Prima pagină » Actualitate » UPDATE | Explozia de la Crevedia. „Fumul se îndreaptă spre Capitală!” Populația, sfătuită să ÎNCHIDĂ geamurile

UPDATE | Explozia de la Crevedia. „Fumul se îndreaptă spre Capitală!” Populația, sfătuită să ÎNCHIDĂ geamurile

UPDATE | Explozia de la Crevedia. „Fumul se îndreaptă spre Capitală!” Populația, sfătuită să ÎNCHIDĂ geamurile

Comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Corlan, anunță că „fumul se îndreaptă spre Capitală” și sfătuiește populația „să închidă geamurile” după explozia devastatoare de la Crevedia.

„Risc crescut cu pulberi în suspensie, PM10. Există o creștere de particule în Otopeni, Balotești, Buftea. Fumul se îndreaptă spre Capitală. Recomandam cetățenilor să închidă geamurile. Incendiul e în plină desfășurare. Sperăm să fie cât mai puține victime. În ceea ce privește creșterile, se observă o curbă de creștere care deocamdată nu e semnificativă. Trebuie să ne raportăm și la viteza vântului”, a declarat Andrei Corlan pentru Digi24.

O explozie devastatoare a avut loc, sâmbătă seară, la o stație GPL din Crevedia, pe DN1A.

Există mai mulți răniți, iar autoritățile au trimis la fața locului un elicopter SMURD și zeci de ambulanțe.

„Există și decese, nu pot să vă confirm dacă 1 sau 2”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, pentru sursa citată.

Medicul Radu Țincu, despre norul toxic apărut în urma exploziei la stația GPL din Crevedia: „Cei din apropierea incendiului să se îndepărteze pentru a limita inhalarea unor substanțe extrem de toxice”

Medicul Radu Țincu a comentat, la rândul său, la B1TV, cât de periculos este norul toxic cauzat de explozia de la stația GPL de la Crevedia pentru populația din jur, ținând cont că s-a luat deja măsura evacuării pe o suprafață de 300 metri.

El a recomandat pentru cei din apropierea deflagrației să se îndepărteze cât mai mult de zona respectivă pentru a limita inhalarea unor substanțe extrem de toxice.

„Discutăm despre o explozie și cu incendiu secundar și incendiu la combustibil. Acesta degajă o cantitate foarte mare de hidrocarburi, fum și monoxid de carbon.

În principal, ceea ce pune în pericol populația din zona imediat perimetrială este cantitatea mare de hidrocarburi.

Acestea sunt extrem de toxice, sunt absorbite cu mare rapiditate pe cale respiratorie și pot să producă fie o reacție la nivel pulmonar în special la persoanele care au o anumită predispoziție, cum ar fi cei cu boli pulmonare cronice, astm bronșic, sau prin efectul iritativ al fumului pot să declanșeze și la populația sănătoasă crize de bronhospasm.

Acumularea acestora la nivelul sistemului nervos central poate să ducă la stări de amețeală sau până la comă dacă persoana respectivă este expusă la acest nor toxic”.

Sursa foto: GÂNDUL.RO

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și