EXCLUSIV | Urbanistul Alexandru Pânișoară prezintă 15 ”realizări” ale primarului Clotilde Armand: ”E ca o CRUCE pe care trebuie să o ducem, are alte preocupări, nicidecum bunăstarea cetățenilor”

Publicat: 18 02. 2023, 11:41
Actualizat: 18 02. 2023, 11:52

Alexandru Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului (ADU), întocmește un scurt bilanț sugestiv în care prezintă, punctual, 15 ”realizări” ale primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

În pofida faptului că edilul Sectorului 1 bifează, în spațiul public, nenumărate ”succese administrative”, adversarii politici și specialiștii în administrație sunt de o cu totul altă părere, insistând în a spune că nenumărate semne de întrebare nu și-au primit, încă, un răspuns, iar cei care suferă sunt chiar cetățenii.

Cel mai mare sector al Capitalei ”suferă” la mai multe capitole, iar Alexandru Pânișoară – declarându-se ”ignorant” – notează că a privi lucrurile ”pozitiv” este un exercițiu util pentru ”ridicarea moralului”.

”M-am hotărât să privesc lucrurile pozitiv și să mă concentrez mai mult pe ce avem decât pe ce nu avem. Din ignoranță nu am apreciat cât de multe lucruri avem în Sectorul 1. Vă recomand, e un exercițiu util, ridică moralul, încercați și voi”, transmite președintele ADU.

”Ne rămâne doar resemnarea, timpul vindecă toate rănile”

Contactat de Gândul, Alexandru Pânișoară a declarat, în exclusivitate, că a luat decizia de a nu mai fi ”negativist”, însă – dincolo de tenta ironică – problemele rămân nerezolvate în Sectorul 1 al Capitalei.

”Da, am luat decizia de a nu mai fi negativist. Dar, trecând peste partea ironică, tabloul de ansamblu se prezintă în culori sumbre. Acestea sunt marile realizări ale primarului Clotilde Armand, cu ghilimele de rigoare.

Pe de altă parte, după cum se poate constata – și era inevitabil -, Clotilde Armand a considerat că trebuie să se ducă la Timișoara și să laude reușitele de acolo, și acelea la fel de tragice precum cele de aici. Iar Sectorul 1 se prezintă așa cum deja ne-am obișnuit, neadministrat. Dar Clotilde Armand are alte preocupări, nicidecum bunăstarea cetățenilor din sector.

Eu am tot reclamat această poveste tristă, de doi ani, nu este o noutate. Este o constantă negativă, e ca o cruce pe care trebuie să o ducem până în 2024. Am tot sperat că se vor îndrepta lucrurile, dar nu s-a întâmplat asta și nici nu sunt semne că se va schimba ceva. Ne rămâne doar resemnarea, timpul vindecă toate rănile”, a declarat Alexandru Pânișoară, președintele ADU, în exclusivitate pentru Gândul.

”Dosare pierdute cu Romprest, gunoi, trafic infernal, excedent bugetar de 200 milioane de euro”

Urbanistul Alex Pânișoară a alăturat postării sale și o fotografie în care Clotilde Armand apare alături de primarul USR al Timișoarei, edilii afișând zâmbete largi.

Clotilde Armand și Dominic Fritz, primarul USR al Timișoarei

Dincolo de zâmbete și de ”victorii”, realitatea din Sectorul 1 al Capitalei, punctual prezentată, nu oferă decât imaginea unui tablou sumbru, în ultimă instanță, iar mesajul lui Alexandru Pânișoară se transformă într-un veritabil semnal de alarmă.

  • ”Gunoi în sector? Avem.
  • Poluare în sector? Avem.
  • Trafic infernal în sector? Avem.
  • Apă caldă mai rece decât apa rece? Avem.
  • Transparență zero? Avem.
  • Abuzuri? Avem.
  • Penali în funcții publice? Avem.
  • Zero audiențe cu cetățenii? Avem.
  • Absențe nemotivate la ședințele de consiliu? Avem.
  • Zero audiențe cu cetățenii? Avem.
  • Excedent bugetar de 200 de milioane de euro? Avem.
  • ANI a găsit-o penală în funcție publică? Avem.
  • Denunțuri penale împotriva primarului? Avem.
  • Dosare pierdute cu Romprest pe bandă rulantă? Avem.
  • Lipsă de respect față de cetățeni? Avem.
  • Management defectuos? Avem”, a punctat urbanistul Alexandru Pânișoară pe pagina sa de socializare.

Clotilde Armand, acuzată că ia ”măsuri populiste”

Alex Pânișoară a mai acuzat-o pe Clotilde Armand și că ia ”măsuri populiste”, cu toate că interesul locuitorilor din Sectorul 1 ar trebui să fie primul punct pe agenda de lucru a primarului.

Urbanistul a făcut această afirmație în contextul în care Clotilde Armand a anunțat că Primăria Sectorului 1 a achiziționat, prin atribuire directă, 100 de generatoare a căror destinație este Ucraina (mai multe detalii AICI).

În exclusivitate pentru Gândul, președintele ADU a precizat că primul semn de întrebare a apărut în momentul în care a devenit publică informația că achiziția acestor generatoare s-a desfășurat în doar 6 minute, fiind publicat anunțul, apărând o singură ofertă și apoi încheindu-se totul.

Fiind o achiziție mai specializată, ca să spun așa – este vorba despre generatoare electrice -, firește că apar semne de întrebare. De ce? Este foarte ciudat cum a și fost primita o ofertă, în doar 6 minute, și de ce s-a închis imediat după prima ofertă, fără să mai fie așteptate și altele, măcar până la sfârșitul zilei. Pe de altă parte, am descoperit același tip de generator și la prețul de 620 de lei, față de 1.681,57 lei, suma la care a fost atribuit.

Trebuie să precizez că anunțul respectiv – vorbind la modul general acum – se închide de autoritate, în cazul nostru Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand, care ar fi trebuit să mai aștepte, cel puțin din perspectiva eficacității”, a declarat președintele ADU, în exclusivitate pentru Gândul. (informații detaliate AICI).


Citește și:

EXCLUSIV | Clotilde Armand pierde încă un proces. Avocat: ”A invocat că prețul ofertat este prea mic, o absurditate rară. Profesionalism zero, orgoliu imens!”

Exploziile de la gazoductul Nord Stream | ACUZAȚII grave lansate de un jurnalist câștigător al Premiului Pulitzer: ”Era clar că ar putea arunca în aer conductele” / Casa Albă: ”Un raport complet fals”

EXCLUSIV | Constantin Zotta, fost arbitru internațional și fost președinte la Rapid, denunțător într-un dosar al DNA. Sunt implicați Mega Image și un șef de la ANAF / Prima reacție a retailerului

EXCLUSIV | Casa Imnului din Brașov, situație ambiguă după ce a fost scoasă la vânzare. Decizia primarului Allen Coliban se lasă așteptată: ”Ați fost prima și singura opțiune, vă rugăm să ne transmiteți un RĂSPUNS în termen de 5 zile”