Prima pagină » Actualitate » Expert în turism: „Iarna 2021-2022 va fi probabil cea mai scumpă de până acum”. Când ne recomandă specialiștii să ne facem rezervările

Expert în turism: „Iarna 2021-2022 va fi probabil cea mai scumpă de până acum”. Când ne recomandă specialiștii să ne facem rezervările

Expert în turism: „Iarna 2021-2022 va fi probabil cea mai scumpă de până acum”. Când ne recomandă specialiștii să ne facem rezervările
Expert în turism: „Iarna 2021-2022 va fi probabil cea mai scumpă de până acum”. Când ne recomandă specialiștii să ne facem rezervările

Specialiștii în turism susțin că din cauza pandemiei, iarna 2021-2022 va fi cel mai probabil cea mai scumpă de până acum din punct de vedere turistic, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional.

Cristian Pitulice, expert în turism, a oferit, la Digi24, o serie de sfaturi pentru turiștii care vor să meargă în concediu iarna aceasta.

„Cei vaccinați pot călători oriunde doresc ei, pentru persoanele nevaccinate situația se complică foarte mult pentru că România este pe lista roșie și va mai sta acolo o perioadă de timp. A face rezervări în extern în momentul de față este destul de riscant, totuși există o sumă de state care acceptă clar și știm că vor accepta în continuare testele PCR sau dovada trecerii prin boală: Egipt, Zanzibar, Thailanda, dar pe teritoriul UE va fi foarte complicat să circulăm până la 31 decembrie”, a spus Cristian Pitulice.

Cea mai ieftină perioadă este cea de după Revelion

Specialistul mai spune că perioada sărbătorilor de iarnă este cea mai scumpă, atât în ceea ce privește turismul intern, cât și cel internațional. El spune că cea mai ieftină perioadă este cea de după Revelion.

De aceea, Cristian Pitulice le recomandă celor care vor să plece în concediu, să o facă la câteva săptămâni după Anul Nou.

„În perioada de sărbători, pentru Egipt, la hotel de 5 stele, se va plăti undeva la 2800 – 3500 euro pe 7 nopți. Dacă ne uităm doi adulți pentru Zanzibar vom ajunge la 3500-4000 euro. Iarna 2021-2022 va fi probabil cel mai scump sezon turistic pe care l-am avut până acum, atât pe plan intern, cât și internațional.

Dacă plecăm în Austria de revelion, la un hotel de 4 stele, 7 nopți de cazare, 2 adulți, putem plăti undeva la 3000 euro, și cu 2000 de euro sau chiar 1800 dacă mai avem răbdare plecăm săptămânile următoare, fix la același hotel, fix la aceleași condiții”, a mai spus expertul în turism.

Recomandarea video

Mediafax
Alertă epidemiologică în România: Primul deces din cauza virusului gripal din acest sezon la o femeie din Cluj
Digi24
Administrația Trump interzice vizele de SUA pentru cinci europeni, printre care și fostul comisar Thierry Breton. Care este motivul
Cancan.ro
Plutonierul major Mirel Tulitu a murit într-un accident rutier cumplit. 3 fetițe au rămas acum orfane de tată 😢
Prosport.ro
FOTO. Mădălina Ghenea le-a tăiat răsuflarea tuturor când a apărut așa la filmări
Adevarul
Poți câștiga 30.000 de euro în șase luni dacă accepți această slujbă pe o insulă pustie din Scoția. Ce sarcini are angajatul
Mediafax
Sudul țării, sub cod galben de ninsori în Ajunul Crăciunului. În ce zone se așteaptă un strat mai consistent de zăpadă
Click
Orașul care va avea primul tren suspendat din România
Digi24
Ce au pățit două ucrainence care au încercat să treacă granița cu 60.000 de dolari ascunși în încălțăminte
Cancan.ro
După 'jihadul' din online, vine contraatacul fostei soții: 'Lupt cu oricine și-ar permite să deranjeze liniștea familiei mele'
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Brandul chinezesc ce depășește pragul de 1.000 de unități vândute în România, la câteva luni de la lansare
Descopera.ro
Misterul Triunghiului Bermudelor, posibil rezolvat! Ce au descoperit doi seismologi?
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ: – M-a pus dracu' să-mi iau păpușă gonflabilă inteligentă!
Descopera.ro
Scanările cerebrale dezvăluie un pericol ascuns în alimentele ultra-procesate