Prima pagină » Actualitate » „Faianță pusă prost și muncitori care se fac rangă. Am vrut să va arăt ce înseamnă nepăsarea, lipsa de respect și bătaia de joc” Experiența de coșmar prin care a trecut o femeie decisă să-și renoveze locuința. „S-a greșit, doamnă, ce vă supărați așa?!”

„Faianță pusă prost și muncitori care se fac rangă. Am vrut să va arăt ce înseamnă nepăsarea, lipsa de respect și bătaia de joc” Experiența de coșmar prin care a trecut o femeie decisă să-și renoveze locuința. „S-a greșit, doamnă, ce vă supărați așa?!”

Renovarea unei case a ajuns să fie o adevărată provocare pentru românii care se lovesc de o astfel de situație. Mai exact, găsirea unei echipe de meseriași care să ceară prețuri rezonabile pentru lucrări, dar să le și execute corect și la timp, s-a transformat dintr-o necesitate într-un adevărat lux. Caz concret, cel al unei românce care a relatat pe grupul de facebook Constructori și meseriași în construcții  experiența ei în renovarea locuinței: a plătit 40.000 de lei pentru faianța pusă greșit de muncitorii pe care i-a angajat. „S-a greșit doamna, ce vă supărați așa?!”, a fost replica muncitorilor.

„Am vrut să vă arăt ce înseamnă nepăsarea, lipsa de respect și bătaia de joc cu care se confruntă clientul. Din toate pozele pe care le puteam alege am mers cu asta pentru că a fost picătura care a umplut găleata (căci paharul e puțin spus).

Este a două oară când se pune această porțiune de gresie, a două oară când „s-a greșit doamna, ce vă supărați așa”. Și da, mă supăr. Mă supăr că dau banii aiurea pe plăci de gresie sparte complet degeaba, pentru că nu m-a ascultat nimeni când am spus să se asigure că dau ușa jos să o taie la bază, că altfel nu se mai deschide.

Mă supăr că dau peste 40000 de lei pentru faianță pusă prost, pereți de rigips puși strâmb, muncitori care se fac rangă și la ora 3 nu te mai poți înțelege cu ei și put a borhot, și câte și mai câte. Deci iertați-mă, dar m-am săturat de pretenții, fițe și figuri și nu suntem în stare să punem o gresie, că la alba-neagra nu cred că aveau problema asta”, a scris femeia pe grupul Constructori și meseriași în construcții.

„Că să clarificăm niște lucruri, prețul nu a fost un criteriu, am ales din ce recomandări am primit și plătit cât s-a cerut, mereu la timp si etapizat. Și mă iertați, dar să pui gresia albă neagră nu ține în niciun fel de preț, ține de un minim de interes și 2 neuroni activi, unul pentru albă, unul pentru neagră.”, a punctat aceasta în comentarii.

 

„Stați ca vine imediat un Dorel să spună că ați căutat preț mic pe mp, trebuie să le dai examen înainte să-i tocmești”

Mesajul postat de femeie pe facebook, în legătură cu experiența sa în renovatul locuinței, a stârnit un val de mesaje, atât pro cât și contra.

În timp ce unele persoane au recunoscut că au trăit pe propria piele astfel de situații și că este o adevărată epopee să angajezi o echipă de muncitori care să facă treabă bună, alții s-au rezumat la a spune că gresia „este bine pusă și că dacă se dă așa profesionistă, ar trebui să-și facă singură lucrările.”

„Cu ani în urmă am chemat meseriași să îmi renovez, mi-au cerut sume colosale, foarte mult, și am găsit un băiat care mi-a luat de 10 ori mai puțin că restul, dar îți spun ce calitativ a lucrat, că nu știam ce să îi mai dau, cât timp a stat, să fie mulțumit.”

„Nu trebuie plătiți înainte, trebuie supravegheați, la prima zbârcă pe care o dă îl dai afară și aduci altul care poate remedia, căci lucrează pe banii tăi, materialele și timpul de supraveghere sunt bani.”

„Gresia este foarte bine. Lăsați-vă de table de șah, că nu știți să-l practicați. Așa că bravo muncitorului; v-a dat o lecție de smerenie.”

„Gresia e bine pusă. Dacă ești așa profesionistă, de ce nu ai pus-o tu. Și aia albă din colț este ca tu să te înnegrești de furie și poate poate se înnegrește și gresia.”

„Sunt atât de mulți „meseriasi” în țara asta că prefer să mi le fac singur. 95% din „meseriasi” sunt fix oglinda societății, adica ce portretizeaza aștia în Las Fierbinți, Celentani și Firicei. Pentru ăia care tot insistă că e gresia pusă bine, nici jumătate de neuron nu aveți.”

„Dacă un „meseriaș” cere și 100 lei/mp, asta nu înseamnă că e meseriaș. Nu totul se rezumă la preț. Cel mai bine înainte de a efectua o lucrare, faceți cu cineva care vă poate prezenta lucrări efectuate de el.”

A terminat Facultatea de Jurnalism. Iubește să afle despre oameni și despre poveștile lor, dar și să prezinte la cald informații interesante care să-i ajute pe cei dornici  de a fi la curent cu ... vezi toate articolele