EXCLUSIV | Trupele de mascați ale Poliției Capitalei stau pe un butoi de pulbere. „Șefii ne fac incompetenți și ne acuză, pe nedrept, că muncim ca bodyguarzi”
Serviciul de Intervenții și Acțiuni Speciale (SAS) din cadrul Poliției Capitalei stă pe un butoi de pulbere după ce șeful structurii și-ar fi jignit subalternii în mai multe rânduri și i-ar fi acuzat pe unii dintre ei că ar fi participat, ca agenți de pază, la nunta cântărețului de manele Florin Salam. În plus, șeful SAS ar intenționa să schimbe și programul luptătorilor, în așa fel încât aceștia să aibă mai puțin timp liber, de teamă să nu lucreze, la negru, ca agenți de pază.
Poliția Capitalei anunța, săptămâna trecută, că ofițerii Serviciului Control Intern verifică o informație potrivit căreia mai mulți luptători SAS ar fi participat, ca gărzi de corp, la nunta interpretului de muzică lăutărească Florin Stoian, zis Salam sau Florin Fermecătoru.
Surse din cadrul SAS au declarat, pentru Gândul, că, de fapt, niciun angajat al SAS București nu a participat la nunta lui Florin Salam, iar aceste informații ar fi fost raportate de conducerea structurii, pentru a putea să modifice programul luptătorilor.
Sursele citate au dezvăluit că relațiile dintre comandantul SAS, comisarul șef Daniel Giurgiuveanu, și majoritatea luptătorilor pe care îi are în subordine sunt tensionate.
„Domnul Giurgiuveanu ne jignește în mod obișnuit. În general, ne face incompetenți”, au spus sursele citate.
În același timp, spun subalternii comisarului șef Giurgiuveanu, acesta le-ar fi reproșat și faptul că „au mers la manelistul ăla”, cu toate că aceștia susțin că nu s-a dovedit prezența vreunui luptător SAS în exercițiu la eveniment, ci doar a unui pensionar, care ar fi lucrat timp de 20 de ani la SIAS (n.r. structura de intervenție rapidă a Poliției Române), iar ultimii trei ani, înainte de pensionare, ar fi lucrat la SAS București.
Luptătorii din cadrul Poliției Capitalei au mai spus, pentru Gândul, că tensiunile din interiorul serviciului au izbucnit după ce comisarul șef Giurgiuveanu ar fi propus modificarea programului de lucru al mascaților.
Șeful SAS le-ar fi spus că, pentru a nu avea timp să lucreze în particular, luptătorii ar trebui să aibă un program de muncă de opt ore, în intervalul orar 08.00 – 16.00, iar permanența să fie asigurată de opt oameni. Tot opt mascați ar trebui să fie de serviciu și în weekend, cât ceilalți colegi ar fi liberi.
Poliția Capitalei riscă să rămână fără mascați SAS
Sursele citate au precizat că, în momentul de față, mascații bucureșteni lucrează 24 de ore cu 72 libere, iar la lucru se află, permanent, 28 de luptători gata să intervină, în caz de urgență.
„Această manieră de coordonare nu poate aduce nimic bun. În primul rând, elimină motivația profesională a luptătorilor, care, din cauza noului program de opt ore, pierd sporurile acordate pentru zilele lucrate în weekend. În același timp, cuvintele jignitoare și acuzațiile nefondate – așa cum este și cea că patru dintre noi ar fi mers bodyguarzi la nunta lui Florin Salam – îi poate face pe lucrătorii SAS să plece la alte structuri ale Poliției”, au mai spus sursele citate.
Referitor la revolta luptătorilor SAS, conducerea Poliția Capitalei a anunțat, la solicitarea Gândul, că nu comentează pe marginea subiectului, dar își menține poziția în ce privește declanșarea anchetei interne legate de presupusa participare a unor angajați, ca agenți de pază, la nunta lui Florin Salam.
”Având în vedere informațiile vehiculate în spațiul public cu privire la faptul că «patru mascați de la Poliția Capitalei, sunt cercetați disciplinar după ce s-au angajat ca bodyguarzi», Serviciul Informare și Relații Publice al Direcției Generale de Poliție a Municipiului București este abilitat să comunice următoarele:
Conducerea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a dispus efectuarea de verificări prin Serviciul de Control Intern.
La finalizarea acestora, în funcție de rezultat, vor fi dispuse măsuri în consecință”, anunța Poliția Capitalei, la începutul săptămânii trecute.