Prima pagină » Actualitate » Factura de la Digi RCS-RDS pe care NU trebuie să o plătești. Mulți abonați din România au primit-o

Factura de la Digi RCS-RDS pe care NU trebuie să o plătești. Mulți abonați din România au primit-o

Factura de la Digi RCS-RDS pe care NU trebuie să o plătești. Mulți abonați din România au primit-o

Milioane de români au contracte cu Digi RCS-RDS, fie pentru cablu tv și internet, fie pentru telefonie mobilă. Compania s-a dezvoltat masiv în România, dar și pe piețe precum Spania, Belgia și Portugalia.

Din păcate, Digi RCS-RDS nu a scăpat de atacurile hackerilor.

Oficialii Digi RCS-RDS au emis un avertisment pentru toți clienții și le-au transmis să nu achite o factură care le-ar putea ajunge prin intermediul unor e-mail-uri.

Discutăm, deci, despre mesaje false, copiate aproape la indigo cu cele reale, în care li se cere abonaților să achite diverse sume.

Abonații sunt îndrumați să dea click pe un link, care mai apoi îi redirecționează spre o pagină clonată.

Odată introduse datele de card, hackerii pot opera în voie tranzacții cu banii din conturile bancare ale victimelor.

Cum recunoști o factură Digi RCS-RDS falsă

„Este o tentativă nouă de fraudă, nouă, în sensul în care targetează subiectul, de data aceasta DIGI, și clienții companiei DIGI, impersonând societatea, folosindu-se de imaginea vizuală și transmit notificări de plată. Astfel, clonează site-ul companiei și solicită clienților să facă tranzacții sau să introducă datele de card, în vederea achitării serviciilor de care beneficiază.

Trebuie să fim atenți la sursa messajului, de unde provine, să ne asigurăm că este legitim, să ne asigurăm că link-urile către care se redirecționează sunt cele legitime. Bineînțeles, greșelile gramaticale pot atrage atenția, atacatorii nefiind, neapărat, de origine română. Detaliile care pot fi generice, doar care să cloneze și care să dea impresia de legitimitate a unui mesaj, să nu fie un cod de client invalid.

Suma să nu coincidă, o diferență de imagine, vizuală, poziționare. Și trebuie să fie, de asemenea, atenți, de fiecare dată, când își introduc datele personale, în special căsuțele de mail, pentru că acestea ar putea fi folosite în atacuri viitoare”, a explicat Mihai Ion Aurelian, specialist în securitate cibernetică, pentru news18.ro.

Ce ne recomandă specialiștii în IT

Specialiștii în securitate cibernetică recomandă utilizatorilor să nu furnizeze datele oricui, deoarece pot cădea victimă hackerilor.

De asemenea, se recomandă folosirea unor parole puternice, unice, securizate, dar și autentificarea în cel puțin doi pași, pentru o siguranță maximă.

Mai mult, nu este recomandat să spunem nimănui datele de acces sau să ne lăsăm dispozitivele nesupravegheate în public.

Nu în ultimul rând, pentru informații este bine să folosim doar canalele oficiale de comunicare pe care compania, în cazul de față Digi RCS-RDS, le oferă și acestea chiar nu sunt puține.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și