euro “ca să îi ia o casă surorii ei din Chișinău“.

Andrew Tate le-a mai spus judecătorilor că se întâlnea cu A. de două-trei ori pe săptămână și, la un moment dat, a observat că îi lipseau bani din cameră.

După o vreme, a mai spus Andrew Tate, a aflat că femeia se prostitua și i-a cerut să plece, spunându-i că nu mai vrea să aibă de-a face cu ea. În acel context, femeia i-ar fi spus că dacă va pleca, trebuie să îi dea banii pentru casa surorii sale, însă Andrew Tate susține că a refuzat-o.

”Când am refuzat să îi dau banii, în 48 de ore a formulat plângere la DIICOT, cu o poveste imaginară și apoi a plecat din țară“, le-a spus Andrew Tate judecătorilor de la Curtea de Apel București, în 10 ianuarie, când instanța a judecat și a respins contestația la decizia de arestare preventive din 30 decembrie 2022.

În final, Andrew Tate a susținut că “aceasta nu este justiție” și că “istoria fantasmagorică lipsită de dovezi concrete nu va rezista mult timp, e timpul ca acest circ să se termine“.

Conform surselor judiciare, femeia din Republica Moldova care a stat în casa fraților Tate aproximativ șase luni, din noiembrie 2021 până în aprilie 2022, când au fost făcute primele percheziții în dosarul de trafic de persoane, este cea care a declarat la DIICOT că ar fi fost violată de Andrew Tate la un hotel din București, apoi ar mai fi fost violată o dată în casa din Pipera, dar “la o dată pe care nu o mai ține minte”.

Tristan Tate le-a spus judecătorilor că nu abuzează, ci ajută oameni, prin ONG-urile pe care le-a înființat

La rândul lui, Tristan Tate a spus în fața judecătorilor că a fondat organizații nonprofit în România și ajută oamenii care sunt abuzați, iar până acum, nimeni nu a demonstrat că poate fi numit traficant de ființe umane.

Mai puțin iritat decât fratele său, Tristan Tate a spus la Curtea de Apel București că “poate să-i fie distrusă viața, dar nu și caracterul” și că va continua „să se adreseze politicos acuzării și să mulțumească femeii din arest care îi aduce mâncarea”.

Tristan Tate a adăugat că singurul lucru care va fi distrus din povestea scrisă de procurori este „reputația internațională a sistemului judiciar românesc”.

În fața instanței, procurorul DIICOT care a fost la judecarea contestației din 10 ianuarie a susținut că nu există la dosar acte medico-legale pentru că “inculpații au acționat cu viclenie, nelăsând urme”.

Britanicii Andrew și Tristan Tate, arestați în România, pentru trafic de persoane

Frații Andrew și Tristan Tate, alături de Georgiana Naghel și Luana Alexandra Radu, au primit primele mandate de arestare preventivă pe 30 decembrie 2022, după ce, cu o zi înainte, fuseseră reținuți de procurorii DIICOT, în urma perchezițiilor la vila lor din Pipera și la studioul de videochat.

În 20 ianuarie, la cererea procurorilor, Tribunalul București le-a prelungit mandatele de arestare preventivă cu încă 30 de zile, din 29 ianuarie până pe 27  februarie. Chiar dacă decizia nu este definitivă și a fost deja contestată de avocații fraților Tate, aceștia rămân în arest cel puțin până pe 28 ianuarie, ultima zi din primul mandat de arestare.

Vineri, Curtea de Apel București urmează să decidă dacă Andrew și Tristan Tate, precum și cele două complice ale acestora rămân în arest preventiv sau din 29 ianuarie vor fi puși în libertate ori plasați în arest la domiciliu.

Procurorii DIICOT au reușit să convingă judecătorul de la Tribunalul București să le prelungească fraților Tate mandatele de arestare argumentând că, lăsați liberi, aceștia ”pot exercita un control psihic asupra victimelor”.

Procurorii mai spun că frații Andrew și Tristan Tate ar putea fugi din România dacă ar fi eliberați din arest. În context, procurorii DIICOT s-au folosit de o declarație mai veche a unuia dintre cei doi milionari excentrici, în care arăta că are conturi în 19 țări ale lumii și ar putea zbura folosind mai multe pașapoarte.

”Dacă greșesc și Anglia mă vrea în pușcărie, pot zbura cu un pașaport nigerian sau american, sau englez, sau polonez, sau estonian. Am conturi bancare în 19 țări”, au citat procurorii în referat declarația unuia dintre frații Tate.

Argumentele și probele aduse de procurorii DIICOT au convins instanța Tribunalului București să le prelungească mandatele de arestare preventivă cu încă 30 de zile, iar judecătorul a considerat că lăsarea lor în libertate ”ar crea riscuri reale pentru buna desfășurare a procesului penal”.

Andrew și Tristan Tate sunt acuzați că, în 2021, „au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

„Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit DIICOT.


CITEȘTE ȘI:

De ce vor procurorii ca frații Tate să mai stea în arest încă 30 de zile: ”Un control psihic permanent asupra victimelor, inclusiv prin recurgerea la acte de violență manifestate constant”

Andrew Tate a dat vina pe victimele pe care le obliga să facă videochat: „Femeile se folosesc de sistemul judiciar pentru a pedepsi bărbații. Sunt femei geloase care nu au știut decât să îmi ceară bani de cumpărături”

EXCLUSIV VIDEO | Avocatul lui Andrew și Tristan Tate rupe tăcerea și vorbește despre fisuri în probele din dosarul de trafic de persoane: “Am solicitat Parchetului confruntarea victimelor cu inculpații”. Dezvăluirea bombă a lui Eugen Vidineac: ”Nu sunt căsătoriți, dar au copii în România” 

EXCLUSIV | Noi stenograme șocante din dosarul fraților Tate. „Vrei să fiu sclava ta sau soția ta? Nu mi-a plăcut că fetele îți spuneau «regele nostru»”

EXCLUSIV | Polițiști din Voluntari, suspectați că i-au ajutat pe frații Tate să scape de unele acuzații. Fosta polițistă Luana Radu ar fi fost omul de legătură

Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor ... vezi toate articolele

Citește și