EXCLUSIV VIDEO | Marile lucrări de infrastructură ale Capitalei, lăsate de izbeliște: „Nu se lucrează pe nicăieri, o strategie nu există, pur și simplu pare a fi un oraș al nimănui”
This browser does not support the video element.
Bucureștiul arată ca un „oraș trist, dezolant, lăsat de izbeliște”, la doi ani după preluarea mandatului de primar general de către Nicușor Dan, a afirmat Marius Coaje, fostul director adjunct al Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu risc seismic, în cadrul emisiunii „Cu Gândul la București”.
„Nu se lucrează pe nicăieri, o strategie nu există, pur și simplu pare a fi un oraș al nimănui”, precizează fostul consilier personal al fostului primar general, care spune că a plecat anul trecut prin demisie din Primăria Capitalei.
El a adăugat că lucrările la șoseaua dintre podul Virtuții și Centura Capitalei, continuarea proiectului Ciurel, au fost practic abandonate de Nicușor Dan, „pentru că se deranjau anumite interese imobiliare”.
„Proiectul Ciurel, așa cum îl știe toată lumea, este un proiect căruia actualul primar i-a negat utilitatea încă înainte de a-și prelua mandatul (…) A fost abandonat pentru că se deranjau anumite interese imobiliare (…) Proiectul tehnic era gata, la fel coridorul de expropriere, constructorul era acolo, practic nu mai trebuia să faci nimic, nicio licitație. Proiectul a fost abandonat. Prelungirea Ghencea din punctul meu de vedere este abandonată, Doamna Ghica – așteptăm cu interes să vedem un tăblier metalic, care se pare că vine în septembrie de undeva din Italia, dar în Italia nu se muncește în august. Nicolae Grigorescu e în etapa a doua. Nici aici nu s-a făcut nimic, lăsat de izbeliște”, a declarat Marius Coaje la emisiunea „Cu Gândul la București”.
Întrega emisiune poate fi vizionată AICI
Inginerul a dezvăluit ce a văzut sub planșeul de la Piața Unirii – structură cu risc seismic grad I. Potrivit lui Coaje, imaginea de sub construcția imensă de beton de la Unirii „este una sinistră”. Inginerul este de părere că planșeul, sub care se află și cele două magistrale de metrou, plus pasajul pietonal, are nevoie urgentă de consolidare.
Planșeul de beton din Piața Unirii este construit în anul 1940.
Râul Dâmbovița intră prin această structură în fața Hanului lui Manuc, pe sub un pod. De acolo, construcția de beton ghidează apa pe diagonala parcului, apoi se oprește în peretele pasajului rutier subteran. De aici, din peretele pasajului, râul se desparte în stânga și în dreapta, și trece pe sub pasaj, apoi iese la suprafață, pe colțul Magazinului Unirii.