Robert Nica, fostul șef al grupării Sportivilor, pus pe lista celor mai căutați români. Temutul interlop a ajuns „most wanted” pentru niște găinării

Robert Nica, fostul șef al grupării Sportivilor, pus pe lista celor mai căutați români. Temutul interlop a ajuns „most wanted” pentru niște găinării
Publicat: 30/05/2024, 07:02
Actualizat: 30/05/2024, 10:12

Temutul lider interlop bucureștean Robert Nica a fost pus de Poliția Română pe lista celor mai căutați infractori din țară. Acesta fusese dat în urmărire generală în baza unui mandat de arestare pentru infracțiuni la regimul rutier, însă, între timp, a fost condamnat definitiv și într-un dosar de deținere de droguri.

Crescut în cartierul bucureștean Berceni, Robert Nica a fost unul dintre liderii grupării Sportivilor, una dintre cele mai temute organizații criminale violente din București. După ce, în anul 2006, organizația condusă de el a fost destructurată de polițiștii bucureșteni, Nica a început să-și investească banii în afaceri imobiliare, iar la un moment dat a spus că se dezice total de mediile infracționale în care își trăise viața.

Odată cu trecerea anilor, bărbatul a ajuns unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din Popești Leordeni și a început să fie cunoscut în mediul de afaceri. Totuși, apetitul lui pentru droguri avea să-i afecteze grav viața personală și să-i aducă noi dosare penale.

Pedepsit cu executare

Astfel, Nica s-a despărțit de soție după multiple incidente violente care au necesitat intervenția Poliției și emiterea unor ordine de protecție, a fost prins cu droguri, în cantități mari, a fost găsit drogat la volan și a condus din nou, deși nu mai avea permis.

Toate aceste evenimente i-au adus un întreg șir de dosare penale din care au început să rezulte și primele condamnări definitive. Prima dintre ele a fost pronunțată luni, de magistrații Curții de Apel București, care l-au condamnat pe Nica la 1 an și 9 luni de detenție pentru deținere de droguri de mare risc, pentru consum propriu. Pe numele bărbatului erau două dosare de acest gen, primul întocmit la data de  6 noiembrie 2021, iar al doilea la data de 17 februarie 2023.

Surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru Gândul, că bărbatul avea la el în jur de 10 grame de cocaină și a fost chiar pe punctul de a fi acuzat de trafic de droguri de mare risc. Pentru a demonstra faptul că stupefiantele erau deținute în vederea consumului propriu, acesta ar fi depus la dosar un raport medical eliberat de un laborator de analize din care reieșea că este consumator de droguri.

Robert Nica, anchetat și în Germania

Totodată, acesta a fost prins drogat la volan. Lăsat fără permis, Robert Nica a continuat să conducă și a fost implicat într-un accident în lanț în timp ce era urmărit de un echipaj al Poliției. La momentul respectiv, acesta a fost arestat preventiv, însă ulterior a fost eliberat și plasat în control judiciar.

Surse apropiate anchetei au afirmat că Robert Nica are un dosar de acest gen și pe teritoriul Germaniei, care nu a fost încă soluționat, dar din cauza căruia era nevoit să meargă periodic în această țară.

La dosarele deschise pentru consum de droguri și conducere fără permis s-au adăugat și altele întocmite pentru violență în familie, în condițiile în care fostul lider al grupării Sportivilor era în relații foarte tensionate cu soția lui și cu familia acesteia.

CITEȘTE ȘI:

Fiul fostului lider interlop Robert Nica, judecat pentru tentativă de omor după ce l-a înjunghiat pe băiatul unui milionar din București

EXCLUSIV | Temutul interlop Robert Nica, hăituit de soție. Cum ar încerca nevasta fostului lider al grupării Sportivilor să ia toată averea familiei

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Grecii sunt furioși peste măsură. Luni au primit cea mai proastă veste posibilă pentru ei
Telefonul banal care i-a adus moartea lui Gheorghe Băicuș, militarul care și-a pierdut viața în...
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de...
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit...
FOTO O româncă a câștigat al șaptelea titlu de Miss Fitness Universe. Anca are 37...
La nicio lună de la moartea Ancăi Molnar, Claudiu Molnar este din nou în doliu...
Imagini ȘOCANTE cu Emily Burghelea, după accidentul petrecut în vacanță. A fost desfigurată și are...
Perle la Bac 2024: "Din păcate, eu am învăţat doar poezia Luceafărul"
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
Edward Iordănescu se desparte de echipa națională a României după un parcurs istoric la EURO...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nou indicator RUTIER, introdus în România! Ce faci dacă-l întâlnești?
Ciolacu: Singura constantă e că pe 8 decembrie trebuie să fie alegerile generale
Poveste plină de COMPASIUNE despre cum își îngrijeau oamenii de NEANDERTHAL COPIII BOLNAVI
Cod Rutier 2024. Nu ai dreptul să spui NU polițistului. Se suspendă instant permisul auto
Schimbare radicală de vreme în România. Scăpăm de un mare chin
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Un asteroid se apropie de Pământ! NASA a făcut anunțul cu puțin timp în urmă
Monica Tatoiu, despre greutățile prin care a trecut în adolescență! În ce condiții a stat...
Gestul cutremurător făcut de soțul Ancăi Molnar la trei săptămâni de la moartea ei: ”Totul...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, dacă într-un măr sunt 3 viermi și tu mănânci unul,...
În ce țară a fost introdusă săptămâna de lucru de șase zile?
×