Claudiu Crețu, director general al Companiei Termoenergetica, a declarat, luni seară, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”, că la vară va fi oprită apa caldă în mai multe zone ale Capitalei, pentru revizii, pe perioade de până la o săptămână.
„Referitor la reviziile tradiționale, care nu mai sunt tradiționale, și din păcate este un lucru rău. În vremurile de dinainte, era oprită apa două săptămâni, și atunci se putea face o revizie cu sistemul oprit. În ultimii ani nu s-a mai făcut acest lucru, pentru a continua apa caldă. Este ca și cum ai repara o mașină în mers”, a precizat Claudiu Crețu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București” de luni seară.
Directorul Companiei Municipale Termoenergetica București (CMTEB) a explicat cum se vor face reviziile la vară.
„Ce facem noi în acest moment? Ne sincronizăm cu reviziile la CET-uri, care sunt obligatorii, pentru că CET-urile livrează și energie termică și energie electrică, și sunt și ele destul de vechi și au nevoie și ele de revizii și de reparații. Și atunci, în momentul în care un CET intră în reparații, facem și noi revizia la conductele din proximitatea CET-ului respectiv”, a precizat Claudiu Crețu.
Potrivit acestuia, apa caldă va fi oprită în anumite zone pe o perioadă de la trei zile la o săptămână.
„Prin rotație, vor exista aceste sincope cu apa caldă, din păcate, sperăm să fie de o durată cât mai scurtă. Să zicem trei zile, o săptămână, nu în tot Bucureștiul, dar în anumite zone va fi oprită apa caldă, pentru aceste revizii, pentru lucrări de îmbunătățire”, a mai explicat Claudiu Crețu, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.
Șeful CMTEB a vorbit și despre centrala provizorie de la Titan, care funcționează din acest an.
„Cazanele închiriate de la Titan au fost puse în funcțiune. În acest moment dau energie termică pentru zona adiacentă, undeva la 200 de blocuri, deja au o lună și jumătate de când funcționează, deci funcționează fără probleme. În perioada următoare, și în perioada de vară, ele vor da apă caldă, și vom vedea cât de mult ține rețeaua pentru a prelua cât mai multă apă caldă, pentru a acoperi zona adiacentă”, a mai declarat Claudiu Crețu în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.