SECRETELE ”Baronului Lamborghini”. Iulian Dumitrescu a șușotit cu avocatul său, în mall, de teamă să nu fie interceptat?!

Publicat: 15/06/2024, 08:00
Actualizat: 15/06/2024, 12:06

Iulian Dumitrescu, supranumit „Baronul Lamborghini”, a pierdut lupta pentru șefia Consiliului Județean Prahova, fiind învins – la o diferență de 25.000 de voturi – de social-democratul Virgil Nanu. Această înfrângere usturătoare îl determină pe Iulian Dumitrescu să pregătească noi „mutări” pe „scena politică” prahoveană, iar liberalul a avut o întâlnire cu avocatul Ciprian Stoenac, departe de urechi indiscrete. Ciprian Stoenac este avocatul care l-a reprezentat pe Iulian Dumitrescu într-un dosar deschis după ce Uniunea Asociațiilor de Proprietari (UAP) Prahova a făcut o plângere penală împotriva celor care au votat majorarea tarifului la gigacalorie.

Iulian Dumitrescu a fost plasat sub control judiciar de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), care îl acuză de luare de mită și fals în declarații, numai că această situație nu l-a împiedicat să acționeze ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Cu toate că este „suspendat” din funcția de președinte al Consiliului Județean Prahova, Iulian Dumitrescu, „Baronul Lamborghini”, a candidat la alegerile locale din 9 iunie și, mai mult, și-a făcut un obicei din a încălca interdicțiile impuse prin măsura controlului judiciar.

  • Potrivit informațiilor și imaginilor obținute, în exclusivitate, de Gândul, Iulian Dumitrescu a coordonat Consiliul Județean Prahova din umbră și a intrat – la finalul lunii aprilie 2024 – într-o ședință-fulger cu Dumitru Tudone, vicepreședintele cu atribuții de președinte al CJ Prahova. (detalii și imagini AICI)
  • În luna mai, Iulian Dumitrescu a organizat un „eveniment privat” de natură electorală chiar în sediul Consiliului Județean. (informații punctuale AICI)

Seria întâlnirilor misterioase ale lui Iulian Dumitrescu nu s-a încheiat, însă. Înfrângerea usturătoare la alegerile locale din 9 iunie 2024 pare a fi un alt început pentru „Baronul Lamborghini”, iar Gândul prezintă alte imagini în exclusivitate.

Iulian Dumitrescu, sub presiune, a ales un mall ca loc pentru discuțiile „de taină”

Joi, 13 iunie 2024, o întâlnire „de taină” a avut loc la un mall, acolo unde numărul mare de oameni și diferitele zgomote ambientale asigură o protecție aproape deplină pentru cei care doresc să treacă neobservați și să fie, firește, neauziți.

Protagoniștii așezați față în față, la masă, au fost chiar Iulian Dumitrescu, „Baronul Lamborghini” – îmbrăcat într-un tricou alb, simplu – și avocatul Ciprian Stoenac, prezent la discuții în cămașă și vestă.

Discuția dintre cei doi s-a purtat ca între cunoștințe vechi, pe care le leagă un trecut comun, iar Iulian Dumitrescu a părut destul de „măcinat” de presiunea pusă pe umerii săi de DNA, dar și de alegerile în urma cărora a ratat șefia Consiliului Județean Prahova.

Cu degetul arătător la tâmplă, avocatul Ciprian Stoenac a adoptat poziția sfătuitorului pragmatic al „Baronului Lamborghini”.

Interceptările realizate de procurorii DNA sunt o adevărată sabie a lui Damocles care atârnă deasupra lui Iulian Dumitrescu, iar o întâlnire într-un mall pare a fi o modalitate prin care eventuale „urechi indiscrete” ar putea fi „fentate”.

Mai mult, au fost momente în care subiectele păreau a fi atât de importante, încât cei doi și-au vorbit la ureche, șușotind, astfel încât nimeni din jur să nu poată afla subiectul discuției.

La un moment dat, Iulian Dumitrescu a și gesticulat, încercând, probabil, să se facă mult mai bine înțeles, în timp ce avocatul Ciprian Stoenac se dovedea a fi același ascultător extrem de atent.

Cine este Ciprian Stoenac, partenerul de discuții al „Baronului Lamborghini”

Avocatul Ciprian Stoenac este o prezență pe care articolele din mass-media au etichetat-o drept „controversată”. Acesta ar fi fost, de-a lungul timpului”, strâns „legat” de licitațiile organizate de Consiliul Județean Prahova, acolo unde Iulian Dumitrescu deținea șefia.

În dosarul deschis după ce UAP Prahova a făcut o plângere penală împotriva celor care au votat majorarea tarifului la gigacalorie, la audieri a fost chemat și Iulian Dumitrescu, iar acesta a venit însoțit chiar de avocatul Ciprian Stoenac, cel care reprezenta și SC Hidro Prahova SRL, societate a Consiliului Judetean de unde avocatul Stoenac primea bani pentru un contract de consultanță.

Potrivit informațiilor apărute în presă, în Consiliul de Administrație al SC Hidro Prahova SRL era prezent chiar socrul lui Ciprian Stoenac, Adrian Cârstea. Soția lui Ciprian Stoenac a fost președinte al Curții de Apel Ploiești, iar acum este judecător, potrivit portalului de justiție.

Ciprian Stoenac a participat la două licitații pentru lucrări cadastrale organizate de Consiliul Județean Prahova, apărând semne de întrebare legate de relația sa cu Iulian Dumitrescu.

Iulian Dumitrescu, două mandate de senator din partea PNL

În vârstă de 52 de ani, Iulian Dumitrescu este născut în judeţul Prahova, la Vălenii de Munte, însă mare parte a carierei sale politice s-a desfăşurat în judeţul Călăraşi.

  • Iulian Dumitrescu a deţinut două mandate de senator din partea PNL: 2012 – 2016 ca senator de Călăraşi și 2016 – 2020 ca senator de Prahova.
  • Înaintea alegerilor locale din 2020, el a preluat şefia filialei Prahova a PNL, stabilindu-şi domiciliul în oraşul Plopeni.

Dumitrescu a candidat din partea liberalilor pentru Consiliul Judeţean Prahova, obţinând, în anul 2020, și sprijinul USR. Preşedintele de la acea vreme al USR Prahova – Mihai Poliţeanu – a anunţat public faptul că partidul îl va susţine pe Iulian Dumitrescu pentru preşedinţia CJ Prahova.

Odată ce a obţinut această funcţie administrativă, „baronul” Iulian Dumitrescu a susţinut în alte funcţii importante vechi colaboratori de-ai săi, pe care i-a adus în Prahova din judeţul Călăraşi, unde aceștia ocupaseră funcţii în administraţia județului. (alte detalii AICI)

Averea lui Iulian Dumitrescu, „Baronul Lamborghini”

Conform celei mai recente declarații de avere, actualizată în iunie 2023, Iulian Dumitrescu și soția sa dețin un apartament de peste 150 de metri pătrați, achiziționat în 2008, și unul de 45 de metri pătrați, cumpărat în 2005.

În plus, în patrimoniul familiei este și un autoturism Range Rover din anul 2014.

  • La capitolul împrumuturi, în anul 2023, Dumitrescu a scris în declarația de avere că a acordat un împrumut de 45.000 de euro Partidului Național Liberal, iar tot în aceeași categorie apar trei împrumuturi către persoane fizice, în valoare totală de 170.000 de lei și 70.000 de euro.
  • În ceea ce privește conturile în lei, președintele suspendat al CJ Prahova menționează că deține mai multe conturi cu un total sub 70.000 de lei.
  • La capitolul „Datorii”, Iulian Dumitrescu indică un credit de aproximativ 127.000 de euro la First Bank, cu scadența în 2036, și un împrumut de la o persoană fizică, în valoare de 180.000 de dolari, contractat în 2012 și care urmează să fie achitat în acest an.

În anul 2022, Iulian Dumitrescu a încasat suma de 164.268 de lei din indemnizația de președinte al CJ Prahova.

În anul 2020, Iulian Dumitrescu a vândut un teren din județul Ilfov, cu aproape un milion de lei, către o societate, iar în aceeași zi a vândut un alt teren, situat în județul Dâmbovița, aceleiași firme, pentru suma de 775.000 de lei.


CITEȘTE ȘI:

Dosar penal după lansarea candidaturii lui Iulian Dumitrescu, „Baronul Lamborghini”. Doi jurnaliști, sechestrați în timpul „evenimentului privat”

Liberalul Iulian Dumitrescu, cap de listă și la CJ Prahova, și la DNA. Dosarul său este prioritate zero pentru procurorii anticorupție

Baronul Iulian Dumitrescu a încălcat controlul judiciar! IMAGINI-BOMBĂ de la ”ședința” din cafenea cu vicele Consiliului Județean Prahova

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Cum a fost găsit, de fapt, Andrei Versace de către anchetatori. Prietenii cunoscutului influencer nu...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
TOP 3 cele mai ieftine SUV-uri noi cu transmisie automată. Mașini cu un preț imbatabil...
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Doliu național. S-a stins un titan al muzicii românești: A dus numele țării pe toate...
Oana Cuzino, victorie în procesul deschis Primăriei Capitalei. Ar putea încasa o sumă uriașă
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
7 jocuri clasice pe care probabil nu le-ai încercat și care astăzi sunt disponibile online
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Inteligența Artificială poate crea hărți pe baza unui text