Zeci de mașini de lux au fost distruse în GARAJE subterane din Capitală, după inundațiile de joi seară

Publicat: 14 06. 2024, 19:05
Actualizat: 14 06. 2024, 19:10

Printre „victimele” fenomenelor meteo extreme de joi noapte din Capitală se numără nu numai vehiculele ai căror proprietari au avut ghinionul să le parcheze sub copaci care au căzut sau lângă imobile cărora vijelia le-a zburat acoperișurile, ci și bolizi de lux, care au costat sute de mii de euro și care nu au avut nicio șansă în fața apelor, deși erau adăpostite în garaje unde un loc costă cel mai probabil alte zeci de mii de lei.

Imaginile surprinse de reporterii Gândul într-una din zonele centrale scumpe ale Bucureștiului arată cum mașinile de lux au ajuns să fie năpădite de noroi și vegetație, aduse de apa care a inundat garajele.

Sunt aproape 30 de mașini, unele la care se vede plafonul, care au daună totală și cel mai probabil vor ajunge la Programul Rabla.

Unele familii din imobilul lovit de furia apelor au chiar și câte două mașini avariate.

Al treilea cel mai mare risc

Autoritățile au raportat sute de incidente la nivel național după evenimentele meteo de joi noapte.

Numai în zona București, unde a fost emis cod roșu, până în această dimineață, ora 10:30, pompierii ISU B-IF au gestionat 504 intervenții  la incidente care au afectat 127 de străzi, 229 de locuințe, gospodării și subsoluri și 97 de autoturisme.

Românii care au o asigurare facultativă a locuinței au început să întocmească dosarul de daună, din informațiile Gândul la nivelul Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR), organizație care reprezintă 21 de companii de profil, care dețin o pondere de peste 90% din piața locală de asigurări.

Cea mai mare despăgubire plătită de o companie membră UNSAR în baza unei asigurări facultative de locuință pentru acoperirea pagubelor generate de o furtună produsă anul trecut a depășit 400.000 lei. Suma este de patru ori mai mare față de valorile din anii trecuți. Mai mult, este prima daună achitată de acest nivel pentru riscul de furtună din ultimii 5 ani – severitatea în creștere a acestui fenomen fiind mai mult decât evidentă.