Prima pagină » Actualitate » EXCLUSIV. Visul procurorului militar Bogdan Pîrlog de a fi membru CSM s-a spulberat. Din prima rundă, Pîrlog a fost bătut la voturi de colegul de la Parchetul Militar Cluj, Liviu Lascu, cu 18-11!

EXCLUSIV. Visul procurorului militar Bogdan Pîrlog de a fi membru CSM s-a spulberat. Din prima rundă, Pîrlog a fost bătut la voturi de colegul de la Parchetul Militar Cluj, Liviu Lascu, cu 18-11!

EXCLUSIV. Visul procurorului militar Bogdan Pîrlog de a fi membru CSM s-a spulberat. Din prima rundă, Pîrlog a fost bătut la voturi de colegul de la Parchetul Militar Cluj, Liviu Lascu, cu 18-11!

Înscris în cursa pentru un loc la CSM pe un scaun care ar reveni parchetelor de tribunal din țară, procurorul militar activist Bogdan Pîrlog ( adjunct la PTMB) a fost învins, în urmă cu trei zile, încă din primul tur. Contracandidatul său, Liviu Lascu – șef al Parchetului Tribunalului Militar Cluj a obținut cu șapte voturi mai mult. Astfel, deși numărătoarea pe București a fost de 7 la 2 pentru Pîrlog, controversatul procuror a fost declarat învins la votul final. Scorul a fost de 18 la 11 pentru Liviu Lascu.

Procurorul activist Bogdan Pîrlog, devenit celebru după ce s-a oprit la Piața Victoriei să participe ca martor ocular la protestul din 10 august 2018 stând la un suc cu un șef prieten din DGJMB și apoi a deschis repejor dosar penal, a vrut să fie și șef la SIIJ ]n 2019. Dar a candidat fără succes. Apoi, surse din MJ îl dădeau drept viitor consilier al fostului ministru al Justiției, USR-istul Stelian Ion, care avea de gând să-l ia la minister. Dar după ce presa a vuit de această informație scursă pe surse, nici acest vis al lui Pîrlog nu a mai devenit realitate.

După cum se știe, magistratul militar a făcut valuri și politică opozantă în interiorul sistemului judiciar prin intermediul asociației pe care a fondat-o și care nu a numărat vreodată mai mult de patru membri, “Inițiativa pentru Justiție”. Chiar și în proiectul său cu care a candidat în fața colegilor pentru a intra în turul 2 al alegerilor pentru CSM a alunecat către politică, amestecând rolul justiției de a aplica legea cu politica făcută de alte puteri în stat, cum ar fi Legislativul sau Executivul, Pîrlog considerând că persoane din mediul politic cu calitate de inculpat au asaltat Justiția încercând să o destabilizeze:

„Acest asalt, spre deosebire de încercările individuale ale unor inculpați, care ocupau poziții înalte în ierarhia publică, de a destabiliza justiția, s-a caracterizat printr-un efort unitar, coordonat, care a inclus toate palierele justiției. A însemnat distrugerea capacității operative a poliției române, operațiune care a fost precedată de acapararea autorităților executivă și legislativă de către persoane cu grave probleme de integritate, chiar de către infractori condamnați definitiv sau de către reprezentanți ai unor astfel de infractori. S-a atins momentul în care infractori condamnați definitiv au ajuns să influențeze sau chiar să controleze procesul legislativ, legiferând potrivit unor obiective punctuale ale potentaților interesați de evitarea răspunderii penale”.

Evident, acest stil de “campanie electorală” nu a ținut în fața colegilor din țară care au dat cele mai multe voturi colegului său de la Cluj. Surse judiciare afirmă că Pîrlog mai are o țință care, probabil va fi atinsă. Aceea de a deveni procuror șef al Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar București unde acum este adjunct, după scoaterea la concurs a acestei funcții de conducere vacantată după plecarea procurorului militar Ionel Corbu (azi inspector la Inspecția Judiciară). În prezent, șeful lui Pîrlog este procurorul militar gen. Adrian Nicolau, care ocupă această funcție prin delegare.

Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor ... vezi toate articolele

Citește și