Cornel Dinicu intenționează să-l înfieze pe unicul fiu rămas în viață al bunului său prieten, fostul bodyguard Lucian Pif, care a pierit alături de ceilați doi băieți ai săi în flăcările care au mistuit Ferma Dacilor. Băiatul în vârstă de 16 ani mai avea un frate geamăn și un frățior în vârstă de 11 ani.
Lucian Ene, poreclit Pif, era un fost bodyguard foarte cunoscut în branșă, care se găsea în cercul intim de prieteni ai lui Cornel Dinicu. Ca urmare, omul de afaceri, la rândul său fost bodyguard, îi devenise naș, iar Pif vizita des pensiunea de la Tonahi, județul Prahova.
În acest context, bărbatul a venit și de Crăciun la Ferma Dacilor alături de soție și de cei trei băieți pe care îi iubea ca pe ochii din cap, mai ales că, spun surse din anturajul acestuia, soția lui făcuse tratament deoarece nu reușea să rămână însărcinată. În urma intervenției medicale, în urmă cu 16 ani născuse doi băieți gemeni, iar cinci ani mai târziu a mai născut un băiețel.
În urma incendiului, femeia a reușit să scape cu viață, deși a suferit arsuri grave, împreună cu unul dintre gemeni. Sursele citate spun că văduva lui Pif, care se află în spital, are traume fizice și psihice grave.
Pe acest fond, surse din anturajul familiei au dezvăluit, pentru Gândul, că Dinicu și-ar fi exprimat dorința de a-l înfia pe băiatul prietenului său, mai ales că Victor, propriul său fiu, în vârstă de 11 ani, a murit și el în incendiu.
Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis, miercuri seara, propunerea de arestare preventivă formulată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova pe numele omului de afaceri Cornel Dinicu, cel care înfiinţase şi care administra, în fapt, complexul turistic Ferma Dacilor din Tohani.
Administratorii din documente ai pensiunii de la Tohani, Adrian Vitomir Ristin şi Adelina Elena Ilie, au primit mandate de arestare la domiciliu, în dosarul în care cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă şi de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru în dosarul privind incendiul în care au murit opt oameni. Decizia nu este definitivă.
Procurorii ceruseră, tot miercuri, în fața judecătorilor din Prahova, arestarea lui Cornel Dinicu și a administratorilor de la „Ferma Dacilor”. „Nu sunt indicii că focul a fost pus”, este una dintre concluziile anchetatorilor.
„În perioada 2016 – 26.12.2023, cele trei persoane au desfășurat în mod convergent și sistematic demersuri în realizarea obiectului de activitate al persoanei juridice, prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea activității de «cazare pentru vacanțe și perioade de scurtă durată», desfășurate la sediul social din comuna Tohani, județul Prahova.
Astfel, construcția corpului principal de clădire, ce include restaurant, bucătărie și spații de cazare la parter și mansardă, a fost executată în regie proprie, fără obținerea avizelor și autorizației de construire. Totodată, demersurile și măsurile dispuse pentru „intrarea în legalitate” au fost realizate cu încălcarea prevederilor legale, respectiv ale Legii nr. 50/1991 republicată privind autorizarea executării lucrărilor de construcții și ale Legii nr. 10/1995 republicată privind calitatea în construcții.
De asemenea, trebuie precizat că unitatea turistică a funcționat cu încălcarea prevederilor Legii nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, H.G.R. nr. 571/2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu și a normativelor aplicabile în domeniu, respectiv fără obținerea avizelor și a autorizațiilor ce ar fi trebuit emise de Inspectoratul pentru Situații de Urgență pentru funcționarea corespunzătoare, și fără respectarea normelor privind securitatea la incendiu”, arată procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.
CITIȚI ȘI: