Prima pagină » Actualitate » EXCLUSIV | Petre Geamănu, bănuit că vâna cu ogari, din arest la domiciliu. Mascații au descins în vila interlopului, de pe malul bălții Grivița

EXCLUSIV | Petre Geamănu, bănuit că vâna cu ogari, din arest la domiciliu. Mascații au descins în vila interlopului, de pe malul bălții Grivița

EXCLUSIV | Petre Geamănu, bănuit că vâna cu ogari, din arest la domiciliu. Mascații au descins în vila interlopului, de pe malul bălții Grivița

Temutul lider interlop Petre Geamănu este cercetat pentru braconaj cinegetic, după ce polițiștii Direcției Arme din cadrul IGPR au descins, cu mascații, pe domeniul administrat de el pe malul lacului Grivița, din București, unde bărbatul este arestat la domiciliu. Anchetatorii au ridicat mai mulți câini de vânătoare, dar au găsit și câini agresivi, despre care polițiștii presupun că ar fi fost folosiți la lupte.

Poreclit și „Împăratul lumii”, Petre Geamănu a fost arestat preventiv, în vara lui 2021, după ce procurorii DIICOT l-au acuzat, în principal, că ar fi impus taxe de protecție unor dezvoltatori imobiliari, de cămătărie, dar și de organizarea unor acțiuni violente pentru recuperarea unor presupuse datorii.

Pe numele său adevărat Petre Ilie, interlopul a fost eliberat la începutul acestui an și plasat în arest la domiciliu. Bărbatul, care are o afacere în domeniul pescuitului sportiv, pe lacul Grivița, din București, a ales să stea în arest într-un imobil amenajat de el chiar pe malul acestui lac.

După aproximativ trei luni de libertate, Geamănu s-a trezit din nou cu mascații la ușă. Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Gândul, că, vinerea trecută, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au descins la adresa liderului interlop după ce ar fi primit unele informații legate de faptul că, deși se află în arest, bărbatul ar fi ieșit pe câmpul din zona lacului, unde ar fi vânat unele animale sălbatice.

Petre Geamănu avea pe baltă 17 câini

Sursele citate au precizat că, în urma percheziției, nu s-ar fi găsit arme de foc, însă ar fi fost descoperiți 17 câini, între care 5 ogari și 12 din rase agresive. Anchetatorii susțin că toți ogarii, câini extrem de rapizi, care au un regim special în România, în condițiile în care pot fi folosiți la braconaj, au fost ridicați și duși la un adăpost al ASPA. În plus, ar fi fost întocmit și un dosar penal, pentru braconaj cinegetic.

În același timp, pentru că restul de 12 câini nu erau sterilizați și microcipați, liderul interlop a fost amendat cu 60.000 de lei. Surse apropiate anchetei au afirmat că există suspiciuni legate de faptul că animalele ar fi fost folosite la lupte ilegale.

Citește și