Prima pagină » Actualitate » EXCLUSIV VIDEO | Psihologul criminalist Tudorel Butoi face radiografia cazului racolării ”loverboy” în varianta fraților Tate: ”Au crezut că vin în «paradisul» brandiștilor tatuați, dar au ajuns să hrănească hedonismul sexual, cu un singur scop: banul. Din arest preventiv nu mai ai ce să faci cu banul!”

EXCLUSIV VIDEO | Psihologul criminalist Tudorel Butoi face radiografia cazului racolării ”loverboy” în varianta fraților Tate: ”Au crezut că vin în «paradisul» brandiștilor tatuați, dar au ajuns să hrănească hedonismul sexual, cu un singur scop: banul. Din arest preventiv nu mai ai ce să faci cu banul!”

Andrew și Tristan Tate, împreună cu cele două românce care le-au fost complice britanicilor în rețeaua de trafic de carne vie, sunt de nouă zile în arest și acuzațiile procurorilor DIICOT le-ar putea aduce pedepse mari dacă instanța îi găsește vinovați. Metoda ”loverboy” de racolare a tinerelor pe care frații Tate le exploatau sexual este folosită în multe dintre cazurile de trafic de persoane. Reputatul psiholog criminalist Tudorel Butoi face, într-un interviu în exclusivitate pentru Gândul, o radiografie a cazul britanicilor Andrew și Tristan Tate, care au ales România pentru a-și aduce victimele păcălite cu povești de iubire, dar obligate să facă videochat, pentru un singur scop: banii.   

Psihologul criminalist spune că ce se întâmpla în studioul de videochat al fraților Tate din Pipera nu mai ține de nevoia de a-ți acoperi cele necesare vieții, ci de ”hedonism sexual”

”Să ai un stabiliment prin care se perindă adolescente, tinere, femei, bărbați, numai pentru a hrăni hedonismul sexual, aici, pe profesorul Butoi n-ai cum să-l păcălești și să-l duci după fentă. Printre nevoile ființei umane – nevoia biologică de hrană, nevoia fiziologică de sex, nevoile de adăpost, de siguranță și așa mai departe -, hedonismul sexual s-a dovedit a fi, de către cercetători, psihologi și psihiatri, componenta fundamentală. Dar la piramida lui Maslow, la bază există nevoi – le spune Maslow – de siguranță, materiale, nevoi de adăpost, nevoi fiziologice, nevoi sexuale și așa mai departe.

Termenul nevoie se referă deci la necesități pe care le ai într-un algoritm existențial, dar noi, astăzi, ne confruntăm cu confort sexual. Există categorii masive, plutoane întregi – și în străinătate, și la noi – care urmăresc, țintesc confortul sexual”, a spus profesorul Tudorel Butoi.

Psihologul criminalist Tudorel Butoi, despre cazul fraților Tate

Psihologul criminalist crede că astfel de cazuri ascund și excentricități ”cu tentă paranoică”, ”vândute” frumos unor indivizi dornici de a intra în astfel de combinații pentru a-și satisface confortului sexual, dar care au în spate diverse forme de abuz.

Când vorbim de confort sexual, noi vorbim de sex ca marfă, de data aceasta. Din relațiile respective au dispărut rușinea, respectul, au dispărut atracția erotică, componenta afectivă, iubirea aia caldă care asociază cuplurile. Totul este mercantilizat și are o singură țintă: banul.

Frații aceștia, personaje excentrice – din adolescență, din informațiile mele, sunt luptători, sunt trăgători, au filme în care își expun aventurile lor, corpurile lor -, fac parte din plutonul acesta al performerilor care își etalează brandurile.

O naivitate extraordinară este în capul acestor oameni, al brandiștilor tatuați și al fetele care sunt în cohorte și îi acompaniază. Unii vor ajunge alungați de anxietate, de depresie, de tentative suicidare, de alcoolism, de drog și de jocuri”, a mai spus Tudorel Butoi, în interviul pentru Gândul.

Psihologul criminalist spune că explicația pentru care femeile caută îmbogățire rapidă cu orice preț sau ajung să fie păcălite de falși iubiți care le exploatează sexual ține de imaturitate, de o incapacitate de a discerne și de educație.

”Vorbim de tinere care prelungesc un minorat naiv, deși au 30 și ceva de ani, care speră în marea lovitură a găsirii bărbatului ideal. La toate acestea se adaugă falsele modele.

Vina este a educației, în primul rând cea pe care o avem pe tronsonul familiei, apoi educația din școală, unde ajungi să petreci masiv timp, cu colectivele cu care socializezi, cu profesorii, cu diriginții.

În zona socializării, a digitalizării este un câmp uriaș de oferte. Acest câmp uriaș de oferte face ravagii și în statele vestice, unde sunt rețele născute din această forță pe care o are hedonismul sexual.

Hedonismul sexual nu ține nici de disciplina ta proprie, nici de licențele pe care le ai, nici de starea materială, ține de nevoia de a sexualiza, nevoia de a avea raporturi sexuale intime, lucru care s-a consumat în Vest la niveluri foarte mari”, a explicat profesorul de psihologie judiciară.

În contextul cazului fraților Tate, psihologul criminalist a amintit și de cazul miliardarului Jeffrey Epstein și de orgiile descrise de victimele pedofilului american, care l-au indicat printre participanți și pe prințul Andrew.

”Au fost fețe regale care în rețeaua lui Epstein au participat și au frecventat aceste cluburi. Epstein s-a sinucis pentru că el trebuia să răspundă interogatorilor din anchetă – cine sunt participanții frecvenți și din ce straturi sociale vin, ceea ce vor trebui să facă și frații Tate. Și ei vor trebui, în interogatorii, să răspundă cine venea, cine îi proteja, din ce straturi sociale sunt”, a spus Tudorel Butoi.

Traficul de persoane de care sunt acuzați Andrew și Tristan Tate a făcut multe victime, iar unele au făcut și plângeri, pentru sechestrare și chiar viol. Psihologul criminalist crede că ancheta va continua cu frații Tate în arest preventiv.

”Multe dintre ele abia acum se trezesc. Ele au crezut că sunt în paradisul fraților Tate. Cred că se va continua cercetarea cu ei în stare de arest preventiv, de unde nu vor putea să influențeze martori, să plătească martori, să influențeze nu știu ce avocat și apărări din acestea artificiale.

Ei sunt foarte bogați, dar cu banul nu mai ai ce să faci când ești în arest preventiv. În arest preventiv, ești în custodie polițienească, eu îți dau mâncare, eu am grija ta, eu am siguranța ta, dar nu mai poți să te miști tu de la prăvălie, de jos, de la Capital (Arestul Central al Poliției Capitalei – n.r.)”, a mai spus Tudorel Butoi.

Andrew și Tristan Tate sunt în arest din 29 decembrie, după perchezițiile făcute de procurorii DIICOT la vila lor din Pipera și la studioul de videochat. Alături de ei au fost arestate Georgiana Naghel și Luana Alexandra Radu. Acuzațiile sunt ce constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol, iar procurorii au adus suficiente motive în instanță pentru ca judecătorii Tribunalului București să decidă arestarea fraților Tate și a celor două românce pentru 30 de zile. Andrew și Tristan Tate, precum și cele două românce așteaptă acum decizia Curții de Apel București, unde avocatul lor a contestat arestarea preventivă.

Urmăriți interviul integral:

 


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Noi informații din dosarul fraților Tate. Ademenite prin ”promisiuni sentimentale”, victimele erau prinse în schemă, iar câștigurile din videochat erau împărțite cu cei doi frați: ”I s-a părut ciudat, dar era deja în România și nu mai avea ce face”

Noi mărturii ale victimelor lui Andrew Tate: „Ne trezeam cu ochii roșii din cauză că ne strangula atât de tare, încât ni se spărgeau vasele de sânge”

EXCLUSIV | De ce au ales frații Tate să facă trafic de persoane în România. Luptătorii Andrew și Tristan Tate au analizat obiceiurile celor mai periculoși interlopi din țara noastră

EXCLUSIV | Victimele lui Andrew și Tristan Tate încep să facă plângeri la DIICOT și cer daune. Una dintre acuzații este de la tânăra care spune că a fost violată de unul dintre frații Tate

EXCLUSIV | Frații Andrew și Tristan Tate au locuințe de milioane de euro în România. Procurorii DIICOT au pus sechestru pe vile din Voluntari, București și de pe Valea Prahovei – surse

FOTO EXCLUSIV – Mașini în valoare de sute de mii de euro care aparțin fraților Andrew și Tristan Tate, puse sub sigiliu / Cea mai scumpă e un Rolls Royce Wraith Black Badge, care costă 360.000 euro

Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor ... vezi toate articolele

Citește și