EXCLUSIV | Mărturia unei tinere desfigurate de o falsă esteticiană, după o injecție cu acid hialuronic în buze: ”În două zile, puteam să fac necroză”

EXCLUSIV | Mărturia unei tinere desfigurate de o falsă esteticiană, după o injecție cu acid hialuronic în buze: ”În două zile, puteam să fac necroză”
Publicat: 31/05/2023, 19:01
Actualizat: 31/05/2023, 19:02

O tânără de 23 de ani, din București, s-a trezit cu mascații la ușă, după ce, din ianuarie 2022 și până în prezent, ar fi făcut tratamente de înfrumuseţare cu acid hialuronic, fără să aibă studii medicale, punând în pericol viața a două fete, de 18 ani și 22 de ani. În urma „procedurilor estetice”, cele două tinere au avut nevoie de intervenția de urgenţă a unor medici specializați în chirurgie estetică.

Raluca, una dintre victimele falsei specialiste, a povestit pentru Gândul calvarul prin care a trecut, după ce i-au fost aplicat două „porții” de acid hialuronic în buze. 

Ceea ce la început părea să fie un vis frumos – pentru că falsa esteticiană nu cerea consimțământul părinților, iar ea era minoră când a ajuns prima dată la aceasta -, s-a transformat într-un coșmar, Raluca trezindu-se, nu cu buze mai frumoase și mai senzuale, ci cu ele strâmbe și în prag de necrozare.

Tânăra, acum în vârstă de 18 ani, a mărturisit că a trecut printr-o experiență groaznică și că sfătuiește persoanele care optează pentru astfel de intervenții să caute clinici sigure, atestate profesional și cu medici adevărați.

Falsa esteticiană, validată de clientela de pe internet

Raluca a aflat de la o prietenă de femeia care spunea că este esteticiană și făcea proceduri nechirurgicale de înfrumusețare. Totul funcționa pe acest sistem al recomandărilor, iar cel mai important lucru pentru tinerele care ajungeau la falsa esteticiană era că nu cerea consimțământul părinților, în cazul tinerelor minore.

A fost un bun motiv și pentru Raluca, deoarece atunci când a ajuns pentru prima dată în locuința așa-zisei specialiste, nu împlinise încă 18 ani. Totul a început cu un piercing, situația degenerând pe parcurs.

„Ea nu este medic și dacă nu ești medic nu poți să cumperi acid hialuronic original”

Întreaga „afacere” se petrecea la locuința tinerei de 23 de ani, care își făcea reclamă pe rețele de socializare, pe TikTok și Instagram, și ajunsese să nu ducă lipsă de cliente.

„Eu am aflat de C.D. printr-o prietenă. Am fost la ea să-mi fac piercing și totul a fost ok. După ce am terminat, înainte să plec acasă, mi-a spus că dacă vreau să-mi pun acid hialuronic, să-i dau mesaj și-mi zice care sunt prețurile. Avea un TikTok și un cont de Instagram, unde posta tot ce făcea, adică punea gene, acid hialuronic, tatua sprâncene. Totul se făcea acasă la ea.

După piercing, am vrut să-mi pun și acid. M-am uitat pe instagramul ei și am văzut că postează foarte multe fete cărora le ieșise frumos ce le făcuse. Credeam că folosește acid hialuronic adevărat, dar nu era așa, era fals. Ea nu este medic și dacă nu ești medic nu poți să cumperi acid hialuronic original.

Când mi-am făcut aceste lucruri, nu știam ce fel de acid este și la vremea aceea, acum vreo șapte luni, nici nu aveam 18 ani când mi-am pus primul mililitru de acid la ea. Atunci, totul a fost ok. În plus, mai erau încă vreo patru fete care și-au făcut același lucru în aceeași zi cu mine. Își puneau foarte multe fete la ea. Am avut multe vânătăi, care au trecut însă în timp”, povestește Raluca.

„Mi-a spus că am buzele strâmbe și că încearcă să pună mai mult acid hialuronic, să egaleze”

După aproape șapte luni, chiar în ziua în care împlinea 18 ani, Raluca a decis să-și facă un cadou. Frumos, spera ea, fără să știe ce întorsură nefastă vor lua lucrurile. S-a reîntors la așa-zisul estetician pentru a-și mai pune un mililitru de acid hialuronic. Numai că, după acea procedură, s-a trezit cu buzele strâmbe și pe alocuri cu părți din ele albite, semn că sângele nu mai circula așa cum trebuie.

„A început să-mi pună acid și i-am zis că îmi pune foarte mult în partea din drepta, că simt că este prea mult. Mi-a răspuns atunci că am buzele strâmbe și că acolo încearcă să pună mai mult, să egaleze, ceea ce nu este adevărat, pentru că eu aveam buzele drepte.

Când a terminat procedura, mi-am făcut niște poze și am văzut că buzele sunt foarte strâmbe. M-am speriat, dar am zis că poate așa este pentru o perioadă. Am ajuns acasă, i-am dat un videoclip și i-am zis că mi-a pus prost, că buzele mele sunt strâmbe rău de tot și că mi le-a cam distrus.

Mi-a zis să vin în următoarea zi la ea și să-mi pună din nou, în condițiile în care îmi pusese un mililitru și nu avea voie să-mi pună din nou, pentru că, mai întâi, trebuia să mi se vindece buzele. Nu mai zic cât a durut, iar buzele mele erau pline de acid.Un mililitru a fost 600 de lei și eu am dat în total 1200 de lei”, mărturisește Raluca.

„Dacă mai stăteam două zile cu acidul și nu mi-l topeam, puteam să fac necroză la buze”

Când a văzut cum arată, mama Ralucăi a decis să o ducă la o clinică, unde i s-au efectuat proceduri de scoatere a acidului hialuronic din buze.

„În următoarea zi de dimineață, m-a văzut mama și mi-a zis că nu este normal așa ceva. Aveam buzele foarte strâmbe, în niște părți aveam buzele albe, ceea ce însemna că sângele nu mai circula bine. Mama m-a dus la o clinică foarte bună și acolo mi-a zis că dacă mai stăteam două zile cu acidul și nu mi-l topeam, puteam să fac necroză la buze, ceea ce ducea mai departe de atât.

Doamna de la clinica unde merg acum mi-a zis că nimeni nu-i vinde ei acid hialuronic adevărat. Mi-a dat tratament și mi-a spus să-mi masez buzele zilnic. Acum sunt foarte bine, așa cum le aveam înainte de acid”, a mai spus Raluca.

„Nu o să-mi mai pun acid, nu mai vreau, mi-am învățat lecția”

Fata susține că și-a învățat lecția și că nu o mai interesează astfel de intervenții, iar tinerelor care vor să apeleze la astfel de proceduri de înfrumusețare le recomandă să se intereseze cu atenție la cine merg și să se asigure că este vorba de o clinică adevărată și de un real specialist.

„Dacă vor să-și pună acid hialuronic, să se ducă undeva unde este 100% adevărat și să se intereseze foarte bine, să nu facă greșeala mea, să se ducă oriunde găsesc. Eu am fost aici și pentru că nu cerea acordul părinților. Eu le mai zic să nu-și spună când sunt mici, să aștepte până la 18 ani și să se gândească foarte bine la sănătatea lor. Oricum, toate fetele sunt frumoase naturale și eu nu o să-mi mai pun acid, nu mai vreau, mi-am învățat lecția”, a mai spus Raluca.

Falsa esteticiană a fost reținută 24 de ore, apoi lăsată liberă. Procurorii o cercetează sub control judiciar

Locuința în care falsa esteticiană își primea clientele a fost percheziționată marți de polițiștii Secției 26. După ce au audiat-o, anchetatorii au pus-o sub acuzare pentru exercitare fără drept a unei profesii sau activități și vătămare corporală din culpă și au reținut-o pentru 24 de ore.

„Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, în perioada ianuarie 2022 – prezent, la o adresă din Sectorul 4, o femeie, în vârstă de 23 de ani, ar fi exercitat acte medicale de chirurgie estetică fără să aibă calitate sau studii medicale în acest sens. Astfel, prin activitățile efectuate ar fi cauzat mai multor persoane traume fizice, iar pentru vindecare a fost necesară intervenția în regim de urgență a unor medici specializați în chirurgie estetică.

În urma efectuării percheziției, persoana bănuită a fost depistată și condusă la audieri. De asemenea, au fost identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză, precum și obiecte sanitare și 3.800 de lei, a căror proveniență nu a putut fi justificată. Totodată, au fost identificate două tinere, de 18, respectiv, 22 de ani, asupra cărora bănuita ar fi exercitat, în repetate rânduri, acte medicale de chirurgie estetică”, potrivit Poliției Capitalei.

După ce a stat 24 de ore în Arestul Poliției Capitalei, falsa esteticiană a fost lăsată liberă, procurorii stabilind să fie cercetată sub control judiciar. Tânăra este obligată să meargă periodic la Poliție și are interdicție să părăsească țara.

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
Ce pensie alimentară plătește Gabi Bădălău, de fapt. Contre cu Claudia Pătrășcanu
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
FACULTATE ÎN ȚARĂ SAU ÎN STRĂINĂTATE? ECATERINA ANDRONESCU LĂMUREȘTE TOȚI ELEVII LA PODCAST „ALTCEVA CU...